32. Je to v buňkách

827 58 3
                                    

,,Vážně nepřekážím?" zeptala se.

,,Lavaris... Kolikrát ti to mám opakovat? Ne! Nepřekážíš... Hele musíme teď všichni držet při sobě, kor ty a já. Nebudeš překážet. Rozumíš?" řekla vynervovaně Bella. Z tohoto Lavarisiny stále se opakujícího dotazu jí už šla hlava kolem.

,,Okey...'' podrbala se Lavaris na zátylku. ,,Hele... Um...'' protočila rozpačitě očima.

,,No?"

Lavaris si odkašlala. ,,Víš je to pro mě zvláštní být vtisknutá... Do holky. Ženy. Chci říct... Eh, to je jedno. Prostě je pro mě divné být vtisknutá, navíc do stejného pohlaví. Takže jen upozorňuji, že je dost možné, že někdy budu pro tebe možná až moc otravná. Jelikož budu mít očividně tendence tě v jednom kuse chránit. Obzvlášť teď...''

Bella zamrkala. ,,Jo... Jo, to nevadí. Víš, pro mě asi nebude až tak těžké si na to zvyknout.'' zasmála se. ,,Edward byl hrozný, když jsem byla ještě člověk. Nemohla jsem se skoro ani hnout, aniž by mě nepozoroval. Ale vím, že to dělal kvůli tomu, že mě miloval. Já bych pro něj udělala to samé. Vlastně i Jackoba jsem měla v jednom kuse za zadkem.''

,,Jackoba?" sedla si Lavaris na postel.

,,Ano. Předpokládala jsem, že už to z mých myšlenek víš. Jackob byl do mě dřív zamilovaný. Prý cítil, že mě musí chránit, ale nikdy se do mě nevtisknul. Lámala jsem mu srdce, když jsem si vybrala Edwarda, pak se vdala a dokonce otěhotněla. Ale když se Renesmee narodila... Pochopil, proč ho to ke mě vždy tolik táhlo. Ta malá potvora mi byla osudem předepsaná už mnohem dřív než se vůbec narodila a než jsem vůbec začala chodit s Edwardem...'' zasmála se Bella.

,,Aha. Zajímavý příběh... Byl by z toho docela dobrý film.'' zasnila se Lavaris.

Bella se znovu zasmála a sedla si na postel vedle Lavaris. ,,No... Možná. Každopádně Jackob se samozřejmě do Renesmee vtisknul a bylo to. Nejdřív ji po celé její dětství chránil a když dosáhla šestnácti, začali se spolu sbližovat víc. A když jí bylo sedmnáct, začali spolu chodit. Teď je mé dceři osmnáct. Hrozně to letí.''

Lavaris se trochu uchechtla, ale pak se zarazila. Zapřemýšlela se. ,,Počkej... Jak dlouho si říkala, že spolu chodí?"

,,Už to bude rok, proč?"

,,Musím se zeptat Renesmee.'' Lavaris vstala a vydala se směrem k pokoji Renesmee.

,,Ale na co? Lavaris můžeš mi odpovědět? Je to má dcera!" křikla nasupeně a vyrazila za ní.

,,Zjistíš to, neboj. Nebudu před tebou nic tajit.''

Bellu tahle slova překvapila. Myslela, že ji Lavaris totálně odbije nebo tak, že jí odsekne, ale to se nestalo. Řekla to klidným a vyrovnaným hlasem. Jakoby to nebyla ona. Tak tohle je ta její lepší stránka? pomyslela si Bella.

Lavaris doslova vtrhla Renesmee do pokoje, při čemž omylem vyrazila dveře. I panty trochu ruply.

,,Co to má znamenat?" zeptala se s rukama v bok Renesmee. Byla zabalená do osušky a vlasy v turbanu. Byla hodně naštvaná.

Lavaris se omluvně podívala na Renesmee a pak rozpačitě na dveře v jejích rukách. Podrbala se na zátylku. ,,Umm... Koupím nové a spravím to.'' pak zavrtěla hlavou a odhodila dveře stranou. ,,Mám hodně důležitou otázku...'' podívala se opět vážně na Renesmee.

,,A ta zní?"

Bella stála za Lavaris a poslouchala. ,,Měla si něco s Jackobem?'' zamračila se Lavaris.

Twilight Saga: Úsvit [DOKONČENO]Onde histórias criam vida. Descubra agora