56. bölüm

14.4K 951 61
                                    

Mehmet , Gurur'un saçlarını okşarken kapı tıklatıldı gelen evin yardımcılarından Biriydi. Mehmet önemsemeyerek "Ne var?" dedi.

henüz otualrina yeni gelmiş düzgün yüzlü minyon vücutlu bir kız korkak bir tavırla "efendim Mehmet Kurtuluş bey sizi çağırıyor."dedi.

Mehmet "yemek ne oldu Gurur hanımın yemeğini getirin, ben dedeme bakarım.'dedi.

Yardımcı kız"şey efendim Kurtuluş bey Gurur hanımı da çağırıyor." dedi.

Mehmet , şaşırsada" sen önce yemeğini ye sonra gelirsin ."dedi.Göz kırparak Gurur'un cenensinden tuttu. ve Yüzüne uzun uzun bakarak fısıldadı.."güzel gözlerine yazık! kimse için değmez herşey düzelecek ben varım artık, üzülme üzülmene izin vermeyeceğim." dedi.

Gurur Mehmet'in eline uzanarak avcunun içine büyük harflerle "EGE"yazdı.

Mehmet, "derin nir nefes vererek , o adama söyledim kim olduğumu Ege de telefonum adresim ve bilgim var elbet beni bulur Eğer isterse ama !" dedi biraz düşünür gibi yaptı. " Neyse !"dedi. arkasını döndü dışarı çıkmak için adımıni attığı sırada Gurur kolundan çekerek bakışlarını sorguladı.

Mehmet "aslında biz öğlen geldik ama daha akşam gelecegim dediğim için biraz oyalanmaya kadar verdik. ben onu bir kadınla arabasına binerken gördüm.'dedi.

Mehmet'den duyduğu kelimeler kalbini sıkıştırıp nefes almasını engellerken Gurur çıkan gözlerini hice sayarak saçlarını gösterdi. Mehmet'in eline uzanarak" Kadının" yazdı.

Mehmet "kadının tipini mi soruyorsun?" dediğinde Gurur başını hızla salladı.

Mehmet Gurur'un kendine adım adım değil koşarak geldiğini hayal etti. Bütün yollar ona açılmış bütün evren Gurur ve Mehmet için bir araya geliyormuş gibi hissetti. Sonunda herşey onun istediği gibi olmaya başlamıştı.

Mehmet gördüğü kadını gayri ihtiyari tarif ederken Gurur ağlamaya başladı. Nişan gecesinde gördüğü kız geldi aklına boğazı düğüm düğüm olmuştu. ağlıyordu ama artık akacak göz yaşı yoktu.

Mehmet ' sende tanıyor musun?" diye sorarak Gurur'un tavrını anlamaya çalışıyordu ki Biraz önce giden yardımcı elinde yemek dolu tepsi ile odaya girdi.

Mehmet sesini düzeltip biraz neşe kartıkdan sonra "şimdi yemeğini ye kendini düşün kimse senden önemli değil." diyerek gözlerini yardımcı kıza dikti. " yemeğini yediğinde emin ol."diye tkslayarak odasından çıktı. Konuşmalarının en önemli yerlerin de bölünmesinden rahatsız olsada şimdilik birşey demedi sonunda Gurur ona teslim olacaktı.

Mehemet ona senden önemli kimse yok demişti. yanıliyordu . Gurur'un bir bebeği olacaktı. Ve şu an dünya üzerinde en önemli şey Gurur için kalbinin bile oluşup oluşmadığını bildiği bebeğiydi....

Gurur , Mehmetten duyduğu şeyler ile iyice kırılmıştı. Ege'bu o kadın ile ne işi vardı. Yasa o kadın kimdi. Keşke o kadını.ilk gördüğü gün saçını eline dolasaydi ama ya Ege o zaman onu terk etseydi.

şimdi bile Gurur'u yanında değil, muhtemelen o kadının yanındaydı. Gurur ağlıyordu sonunda karşında elleri titreyen genç kiz konuşarak ".lütfen biraz yiyin
yoksa mehmet bey -" diyerek ellerini birbirine doladı. Gurur başını sallayarak ekmeğin ucundan böldü.

Mehmet odadan çıktığında teleofnu çalmaya başladı. Ekran yanıp sönen isim 'Ege Eryılmaz. dan başkası değildi.' Mehemt keyif ile gülerek ıslık çalmaya başladı teleofnu sesizze alarak merdivenlerden inerek dedesinin onu beklediği odaya girdi.

Mehmet , Ege'nin Gurura gelişini ne kadar ertlerse Gurur ona o para çabuk teslim olurdu. Onun için telefonu arabada kalmıştı. Mehmet de duyamadı. Gülerek dedesinin yanına girdiğinde yaşlı adam kaşını kaldırarak baktı.

"iyi bir haber var herhalde .'dedi.

Mehmet" Gurur burada bundan daha iyi ne olabilir ki" dedi.

Mehmet Kurtuluş kaşlarını çatarak gözlerini kapattı. derin bir nefes alıp boğazını temizledi. 'o nerede, neden gelmesi?" dedi.

Mehmet "Gurur mu? ha, şey! yemek yiyor giyince getireceğim çok yorgun aslında yarın salim kafa konuşsak daha iyi olmaz mı?"dedi.

M Kurtuluş," aslında iyi olur ama bu geçe burada rahat uyusun istiyorum onun.için en azından on konuşmayı bugün yapmalıyım."dedi.

Mehmet başını saate çevirip "gece yarısı olmuş bırak uyusun çok ağladı zaten seninlede zor anlar yaşayacak hamile de zaten bırakalım bu gece dinlensin.'dedi.

Dedesi başı ile onaylarken Mehmet odadan çıkmak için ayaklandı. sahi Ege bu saate kadar o kadınlamıydı? Gurur ile geçirdiği zamanlara en çok kendi şahitti gerçekten böyle biri olma ihtimali Mehmet'o iyice keyiflendirdi salona gidip bir bardak içki alıp bahçeye çıktı.

Başını Gurur'un.odasına çevirip camdan sızan ışığa dikkatle bakarken buldu kendini.

"bugün , bugünü unutma aynı çatı altındayız .."

Eve geldiğinde Gurur'u bulamayan telefonu cebinden çıkararak onu aramaya başladı telefon evden çalıyordu ama Gurur yoktu. sonunda telefonu bulduğunda ekranda ki açılmamış mesajı görüp gerilen sinirleri ile koşarak yengesine zile basmıştı. saati umursamadı.

Kapıyı Mirac açmıştı. "oooo beyimiz evin yolunu bulmuş , ama yalnız5 daire yukarı çıkmalısın yada çıkma boşver bu saate kadar neredeysen orada takıl artık sana ayak bağı olacak kimsede yok!" dediğin de Ege yakasına yapışarak

"Ne zırvalıyorsun lan sen," dedi.

Mirac yakasını tutan kolları tutarak kendini kurtardı.
"Ne olacak seni degiştin sandım sonunda evi barki var karısını var dedim ama sen ne yaptın Gurur başka adamlarla düşüp kalkarken sen neredeydin?" dediğinde Ege suratına yumruğu indirmişti bile

Aliye oğlunun yüzüne inen yumruğu görmüştü feryat figan oğlunun yanına geldiğinde sinirle zehrini akıttı. "git elin adamlarından çocuk peydahlayan karını yumrukla ne istiyirsun oğlumdan ," dediğinde

Ege'nin beyninde yankılanan tek kelime çocuktu.

kekeleyerek " çocuk mu?" dedi.

sarjim bitmek üzere %8
Onun için bu kadar

yorumlarınIz için teşekkür eder hepinizi severim😘😘😘

DİLSİZ (bitti!)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin