özel bölüm

17.6K 866 76
                                    

Bahsetme!

Tek bir kelime ile geçmişe sünger çekmişti Gurur, "bahsetme kimselere " demişti. "Bırak her şey olduğu gibi kalsın biz devam edelim, düzeltmeye  çalışmak yerine daha güzelini yaşayalım "derken yalvarır gibiydi. Ege öyle bir çıkmazdayda ki bir konuşşa arkası gelecek sanki herkes her şeyi öğrenmek için uçsuz bucaksız sorgulara çekilecekmiş gibi  hissediyordu.

Ege , Gurur'a bakarak "birbimize kurulmuş tuzak gibiyiz" dedi.dolan gözleri  Ege'nin de  her şeyi  kabul ettiğinin  kanıtıydı.  Gurur ,dolan gözleri ile karşılık verdi.

Anlamsız bir tebessüm eşlik etti  göz yaşlarına akan göz yaşlarını Ege bıkmadan usanmadan sildi." son ağlayışın bu " diye kulağına fısıldadı.Gurur ağlamaya devam etse de başı ile Ege'yi onayladı.  

gece boyunca konuşan  Ege, herşeyi bir sonuca bağladı. Yengesine ve diğerlerine tehlikeli bir hamilelik geçirdiği için  Gurur'un bunca ay geri dönmediğini ve Gurur'un  bu süreyi  Ankara'da  bir hastahanede geçirdiğini söyleyecekler.  Bu süre zarfında da Gurur babasının ailesi ile tanıştığı için onların ilgilenmesinde bir sakınca görmediğini  söyleyecekti. Zaten Aliye yengeye söyleyince herkes herşeyi  fazlası ile öğrenirdi.

Ege mahçuptu, "biliyorum canım!" dediğinde Gurur'un gözleri bir kez  daha doluyordu. Ege onu o benzinlikten aldığı andan beri  sürekli "canım" diyordu. Gurur'un her defasında nefesi kesilse de o kelimeyi bir kez daha  duymak için canını bile verirdi.

"suçum büyük,herşeyi mahvettim. Aramıza yeni  uçurumlar  açtım."derken gözleri kaçamak bir şekilde Gurur'un büyümüş karnına kayıyordu."en çok hanginizden özür dilemeliyim-dahası özürlerim yetecek mi bil-"derken Gurur elini tutunca sustu, nefesi  hızlandı, bir hata yaptığını  düşünüp panikledi ta ki elinin altında ki o minik dalgalanmayı hissede kadar !

Arabanın içinde  birbirine sarılarak ağlayan Gurur ve Ege bütün geçmişin  geçmişte kalmasına karar vermiş oldular Gurur bebeği için en iyi yılın bu olacağına Ege ile gitmeye karar verdigi anda karar vermişti.
Bir anda aklına gelen ile yaptığı küçük yumruk ile  Ege'nin karma vurarak geri çekildi.

"ah! ne oldu canını mi yaktım?" diyerek panik ile geri çekilen Ege pişman bir şekilde Gurur'a bakıyordu. 

Ege'nin öğrendiği işaret dilini baş alarak "kim di o kadın?" diyerek işaret etti.

Gurur'a anlamsizca bakan Ege " bey hey daha yavaş yeni öğrendim ben!"dedi.

yalnış anladığını umuyordu.

Gurur gözlerini kısarak tekrar sordu."kim di o kadın?" öyle yavaş öyle tek tek anlatmıştı ki işaret dilini bilmeyen bile anlardı.

Ege "umarım yalnış anlıyorumdur. bana bir kadını ve o kadının kim olduğunu mu soruyorsun?"derken yalnış anlamış olmak için can atıyordu.

Gurur başını olumlu anlamda salladığında şaşkınca  "ne kadını ! beni bilmiyormuş  gibi" diyerek nefes verdi. 

Gurur "uzun sarı  saçlar! Belki hatırlamana yardımcı olur"

"kim bahsetti sana bundan unut o kadını"

"ha! öyle bir kadın var demek"

"sen yok sayabilirsin önemli değil."

DİLSİZ (bitti!)Where stories live. Discover now