20. Trénink začíná

891 58 0
                                    

Holky Bellu nakonec přemluvili, aby s nimi zašla do jednoho malého obchodu s oblečením. Dokonce si tam koupila kostičkovanou červenočernou košili.

,,Hele holky já doopravdy musím jít, slíbila jsem Edwardovi, že se budu snažit co nejrychleji být doma.''

,,Tady si někdo dneska užije.'' zachichotala se Jessica a štouchla Angelu, která se v zápětí také zachichotala.

,,Vy jste teda.'' zasmála se Bella.

Ještě chvíli ji holky provokovaly, ale pak se už rozloučili a Bella se mohla vydat domů.

Zastavila se těsně před lesem, protože kousek od ni něco zašustilo. Rozhlédla se kolem sebe, ale nic nezpozorovala. Ale stejně se jí něco nezdálo. Zamračila se a chtěla jít opatrně dál, ale z lesa se najednou začal ozývat jakýsi sýpavý zvuk... Dech... Belle se rozšířily zorničky. Prudce se otočila a chtěla se rozběhnout opět do města, avšak něco ji strhlo k zemi.

Byl to nějaký upír, zřejmě stejného pohlaví. Bella vykopla a upírka přepadla. Bella rychle vstala a rozpřáhla se a upírce uvalila pěkné pěstí. Dlouhé vlasy neznámé upírky se rozlétly do stran, jak upírka otočila hlavu po té ráně.

Bella neváhala a okamžitě vykopla, avšak noha nezasáhla hlavu neznámé upírky, vlastně nezasáhla nic, protože upírka Belly nohu zachytila. Prudce si k sobě Bellu přitáhla a uštědřila jí pěknou ránu mezi oči. Bella se zapotácela. Upírka vyskočila na nohy a Bella dostala další ránu. Když se upírka chystala k další ráně,Bella rychle vyskočila na větev nad ní. Zhoupla se a vyskočila na další větev. Upírka se jí objevila za zády. Okamžitě se otočila, avšak upírka byla rychlejší a chytila Bellu za krk. Natěsnala ji na sebe tak, aby Bella nemohla ničím hýbat a vytasila tesáky. Pomalu se zuby přibližovala ke krku. Proč chtějí všichni kousat Bellu do krku?

Kolem se prohnal vítr a upírka byla najednou od Belly rychle a prudce odtrhnuta. Osoba, která ji následně chytla kolem pasu a odhodila na vedlejší strom, přímo na tlustou větev, na kterou se upírka napíchla, byla Lavaris. Bella se na ni podívala s otazníky v očích. Vždy je tam, kde je nebezpečí. Pak se zahleděla na neznámou upírku. Neznámá se překvapeně koukla na své probodnuté břicho a pak zpátky na Bellu.

Chvíli jen mrkala, ale pak se zlověstně zazubila. ,,On si tě najde, princezno. Tebe a tu tvou fenu nebo jak mám tu havěť nazvat.'' vyplivla. Lavaris zavrčel.

,,A proč chce zrovna mě?" procedila skrz zuby Bella.

,,No...'' zasmála se. ,,To snad ani není možné. Ta obluda,'' ukázala na Lávu. ,,ti to neřekla? Jsi vážně slaboch, čokle... Nedokážeš se podívat pravdě do očí a přitom si hraješ na silnou a drsnou, jaká to ale krásná ironie. Víš ty co, upírko? Zeptej se té chudinky sama na to, co před tebou tají...'' uchechtla se upírka a ozvalo se křupnutí. Bela upřela zrak na její probodnuté břicho, od kterého se čím dal rychleji linulo víc a víc prasklinek. Každou chvíli hrozila její smrt. ,,Nekoukej tak! Mohla si takhle skončit taky...'' vyprskla upírka.

Bella se vzpamatovala. ,,Na co se jí mám sakra zeptat?" zavrčela a rychle se podívala na Lávu, která zrovna nasucho polkla.

Neznámá se jen hlasitě zasmála, čímž se prasklinky mnohem více a rychleji šířily. ,,Konečně smrt... Aspoň už bude klid od té havěti všude kolem.'' řekla a zatřásla se. Prasklinky už dosahovaly až k jejímu obličeji. ,,Hodně štěstí s tou špínou, co máte doma.'' zazubila se a naposledy se zavrtěla. Praskliny se ještě více protáhly a najednou se celá upírka rozpadla na malinkaté střípky. Bella jen nevěřícně koukala na střípky a přemýšlela nad onou scenérií.

Sakra... Co mi ta holka tají? pomyslela si Bella a podívala se na Lavaris. Zavrtěla hlavou a s velkým nádechem se opět vydala na cestu domů. Už otevírala pusu, aby něco řekla, ale v tom ji něco strhlo z větve k zemi.

Bella už chtěla neznámou osobu uhodit, ale díky tomu, že osoba promluvila, to neudělala. ,,Bello? Jsi v pořádku?" zašeptal jí Edward do ucha.

,,Samozřejmě, že jsem.''

,,Měla jsem pravdu...'' seskočila Lavaris z větve. ,,Byla napadena. Nějaká upírka, pro mě sice slabá, ale na vás by stačila.''

Edward chvíli mlčel. ,,A co se s tou upírkou stalo?" vysoukal ze sebe nakonec.

,,Zabila jsem ji...'' Edward si oddechl.

,,Hele, ale jak ji vlastně mohl někdo napadnout, když ji Jared se Sethem měli hlídat?" zeptal se Edward.

Bella se zamračila, o tomto neměla nejmenší ponětí. ,,Co prosím? Vy jste mě nechali hlídat? Proč, sakra? Umím se o sebe postarat, nejsem malá.''

,,Bylo to jen pro tvé dobro. Nemůžeme nic riskovat.''

,,Pane bože, Edwarde...'' promnula si kořen nosu Bella a zavřela oči. ,,A jak je tedy možné, že mi nepomohli, když na mne zaútočila ta upírka?"

,,To nevím.''

,,A já také ne...'' ozvala se konečně Lavaris. ,,Půjdeme se po nich podívat. Možná jen byla dobře zajištěná ta upírka, nikdy nevíš. Každopádně, od teď doopravdy nevíme, co nás kde může čekat... Nevíme kdy, kde, jak a proč... A proto na takovéto chvíle musíte být připraveni.'' zamračila se Lava a promnula si ruce. ,,Najdeme toho Jared a Setha a pak...'' odmlčela se a chvíli zapřemýšlela. ,,Trénink začíná.'' zazubila se nakonec.

Twilight Saga: Úsvit [DOKONČENO]Where stories live. Discover now