19. Vidina

921 59 0
                                    

Jared se Sethem se dohodli, že Jared půjde nenápadně za nimi do kina a Seth zůstane hlídat venku.

,,Ale budeš opatrný! Jestli se ti něco stane, tvoje sestra mě zabije.'' zavrčel Jared.

,,V klidu, Jarede! Umím se o sebe postarat.'' protočil očima Seth.

,,No, jen aby...''

Kluci si plácli a Jared zmizel v kině. Seth zatím pořád stál na rohu a z nudy si pobrukoval.

*mezitím u Carlisla doma*

Vlkodlaci už vyrazili k sobě a teď chtěl odejít i Edward.

,,Edwarde? Nechceš tu radši zůstat, než se Bella vrátí? Je nebezpečné, aby si byl sám.'' prohlásila Esme se strachem v očích.

,,Neboj se, zvládnu to.'' mrkl Edward. ,,Bella přijde stejně tak - si myslím - do hodiny. Znáte ji, není moc na tohleto. Jde maximálně tak do kina.''

Ostatní váhavě kývli. Edward se rozloučil a vydal se k hlavním dveřím. Jeho záda zmizela v chodbě a za chvíli bylo slyšet jen otevření dveří.

,,Pořád mi hlavou vrtá to, kdy se ta Lava vrátí. To je už-'' Alice to ani nedořekla, jelikož se od hlavních dveří ozval Edwardův řev.

,,Už ses vrátila? No super! Nemůžeš nám aspoň, ty nevychovaný fracku, říct, když někam jdeš?!" a v tu chvíli to ostatní hned pochopili.

,,Nevychovaný fracek? Ten nevychovaný fracek se vám snaží pomoci! A navíc... Ty nemáš žádné právo mě oslovovat frackem! Jsem mnohem starší než ty! Mnohem starší než vy všichni! Můžu si jít, kam se mi zlíbí. Kor když je to něco, co by nám pomohlo! Šla jsem jen proto, že pracuji sama a zjistila potřebné informace, zatímco vy jste si válely šunky. Takže promiň, že vám chraním zadky za vašimi zády!" ozval se naštvaný a vztekem prosáklý Lavarisin hlas.

,,Ale tak mohla si nám aspoň něco říct, když tady teď řádí ti hajzlové! Děláš problémy!"

,,Já říkala, že se zabydlím na větvi!" během vteřiny se Lavaris objevila v obýváku. ,,Teď mě sprdnete ještě vy... Tak do toho.'' pokynula rukou.

,,Proč si utekla?" zeptal se Carlisle.

,,Co? Žádný proslov?" podivila se.

,,Pokud nám odpovíš na otázky, tak ne. Proč si utekla?"

Lava si založila ruce na prsou. ,,Ráno jsem si zapnula televizi a zrovna dávali zprávy. Bylo tam, že tady v lese se objevilo pěkně poškozené auto a u něj čtyři - nebo kolik jich bylo - týpci s rozsápanými hrdly. Musela jsem to jít prověřit, protože mi to přišlo divné. Toriáni nikdy nezabíjeli jen tak lidi, maximálně, když se jednalo o jednu osobu. Nikdy nepřepadli celé auto. A navíc jim nikdy tak nápadně nerozsápali hrdla. Prověřila jsem to a zjistila, že to opravdu byli oni. A tak jsem si z toho odvodila, že nás chtějí vystrašit, odradit od boje a rovnou se jim podrobit.'' zamračila se.

,,A nemají oni u takových případů nasazené nějaké hlídače? Co hlídají místo činu?" uchechtla se Rosalie.

,,No jasně, že jsou. To byla jediná věc, která mi trochu překážela, ale jak se ukázalo, bylo to lehké jako facka.''

,,Co si jim udělala?!" vykřikl Edward za jejími zády.

,,V klidu, strejdo! Jen jsem odlákala. Každého zajímá šustící křoví.'' spiklenecky mrkla. ,,A jen, aby jste věděli,'' otočila se zpátky na ostatní. ,,zítra začíná trénink. Musím vás na ty zmetky trochu připravit, každým dnem jsme blíže nebezpečí. Začínají být čím dál agresivnější. Že by to bylo tím, že-'' zastavila se uprostřed věty. Zkameněla na místě a zadívala se do blba. Najednou bolestně sykla a chytila se za hlavu. Vrtěla sebou a prudce oddechovala. V tu samou chvíli zkameněla i Alice, která se chvilku taky svíjela v bolestech. Pak to ustalo, Lavaris se pomalinku narovnala a Alice vstala z křesla. Lavaris vyděšeně otevřela oči a rozhlédla se kolem sebe. ,,Musíme jít! Něco se děje!" vykřikla náhle.

,,Má pravdu! Bella je v nebezpečí.'' rozběhla se Alice k hlavním dveřím. Vyběhla ven a rozhlížela se kolem sebe. Za nedlouho se za ní objevili i ostatní.

,,Hele, abychom tam nedělali takovej povyk, tak tu Carlisle, Esme, Rosalie a Emmett zůstanou.'' houkl Edward.

,,Ale já chci taky! Bella je jako má sestra!" vykřikla naštvaně Rose.

,,Já vím, ale teď s námi nemůžeš. Zůstaňte tu a hlídejte tady!" křikl a Rosalie neochotně přikývla. ,,Děkuju. Jdeme na to!" pronesl a společně s Alice, Lavaris a Jasperem se rozběhli do lesa. Lavaris je ale všechny okamžitě předběhla a hned jim zmizela z dohledu. Edward už se nadechoval na protest.

,,Edwarde, nech ji. Aspoň tam bude dřív.'' zasmála se Alice.

Edward kývnul a za ním se ozval smích Jaspera. ,,Kolik má ta holka pod kapotou koní? Je fakt hodně rychlá.''

,,Jo to je.'' zasmál se Edward a taky zrychlil. ,,Přidejte nebo tam budeme pozdě.''

Twilight Saga: Úsvit [DOKONČENO]Where stories live. Discover now