36. bölüm

16K 990 41
                                    

Doktor Daniel , kendisine merak ile bakan iki çift göze tebessüm ederek

"Günaydın "dedi ve yerine oturarak bilgisayarına uzandı.0

Ege, "sonuçlar çıktı mı?" diye sabırsızca sordu.

Doktor Daniel"prensip olarak hastalarım ile birlikte bakarım sonuçlarla sayın Ege, "diyerek gözlüğünü işaret parmağı ile iterek bilgisayar ekranına baktı.

Ege sinirle verdiği nefesini geri alırken Doktor Daniel  yüzün de bir sırıtma  ile  tekrar Ege'ye döndü.

"Sanırım bir Ameliyat ve bir kaç  iğne ve bu kaç kutu hap sizin sorunuzu girecek Ege ." diye sakince konuştu. 

kelimeler birer mi?

bitti...

nefes biter mi?

bitti.

"bana aptal umutlar vermiyorsun, Değil mi ? doktor " diyerek sıktığı yumruğu masanın üzerine koyarken kızaran gözlerini göz kapaklarını inatla kapatmıyordu.

"tedavi süreci biraz uzun olacak ama  tıppen  aksi bir durum yok tabi  ameliyattan sonrası  senin gayretine bağlı "

Ege, duyduklarına inanamaz vaziyette  Gurur'a bakıyordu. Ne çok  kırmıştı onu  Eğer iyi olmazsa  gitsin  istiyordu. Oysa şimdi  Ege, Gurur 'a karşı mahcuptu.

Gurur , nasıl sevineceğini bilemiyordu. Hayatında ilk  defa bu duyguyu yaşamaya çalışıyordu. Dahi en son ne zaman iyi bir haber alıp  mutlu olmuş sevinç yaşamıştı. Bu anda Ayağa kalkan Ege'nin kollarında buldu kendini  "teşekkür ederim, çok teşekkür ederim!" diye defalarca kulağına fısıldadı Ege. Gurur sadece göz yaşları ile eşlik etti ona .

Ege ve Gurur sessizce  ellerini buluştururken Doktor Daniel lafa girdi;
" Sinir sıkışması denen  bir durum mevcut Ve bu yıllardır süre geldiği için sinirlerin  birbirine yapışmış yani bir çeşit kireçlenme meydana gelmiş yani Ege,  kısmı bir felç geçirmiş gibi düşün ama bu durum sonradan kaynaklandığı için  düzelmeyecek  gibi durmuyor , üreme kanalların normal oradaki pürüzü ameliyat ile  giderilir ve etrafı çevreleyen o  tümör kaldırılırsa kısa sürede iyi olacağını düşünüyorum.

Ege"  ne kadar uzun bu süre ?"

Doktor "bir ay dan daha uzun!"

Ege "ben 14 yıl önce ölmüştüm, sen bana tekrar hayat vad ediyorsun Doktor sence bu bir ay uzun bir süre mi ?" Dedi.

Doktor Daniel"bak Ege , yılların bıraktığı hasardan bir haber sana umut veriyorum ama kendimi suçlu hissediyorum dediğim gibi sonrası gayretine bağlı olacak hatta gayretinize uzun bir dönem sizi bekliyor olacak özellikle Gurur hanımın Mehmet ile görüşmeye başlaması gerek bu süreç onun öz verisine bağlı olacak. yani bir nevi seni o iyi edecek..."

derin bir sessizlik  orada keskin  bir bıçak gibi dönerken , Gurur korku dolu gözler ile Ege'ye baktı.

Ege , Doktor Daniel'e bakarak 'onu hiç birşeye zorlayamam istemediği hiç birşeyi yapmayacak ." dedi.

Daniel  kararlı bakışlarını ikisinin üstünde gezdirerek " buna o karar versin, Bırak mehmet ile görüşşün. Bizde senin tedavi planını çıkaralım." diyerek tekrar bilgisayarına uzandı.

bir süre sessiz kaldıktan sonra " iki gün sonra ameliyatınızı yapalım " diyerek Ege'ye baktı." bu kadar çabuk mu?" derken yutkundu.Daniel "sen ne zaman olmasını isterdin." diyerek bakış attığında  Ege sessiz kalarak "ne yapmam  gerek," diyerek ona baktı.

DİLSİZ (bitti!)Where stories live. Discover now