38. bölüm

15.3K 1K 30
                                    

Gurur odaya girer girmez Ayse'yi unutmuştu bile, ama Ayşe onu unutmayacaktı. kendini sık sık hatırlatmaktan çekinmeyecekti.

Ege'nin karşısında öyle dururken "iyiyim"dedi. boğuk ve tarazlı çıkan ses.

Gurur gözünden akan yaşı saklamak için başını yere eğdiğinde Ege "ağlama artık!" diye dişlerinin arasından tısladı korku ile açılan gözleri ile gerildi Gurur.

Başını sallayarak yatağın yanındaki koltuğa sessizce oturdu.

Doktor Daniel , hemen tedavisine başlamış, Ege'nin kolundan hiç çıkmayan intraketten damarlarına aralıksız serum veriyordu. Sabah akşam değişen ilaç listesi Ege'nin sabrını zorluyordu. arada yaptığı ufak yürüyüşler canını yakıyordu.Canı yandıkça daha çok sertleşiyordu sesi. Ayse hergün yanına uğruyor Gurur'un çabasına hayret ediyordu. itiraf etmeliydi ki kimse Gurur'dan bu kadar özveri beklemiyordu.

Hastahanede geçen bir haftanın sonunda Dani artık eve çıkması gerektiğini söyledi. Tedavi evden gidip gelebilirdi. Ayrıca mehmet ve Ayse sürekli ikili ile ilgilenecekti.

kırılan kalp iyileşmezdi belki ama hiç yeşermeyen umutlar iyileşir miydi?

iyileşiyordu ışte.

Ege'nin kurmaya korktuğu hayaller yeşeriyordu.

Ege iyileşiyordu.

Ege, sinirleri gergin bir şekilde kaşları çatık dururken, Gurur bunun normal olduğunu düşünerek ona daha iyi daha anlayışlı davranmaya çalışıyordu. Ayse'ye hafta içinde hiç mesaj atmamış onun attığı hiç bir mesaja cevap vermemişti.

Ege, elindeki bardağı yere düşürünce irkilen Gurur koşarak koltukta oturmuş televizyon izleyen Ege'nin yanına koştu.ona hiç birşey demeden yere eğilerek bardak kırıklarına dikkat ederek toplamaya başladı.

Ege, yanında duran meyve tabağını da yere atarak Gurur'a kaşlarını kaldırarak baktı. Gurur, Ege'nin ne yaptığını anlayarak kaşlarını çattı ama birşey demeden dökülenleri toplamaya başladı.

Ege "bana acıma !" dediğinde sinirle ayağa kalktı. Gerçekten sabrının sonuna gelmişti. yumruklarını sıkarken Ege'ye öylece bakıyordu .

Ayse'nin ne demek istediğini şimdi anlamıştı. Ona iyi davranma derken ne demek. İstediğini şimdi net bir şekilde kavramıştı artık gerçekten Ayse'yi dinleyecekti kim bilir şimdiye kadar kaç vaka ile karşılaşmış kaç tane hastası olmuştu. İçinde Ayse'yi karşı bir güven oluşurken masada gözüne parlayan sürahiyi eline alarak Ege'ye doğru içinde olan suyu fırlattı. Bir an sessizlik olan evde Ege'nin derin derin aldığı nefesler yankı yapıyordu.

Gurur öylece durmuş çatılan kasları inip kalkan göğsü ile Ege'ye bakarken öfkesini yenmek için çaba gösteriyordu.

Ege , başını geri yaslayarak tavana baktı. sonra Gurur'a bakarak "gel buraya."dedi.

Gurur başını bir hamle yana çekerek sinirli bir şekilde ona baktı.

Ege, "ne düşünüyorsun? ameliyat gününden beri çok durgunsun." dedi."aklım da saçma sapan düşünceler aklımı esir almadan sen anlat neler oluyor."dedi.

Gurur derin bir nefes vererek Ege'ye doğru ilerledi. yanına oturarak cebindeki telefonu çıkardı.

"artık rahatla Ege, birşey yok ben hep seninle olacağım eğer bir daha bana böyle davranırsan intikamım acı olacak!" yazarak uzattı. Ege okurken kaşları çatıldı. Gurur telefonu tekrar eline alarak "artık şu kaşların düzelsin , iyileştin bunu düşün artık mutlu et beni." yazarken her harfi sabırsızlıkla okuyan Ege, Gurur'un elini tutarak boyun girintisine başını koyarak kulağına doğru fısıldadı.

"sen öyle mutlu olacaksın ki Güneş bile kıskanacak seni."dedi.

Gurur yutkunarak Ege'nin başına başını koydu. Ege'nin davranışlarına karşı ne kadar savunmasız olduğunu fark etti.

Ayse'ye bugün onallari anlatmaya karar verdi. Ege , Gurur'u belinden daha çok kendine çekerek kulağına fısıldadı "teşekkür ederim." Ege, Gurur onu ıslatınca onun gerçek tepkiler verdiğini hissetti. Gurur konuşmadığı için davranışlarından neler hissettiğini anlamaya çalışıyordu. Normal bir insan kızar bağırır çağrırdı ama Gurur öyle bir kapatmıştı kendini Ege nasıl ulaşacağını bilemiyordu.

En çok ulaşmak istediği kişi Gurur'u öyle bir hissetmek istiyordu ki onun bakışından ne yapmak istediğini anlamak istiyordu aralarında ki gizli çekime kapılan sadece kendi olsun istemiyordu. Ege hissettiği çekimin karşılıklı olmasını istiyordu.

Gurur öyle çok bastırmıştı ki içindeki kadını, çocuğu , sevgiyi ürkek bir dilsiz olmaktan bir türlü ileri girmemişti. Ege içindeki erkeği uyandırırken Gurur da gizli sandığını çıkaracaktı. Herşey ilmek ilmek yerine otururken Kendi hayatlarını inşa ettiklerinin farkına oturdukları sandalyeden çocuklarını izlerken farkına varacaklardi. yani en azından yazar böyle umut ediyordu.

Ege ilaçlarını kullanırken Gurur'da Ayse ve Mehmet ile görüşmeye başlamıştı. Mehmet daha çok Ege ile konuşmayı tercih ederken Gurur Ayse ile başbaşa kalıyordu. Ve ayşe fitilin ucunu yakmaya kadar vermişti.

Ayse karşısında olanları hızlı hızlı bütün samimiyeti ile anlatmaya çalışan Gurur'u büyük bir saygı ve anlayışla dinliyordu.

Gurur ona Küçüklüğünden başlayarak bir çok şeyi anlatmıştı Ege ile olanların hepsini anlatmıştı neredeyse Ayse Gurur'un Egeye olan minnet duygusunun nasıl bir fedakar bir aşka dönüştüğünü gözlerinin dolduğunu hissederek dinledi. Gurur ilginç bir şekilde Ayşe'yi kendine yakın hissediyordu. Elif'i de özlüyor seviyordu ama Ayşe ile arasında başka birşey vardı.Onun yanında kendini rahat hissediyordu.

Ayşe Boğazını temizleyerek önündeki Kupadan bu yudum aldı. Ve Gurur'a baktı.

"Ege'ye karşı dik durmalısın ona kırılacak bir vazo gibi davranma o bir erkek ve erkekler koruyup kollamak hatta korkutmak ister sen ona bazik davranırsan ezilen sen olursun bırak o sana yaklaşsın, o sana nazik davransın." Gurur anladığını belli ederek başını salladı. Ayşe'yi dinleyeceğini biliyordu. ona güveniyordu.

"Bu akşam ilk göreviniz verilecek şu şu an bu konuşmayı Mehmet 'de Ege'ye yapıyor. bunu şey gibi düşün ıı... şey.." diyerek kelimelerini toparlamak için düşündü "fizik tedavi Ege'nin kırılan kemiği kaynadı ve tekrar işlevsel olabilmesi için onu yavaş yavaş hazırlamak zorundasın, bunu yapabilecek misin?" diyerek Gurur'a baktı.

Gurur " açık konuş anlamıyorum ne yapacağım."diyerek sorup alacağı cevabı bekledi.

" bu gece çıplak olacaksınız ikinizde birbirinize dokunarak uyuyacaksınız, kesinlikle kıyafet olmayacak !"

Diğer odada da Ege aynı soru ile yüzleşiyordu...

Ege , mehmet'e alık alık bakıyordu. duyduğu şeyi sindirmeye çalışıyordu.

Ege, "benim için sorun yok ama Gurur'u bu konuda çok yıprattım. anlattım biliyorsun. o istemezse ona yaklaşmam.

DİLSİZ (bitti!)Where stories live. Discover now