Kεφάλαιο 24

756 138 2
                                    

Η επόμενη μέρα ήταν μια μουντή φθινοπωρινή μέρα. Τα μολυβί σύννεφα κρέμονταν βαριά στον ουρανό και όλα έδειχναν οτι ερχόταν βροχή. Ο Έκτορας με την Κατερίνα πήγαν να βρουν τη Νατάσσα στο δωμάτιο της.

Ο Έκτορας κάθισε σκεφτικός στην μεγάλη πολυθρόνα δίπλα από το παράθυρο: «Χθες μίλησα με τον Όρο. Μου είπε ότι ξέρει ότι είσαι η πριγκίπισσα. Ήξερε από την αρχή το σχέδιο του πατέρα σου γι αυτό και όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα έστειλε την αποστολή να μας φέρει. Δεν έχει πει σε κανένα τίποτα, ούτε και στο Δημήτρη. Μου είπε ότι μέσα στο χώρο του παλατιού δε χρειάζεται να κρύβεις το πρόσωπο σου, είσαι απολύτως ασφαλής, αλλά θέλει να σου μιλήσει προσωπικά. Μετά το φαγητό το μεσημέρι θα σε καλέσει να τον δεις. Ο πατέρας σου του εμπιστεύθηκε το σχέδιό του, πράγμα που σημαίνει οτι ο Όρος ανήκει στους φίλους.»

«Είναι σίγουρα αξιόπιστος; Θα μας βοηθήσει; Τον εμπιστεύεσαι;» η Νατάσσα φοβόταν.

«Έχει ήδη στείλει μυστικά, στρατό και εφόδια στον Νικόλαο. Αυτό σημαίνει πως είναι με το μέρος μας. Άλλωστε ήταν πολύ καλοί φίλοι με τον πατέρα σου και πολλές φορές όταν ήσουνα ακόμη παιδί ερχόταν στο βασίλειο του νερού και εσείς ερχόσασταν εδώ. Παρόλα αυτα όμως δε θα χαλαρώσουμε την επιφυλακή μας. Θα συνεχίσουμε καθημερινά να εξασκούμαστε. Όποτε θα έχω χρόνο, θα πηγαίνουμε στο δασάκι, πίσω από το παλάτι.»

Είχε διδαχτεί από την εμπειρία του, οτι για κανέναν δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά και γι αυτό δεν εμπιστευόταν κανέναν εύκολα.

«Δεν μπορεί μια καθώς πρέπει κυρία να έχει μελανιές. Καλά εσύ δεν έχεις δουλειά;» τον ρώτησε ενοχλημένη η Κατερίνα, που μέχρι εκείνη την ώρα, τους άκουγε σιωπηλή.

«Οι κίνδυνοι για την ζωή της δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμη." είπε ο Έκτορας αυστηρά: " Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Και μην ξεχνάς, ότι μόνο μέσα στο παλάτι είσαι ασφαλής, έξω θα πρέπει να φοράς το κάλυμμα» είπε απευθυνόμενος στην Νατάσσα την ώρα που σηκωνόταν για να φύγει.

Η Κατερίνα αισθανόταν μεγάλη ευτυχία που θα μπορούσαν πια να ζήσουν σαν κανονικές γυναίκες αν και της χαλασε λίγο τη διάθεση ο Εκτορας με αυτά που είπε περι εξάσκησης. Η υπόλοιπη μέρα κύλησε ευχάριστα και λίγο ανιαρά για τη Νατάσσα, που είχε μάθει να κινείται ελεύθερα και να κάνει ότι ήθελε στα βουνά. Δεν της άρεζαν οι συναντήσεις των γυναικών, που κεντούσαν και συζητούσαν για ένα σωρό ανούσια θέματα. Μόνο σε κάποια στιγμή που αναφέρθηκαν στον πρίγκιπα, στάθηκε για να ακούσει τι λέγανε:

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα