57. Malá holka

552 40 11
                                    

*pohled třetí osoby*

Lavaris stála nad schody a shlížela dolů na Bellu, na kterou následně s kamennou tváří kývla. Bella také kývla a pak svůj zrak stočila na druhou stranu, kde se nacházeli hosté, smečka a celá rodina Cullenů.

,,Teď mě, prosím, všichni chvíli poslouchejte.'' promluvila zřetelně a hlasitě, aby na sebe upoutala dostatečnou pozornost.

''Lidi'' kolem na ni upřeli zvědavé pohledy. Netušili o čem chce vlastně mluvit a už vůbec netušili, proč tu vlastně jsou.

Carlisle si nervózně prohrábl vlasy a Edward si odkašlal. Všichni byli tak nějak nervózní... Bella polkla. Doufala, že to dobře dopadne, a že se nic nepokazí.

,,Jak jistě víte, jen tak jsme vás sem nezavolali. Co už ale nevíte je to, jaký je ten důvod. A ten je tedy takový...'' odkašlala si. ,,Začalo na nás útočit jisté seskupení všech možných druhů nadpřirozených tvorů.'' vydechla. ,,Říkají si Toriáni a jsou extrémně nebezpeční a nepředvídatelní. Bojovat s nimi není sranda a chce to speciální a pořádný trénink.''

,,Takže v podstatě něco, co bylo tenkrát s Volturiovými?" ozvalo se z davu.

Bella zavrtěla hlavou. ,,Něco mnohem horšího. Jsou to úžasní bojovníci a my sami nevíme pořádně jak na ně. Už jsme s nimi párkrát bojovali, ale... V obou případech to celé málem skončilo katastrofou.'' povzdechla si. ,,Oni jsou o dost silnější než Volturiovi, natož my... A-'' na chvíli se zasekla a snažila se přijít na to, jak má z pusy vypustit následující větu. ,,A-A je jich nejspíš něco kolem dvou tisíc.'' dodala s polknutím.

Místnosti se rozeznělo vyděšené a nesouhlasné šuškání. Bella se nervózně rozhlížela kolem sebe.

Carlisle zvedl ruce do vzduchu. ,,Prosím, uklidněte s-'' byl ale přerušen.

,,A proč po vás vlastně jdou?" ozval se jeden cizí vlkodlak a pak omluvně pohlédl na Carlisla.

,,Snaží se vymazat všechny hybridy ze světa. U nás to chtěli nejprve udělat po dobrém, a tak...'' Bella jim následně odvyprávěla celou menší událost se ztracenou vzpomínkou.

Vladimir se zamračil. ,,To je zvláštní... Já si například všechno pamatuji...''

,,Je dosti možné, že tu vzpomínku vymazali jen nám. Zřejmě si mysleli, že vás to nijak zajímat nebude a na Renesmeeinu proměnu nebudete mít žádný vliv. A v podstatě měli pravdu... Kdybychom se to včas nedozvěděli, Renesmee by už byla upírem nebo vlkodlakem.'' řekla Esme.

,,Já ale budu vlkodlakem.'' uchechtla se Renesmee. ,,Zapomněli jste snad na to, že musím, pokud chci s Jackobem..? Ehm..." pozvedla obočí.

Jeden z upírů sebou prudce trhnul. ,,Co, prosím?"

A tak se zase chvíli vyprávělo o nové informaci o potížích v sexu upíra a vlkodlaka. Na návštěvníky bylo najednou tolik nových informací, že se jim točily hlavy. Pergamen úplňku, Toriáni, útoky, zapomenutí a mnoho dalšího... A ještě je toho mělo hodně čekat.

,,A to... To na vás útočí, i když se Renesmee stejně promění?" ozval se zase někdo jiný. Bella byla hrozně vykolejená a zmatená, že nestíhala pobírat, kdo se ptá.

Zavrtěla hlavou. ,,Nevím, jestli zrovna toto vědí, ale... Ale stejně to není jediný důvod.'' zvedla hlavu.

,,A co je tím důvodem?" zeptalo se několik osob najednou.

Bella svraštila obočí. ,,To je to, k čemu se celou dobu snažím dostat.'' řekla s trochu tvrdším podtónem. ,,Víte... Měli jsme tu čest poznat někoho, kdo nám představil náš svět v naprosto jiném a novém světle. Někoho, kdo je hlavním důvodem toho šílenství s Toriány. Někoho, koho jsme dosud neznali a o kom neměl ani jeden z nás tušení, že může existovat.'' řekla pevně a následně trochu odstoupila od schodů.

Twilight Saga: Úsvit [DOKONČENO]Where stories live. Discover now