51

13.9K 924 25
                                    


Mehmet , annesinin yanına geldiğinde  kapıda karşılaştığı  evin yardımcısı tarafından bahçeye yönlendirildi. Annesi elinde çıkışı oğlu ile yapacağı konuşmayı bekliyordu.

Banu oğlunun bahçe kapısından girdiğini görünce oturduğu yerden kalkarak direk konuya girdi.

"Ne akla hizmet Gurur'dan dedene bahsettiniz siZ?" diyerek oğluna kızgın bir şekilde baktı.

Mehmet kaşlarını çatarak "Ben kimseye birşeyden bahdetmedim!"dedi.

Banu, " Ah Ayşe!" diyerek inkerken yudumladığı içkiyi  dişlerinin arasından çekti.

"Ayse ne anlattıysa seni ve beni tehtit etti onu rahat bırakacak mıssıın?:" diyerek  bahçe koltuğuna oturdu ve bacak bacak üstüne attı.   

Mehmet yumruğunu sıkıyordu ama avucunun içinde kesinlikle Ayşe'yi hayal ediyordu. Onun narin boynunu nefesini kesene kadar sıktığını hayal ediyordu. 

Sıktığı dişlerinin  arasından  boğazına kadar kan tadı ile rahatsız olarak bulanan migdesi için Banyoya koştu migdesinden gelen derin kasılma ile kusarken aynanda gördüğü kesinlikle Mehmet değildi.

Elini yüzünü yıkayıp yüzünde gülümseme ile annesinin yanına gitti.

" Ne yapmayı düşünüyorsun?" derken oğlunun biraz önce nereye gittiğinin beri olduğunun bir önemi yoktu. Sadece babasının tehdidi ile  meşguldü beyni ve ruhu...

Mehmet, Fatma'ya seslenerek bir bardak. içki istedi. Ve annesinin karşısına geçerek   yayılarak oturdu. parmaklarını dudaklarında  gezidirirken düşündüğü sadece Gurur'du ona ne zaman ne  şekilde dönüş yapacağını düşünüyordu.

Fatma elinde için kadehi ile gelirken , Mehmet ;"Ayse nerede ?" ortaya sorununu sordu.

Annesi "Arıyorum ama açmıyor, Suçunu biliyor tabi!" diyerek ickisinden bir yudum daha aldı. 

eline içkisini alan Mehmet , Fatma'nın çıkmasını bekledi . "Zeynep Demirel ile ki tehdit etti?" diye annesine fısıldadı 

Annesi başını sallarken gözleri nemlenmişti. o olay değil miydi? Banu'yu yaşayan bir çılgına çeviren .

Mehmet elindeki içkiyi sallayarak "benim olmak yerine ölümü seçti!" dedi boğuklaşan sesi ile Annesi " kes sesini !"diye  bağırarak uyardı onu..

Mehmet derin bir nefes allarak  "susmak çözüm değil, bu sefer istediğimi alacağım Gurur bana gelecek ama bu sefer kendi gelecek ben birşey yapmayacağım."diyerek annesine baktı.

Banu sinirle ayağa kalkarak  elindeki içkiyi Mehmet'in yüzüne döktü. Ve dişlerinin arasından soludu." Ne hat edersen et ama beni bulaştırma bu sefer kimsenin kanına elimi bulamayacağım."dedi ve topuklarına gayet sert bir şekilde basarak onun yanından gitti.

Mehmet annesinin arkasından  arsız bir tebessümle gülerken elini yüzünü silkeledi ve elindeki içkiyi bir dikişte içerek ayağa kalktı. Şimdi hesap vermesei gereken Ayşe'ydi.

Ayse bütün eşyasını toplamış bir şekilde elinde bebeği önündeki telefona bakıyordu. Ne yapacağını bilemiyordu. Aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyıktı.

Ama telefon aniden çalmaya başlayınca ekranda yanıp sönen Fatma'nın ismini görünce panikle bebeğini yana koyarak titreyen elleri ile "Alo!" dedi.

Fatma, derinden gelen boğuk ve korku dolu sesiyle "Ayse hanım ,dediğiniz gibi Banu hanım Mehmet bey ile gergin bir konuşma yaptı hafta onun üstüne içki bile döktü. "dedi.

Ayse soğuk terler dökerken  gözleri yaşardı ve vicdanını şimdiden sızlayan sesini bastırmaya çalıştı.

"Tamam Fatma abla sağol! sen benimle konuştuğunu sakin belli etme" dedi. Ve son anda aklına gelen cümleyi sıraladı."peki şimdi Mehmet ne yapıyor?"

Fatma "Mehmet bey  çıktı."dedi.

Ayse panikle elinden kayıp giden telefona bakmadan çocuğunu kucağına alarak hemen onu pusetine koydu. üzerine birşeyler  alarak  taksi çağırmak için tekrar telefonu almak için odaya girdi. Artık Ayse yeniden başlamak zorundaydı.

Mehmet o gece Ayse'nin kapısına dayanmıştı. ama Ayse'bin evde olmadığını kapıcının elinde büyük bir bavul ile çıktığını söylediğinde onun kaçtığını anlayınca daha da çok öfkelendi elindeki  dedesine  karşı kullanacağı tek  kozda  kaçıp girmişti.

Mehmet iyice sinirlenip verilirken "bu gece aklina gelen Zeynep'in çağrısına uyarak lisede mesken edindiği  köşeye sürdü arabasını. o zamanlar sarı bir ışık ile parlayan pencere şimdi karanlığa bürünmüştü. Tıpkı Zeynep'in hayatı gibi .

Mehmet "benim sevgilim olsaydın.benimle olmayı secseydin o uçurumdan aşağı düşmeecektin ama sen karanlığı seçtin bebeğim!" diyerek arabasının gazına bastı.

Mehmet Kurtuluş , kendi derdine düşmüştü bile karısını duyduğu ağır haberi kaldıramamıştı. Yaşlı ve güçsüz kalbi onu zorlamıştı. Ambulansın acı sirenleri ile ilk defa çıkarmıştı evden Mehmet Kurtuluş karısına  ağlarken aslında yanına çağıracağı kimsesi olmadığına daha çok içerliyordu. Zamanında oğluna ve gelinine yaptıklarının diyetini böyle ödediğini düşünüyordu.

Ve aç haber Mehmet Kurtuluşu derinden sarstı , Ameliyathaneden çıkan Yeşil önlüklü doktor  Acı haberi verdiğinde yaşlı adam göğsüne yumruğunu vura vura ağladı.

Karısı , Nurlusu hakkın rahmetine kavuşmuştu....



Hayat acı pencesini  Mehmet Kurtuluş'un canına bu kez daha  geçirmişti.

Gurur ve Ege hayatlarının en mutlu anlarını yaşarken yeni bu mutluluk bulutu içinde ilk defa tattıkları  duyguların esiri olurken telefona gece yarısı gelen mesajları her ikiside görmemişti. 

Ege , m olursa olsun onun yanında olacağının sözünü karısına vermiş kararı tamamen ona bırakmıştı.Ve sabah erkenden uyanmış evi temizleyip  kapatacak duruma getirmişti. 

Gurur Eve dönüş  heyecanı içindeyken kapıya gelen karanlık gölge bambaşka haberler getirmişti.

Gurur kapıyı aralarken zilin sesine uyanan Ege saate bakmak için uzandığı telefondaki gelen mesajı girerek açtı.

"Gurur'un doktorunu değiştir!" yazan kısa mesaj Ayse'sen geliyordu.

Gurur kapıda içkiden bayilmak üzere olan Mehmet'e  şaşkınca baktı.

Mehmet üstü başı dağınık,
gözleri kanlı aradığı fırsatı bulmuş gibi yere yığılarak  ağlamaya başladı ne olduğunu anlamayan Gurur, eğilerek yanına oturdu.

Mehmet onu kendine çekerek sarıldı" Babannen  öldü Gurur! yani anneannem öldü..." diyerek sarsılarak  ağlıyordu.

Gurur gözleri dolmuş bir şekilde sızlayan kalbini aldığı derin nefes ile ferahlatmaya çalışarak  elini ensesine götürdü.

Mehmet yüzünü Gurur'un  göğsüne kapatmış onu daha çok kendine çekiyordu.

Gurur da göz yaşlarını  tutamıyordu artık.

Ege kulağına telefonu götürerek Ayse'nin aramasına cevap vermesini bekledi ama kapalı sinyali alınca nefesini vererek yataktan kalkıp kimin geldiğine bakmak için odadan çıktı...

DİLSİZ (bitti!)Where stories live. Discover now