Κεφάλαιο 35

702 129 7
                                    


Η Νατάσσα κοίταξε με δέος τον όμορφο άντρα, πάνω κατάμαυρο γυαλιστερό άλογο έχοντας ακόμη τον ζαβολιάρη μικρό στην αγκαλιά της. Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρίγκιπας Λέο, ο διάδοχος στο θρόνο του βασιλείου της φωτιάς. Το παράστημά του και η περήφανη στάση του καθώς και η στολή του, τον έκαναν να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους: "Είμαστε καλά, συγνώμη για την αναστάτωση" απάντησε στην ερώτησή του εκείνη, κάνοντας μια βιαστική υπόκλιση και σηκώνοντάς τον μικρό στην αγκαλιά της, γύρισε να φύγει.

"Στάσου", την διέταξε  ο πρίγκιπας με βροντερή φωνή. Οι στρατιώτες ακούγοντάς τον, όρμησαν, την έπιασαν και την κράτησαν μπροστά του. Ο Λέο όμως τους φώναξε αγριεμένος: 

" Μαζέψτε αμέσως τα χέρια σας από πάνω της, μην την ακουμπάτε"

Η Νατάσσα παρά την δύσκολη  κατάστασή της, ανασήκωσε περήφανα το κεφάλι της και  τον κοίταξε με θάρρος.

Ο Λέο δεν πίστευε στα μάτια του. Μετά από δύο χρόνια, είχε μπροστά του τη γενναία γυναίκα που στοίχειωνε τα όνειρά του.

Κατέβηκε με μία κίνηση από το άλογο έχοντας συνεχώς το βλέμμα του καρφωμένο πάνω της και την πλησίασε. Ο μικρός, άρχισε να κουνιέται ανήσυχα στην αγκαλιά της, δυσανασχετώντας από τον περιορισμό. Ο πρίγκιπας στάθηκε μπροστά της:

"Νατάσσα, δεν με γνωρίζεις;" τη ρώτησε με απαλή φωνή. Εκείνη τον κοίταξε απορημένη.

"Γνωρίζω οτι είστε ο πρίγκιπας του βασιλείου της φωτιάς" Τον είδε να την κοιτάει σα να μην καταλάβαινε τι του έλεγε.

"Δε με θυμάσαι ;"

Εκείνη κοίταξε γύρω της το πλήθος, που είχε σταματήσει να ζητωκραυγάζει και μέσα στην ησυχία προσπαθούσε να ακούσει τι έλεγε ο πρίγκιπας με την κοπέλα. Ο Λέο κοίταξε και εκείνος γύρω του τον συγκεντρωμένο κόσμο και τα περίεργα βλέμματα.

"Που μένεις;" τη ρώτησε.

Η Νατάσσα φάνηκε να μπερδεύεται από την προσωπική ρώτησή του αλλά θα ήταν αγένεια να μη του απαντήσει."Σε μια φίλη"

"Οδήγησε μας εκεί" τη διέταξε αλλά με απαλή φωνή. Άπλωσε τα χέρια του και πήρε από τα  δικά της τον μικρό, που πάλευε να ελευθερωθεί από την αγκαλιά της σπρώχνοντας την. Το αγοράκι σα να κατάλαβε οτι δε θα τα έβγαζε πέρα με τη δύναμη του άντρα που τον κρατούσε, κούρνιασε ήσυχα στην αγκαλιά του.

Ο Λέο έδωσε εντολές στους υπαρχηγούς του να συνεχίσουν την πορεία τους και εκείνος με μια μικρή συνοδεία, ακολούθησε τη Νατάσσα. Μαζί τους πήγαινε και η εντυπωσιασμένη Μαίρη με τον άλλο μικρό, αφού την είχε καλέσει ο ίδιος ο πρίγκιπας να τους ακολουθήσει, όταν έμαθε ποια ήταν.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα