Κεφάλαιο 50

672 124 3
                                    


¨Οταν έφυγαν από το ορφανοτροφείο η Νατάσσα είπε στο Δημήτρη οτι δεν ήταν απαραίτητο να την ακολουθεί.

"Θέλω να είμαι μαζί σου όσο περισσότερο μπορώ. Μόνο τότε είμαι σίγουρος οτι είσαι ασφαλής. Δεν το καταλαβαίνεις οτι ο κίνδυνος παραμονεύει; Ο Ωρίωνας δεν πιάστηκε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του" της απάντησε εκείνος.

"Μα αφού έφυγε για την ανατολή, τι μπορεί να κάνει από εκεί;"

"Εσύ πρέπει πάντα να προσέχεις. Ξέρεις οτι από το βασίλειο δεν ξεριζώθηκε όλο το κακό." ο Δημήτρης επέμεινε.

Έφτασαν στην ταβέρνα που καθόταν ήδη  οι υπόλοιποι. Ο Λέο τους κοίταξε με έντονο βλέμμα που έδειχνε οτι δεν του άρεσε το οτι ο Δημήτρης είχε δεθεί τόσο πολύ με τη Νατάσσα. Ήλπιζε οτι θα είχε άλλη μια ευκαιρία να την πλησιάσει, αλλά απ'ότι φαινόταν, όσο ήταν ο Δημήτρης κοντά της, αυτό δε θα συνέβαινε.

Είχαν παραγγείλει να πιουν δροσιστικά ποτά αλλά η Νατάσσα δεν ήθελε τίποτα. Σίγουρα οι σκέψεις του ψαρά αντιπροσώπευαν τις σκέψεις των περισσοτέρων πολιτών του βασιλείου, άλλωστε τις είχε διασταυρώσει και με αυτές της υπεύθυνης του ορφανοτροφείου. Σκοτεινές δυνάμεις συνέχιζαν να κινούν τα νήματα ενώ ο Νικόλαος βρισκόταν με δεμένα τα χέρια. Έπρεπε να καταστρώσουν ένα σχέδιο αν ήθελαν να διορθώσουν την κατάσταση.

Αφού τελείωσαν όλοι τα ποτά τους, η Νατάσσα τους ξενάγησε στα όμορφα σημεία της Ήλιδας, αφήνοντας τελευταίο το αγαπημένο της σημείο, τη βάση του αγάλματος του ήλιου που το βράδυ φώτιζε το λιμάνι .  Όταν έφτασαν κοντά κοίταξαν όλοι εντυπωσιασμένοι το θεόρατο άγαλμα από πάνω τους, που κοίταζε το αντίστοιχο άγαλμα που στεκόταν στην άλλη πλευρά της εισόδου του λιμανιού.

Το σημείο που στεκόταν το άγαλμα, ήταν το τέρμα της ξηράς και όταν πήγαινες στην άκρη, αισθανόσουν σα να περπατάς πάνω στο νερό. Της Νατάσσας πάντα της άρεσε να στέκεται εκεί και να κοιτάζει τον ορίζοντα με τη συνοδεία της μουσικής του ρυθμικού ήχου των κυμμάτων.

Όταν επέστρεφαν, στην πύλη του παλατιού τους περίμενε ο Έκτορας και φαινόταν πολύ ανήσυχος. Πήρε παράμερα τη Νατάσσα και τον Δημήτρη και τους είπε: "Άσχημα νέα, ακούστηκε οτι ο Ωρίωνας επέστρεψε. Δε γνωρίζουμε ποιος τον βοήθησε και γιατί αλλά από δω και πέρα, θα πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτική, μέχρι να ανακαλύψουμε τα σχέδια τους."

Η Νατάσσα πήγε αμέσως και βρήκε το Νικόλαο: "Τι συνέβη; Γιατί επέστρεψε αυτός ο προδότης;"  Φοβόταν οτι ο Ωρίωνας είχε επιστρέψει για επιτεθεί στον Νικόλαο με την βοήθεια των συνεργών του.

"Δεν γνωρίζω ακόμη, αλλά υποθέτω οτι τον έφερε ο Κρέοντας σα μέσο πίεσης." Η Νατάσσα του είπε όσα είχε ακούσει από τον κόσμο.

"Πράγματι με τον Ωρίωνα, η οικονομική κατάσταση είχε φύγει εκτός ελέγχου, γι αυτό και ο Κρέοντας που είναι ο κύριος δανειστής του βασιλείου, είναι τόσο θρασύς. Άνθρωποι που δε έφταιγαν τώρα πληρώνουν τη νύφη. Δεν είδες την κατάσταση;"

  "Πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο, για να μην αφήσουμε το βασίλειο μας να διαλυθεί. Ξέρεις οτι υπάρχουν πολλοί που περιμένουν την πτώση του βασιλείου γιατί το μόνο που θα έχουν να κάνουν θα είναι να το τεμμαχίσουν και να το μοιράσουν. Είναι αυτοί που δεν έχουν συνείδηση όσον αφορά τον τόπο τους όμως θυμάσαι τι έλεγε πάντα ο πατέρας; Η δύναμη ενός αρχηγού, είναι ο κόσμος του. " του είπε η Νατάσσα συγκινημένη.

"Πιστεύεις σ'αυτό;" ρώτησε ο Νικόλαος: "Πως μπορείς να πιστεύεις σε ένα λαό, που δεν πίστεψε σε αυτόν που πάλευε για το καλό του και προτίμησε να δώσει εξουσία σε αυτούς που ήθελαν να τον εξαθλιώσουν για να κερδίσουν οι ίδιοι είτε εξουσία, είτε πλούτη;"

"Ο κόσμος είναι σαν τα μικρά παιδιά. Παρασύρεται από τα δώρα και ξεχνάει. Μπορεί να καταλάβει το κακό μόνο αν αυτό τον αγγίξει. Σε αυτόν τον λαό που τον έχει  ήδη αγγίξει το κακό, πρέπει να δείξουμε το σωστό δρόμο, για να μπορέσει να χτίσει από την αρχή τον κόσμο του" απάντησε η Νατάσσα.

"Απ ότι καταλαβαίνω έχεις κάποιο σχέδιο στο μυαλό σου."

"Είναι αρκετά δύσκολο σχέδιο αλλά προυποθέτει θυσίες και από μας όμως  αν πετύχει, θα είσαι ο κανονικός βασιλιάς του βασιλείου, οι κακοί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, εμείς θα έχουμε πάρει την εκδίκηση μας και ο κόσμος θα ζήσει όπως πρέπει" είπε εκείνη αινιγματικά.

"Γιατί φοβάμαι να ρωτήσω ποιο είναι το σχέδιο σου;"

"Αύριο στο χορό θα ξεκινήσουν όλα. Θα αρνηθείς στον Κρέοντα τη θέση που σου ζήτησε και όχι μόνο αυτό, αλλά σε κάθε του εμπορική συναλλαγή θα βάλεις τους στρατιώτες να συλλαμβάνουν φορτία και πληρώματα. Θα βάλεις επιθεωρητές να ελέγξουν όλες του τις απόθηκες και να του κατασχέσουν όλα τα εμπορεύματα του, που δεν έχουν όλα τα νόμιμα χαρτιά. Θα τον πιέσουμε όσο μπορούμε περισσότερο σπρώχνοντας τον να αντιδράσει.

Παράλληλα ο Έκτορας μαζί με το θετό σου πατέρα, ως έμπιστοι του πατέρα, θα πάρουν τον κόσμο με το μέρος σου. Θα αναλάβουν να οργανώσουν την αντίδραση του κόσμου."

Ο Νικόλαος αισθανόταν ανήσυχος για την Νατάσσα. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι περνούσε από το μυαλό της και αυτό του προκαλούσε άγχος. Είχε καταλάβει οτι η αδερφή του ήταν πολυμήχανη και ριψοκίνδυνη. Ήθελε να τον βοηθήσει και ήταν έτοιμη να κάνει αυτά που ο ίδιος λόγω της θέσης του δεν μπορούσε χωρίς να λογαριάσει τον εαυτό της.

Μόλις η Νατάσσα έφυγε εκείνος ζήτησε να του φωνάξουν τον Δημήτρη.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα