~#8 Να θυσιάζεις: Part 2~

1.3K 383 337
                                    

(πάμε τώρα τα δάκρυα ποταμό Νείλο)

"Το περίμενα πως θα ερχόσουν," λέω και κάνω πίσω, καθώς βγάζω το παλτό μου.

Ο Λούσιφερ ξαπλώνει πίσω στην καρέκλα και ακουμπά τα πόδια του πάνω στο γραφείο. Βάζει τα χέρια πίσω από το κεφάλι του και φαίνεται τόσο ήρεμος, σαν να μην ήρθε για καυγά. Χαίρομαι, διότι δεν θέλω να το τελειώσω ακόμη εφόσον είναι εδώ.

"Πως να μην ερχόμουν μόλις μυρίστηκα την καρδιά μου," γελάει και κλείνει τα μάτια του. "Αλήθεια που στο καλό την είχες τόσο καιρό;"

"Θαμμένη στον τάφο του μπαμπά μου," απαντώ και κρεμάω το παλτό.

"Έξυπνο. Το έδαφος το κάνει δύσκολο για να ανιχνευτεί και ξέροντας πόσο μισούσες αυτόν τον μαλάκα, δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό."

Βγάζω από την εσωτερική μου τσέπη ένα κουτί με τα καλύτερα τσιγάρα και ακουμπώ ένα στα χείλη μου. Πλησιάζω τον Λούσιφερ και του δίνω ένα. Ανοίγει το ένα μάτι του μόνο και το παίρνει χωρίς να πει τίποτα. Κοιτάει το μαύρο περιτύλιγμα και εντυπωσιάζεται. 

"Καλή φάση," μουρμουρίζει και γελάω, ενώ βάζω το κουτί πίσω στην τσέπη μου.

Ψάχνω να βρω τον αναπτήρα, όταν με ένα αποκρότημα των δαχτύλων του ο Λούσιφερ μας τα ανάβει. Ακουμπώ πίσω στο γραφείο και του γυρνάω την πλάτη. Ρουφάω το τσιγάρο και αφήνω ύστερα τον καπνό να βγει από μέσα μου αργά.

"Το σεξάκι με την Αλίκη το έκανες πάντως," λέει ο Λούσιφερ χαλαρά και χαμογελώ πλάγια. "Δεν συγκρατήθηκε καθόλου."

"Τουλάχιστον έτσι ξέρω πως είναι δικιά μου," δηλώνω και τραβάω άλλη μια τζούρα.

"Τρομάρα σου. Δεν χρειάζεται σεξ για να το καταλάβεις αυτό," σαρκάζεται και ακούω την καρέκλα πίσω μου να τρίζει.

"Γιατί ήρθες, Λούσιφερ; Μπορείς να πάρεις την καρδιά και να φύγεις. Γιατί δεν το κάνεις;" ρωτάω και πέφτει άκρα του τάφου σιωπή.

Δεν απαντά καθόλου. Είναι σαν να εξαφανίστηκε, γι'αυτό γυρνάω το κεφάλι στο πλάι και τον κοιτάω με την άκρη του ματιού μου. Ακόμη κάθεται στην καρέκλα με τα πόδια στο γραφείο να βλέπει το ταβάνι καθώς βγάζει καπνούς με διαβολικά προσωπάκια.

"Ξέρεις, Μπράιαν, η εξουσία δεν είναι τόσο ωραία τελικά."

Δεν κουνιέμαι. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τι θα πει. Αν όντως πιστεύει πως θα με μεταπείσει πάντως κάνει μεγάλο λάθος. Το μεγαλύτερο του είναι ότι δεν παίρνει την καρδιά για να φύγει. 

#17 Τρόποι Επιβίωσης [#17ΤΕ] [✔]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα