36. Učitelka

827 51 9
                                    

,,A pak...'' řekla jsem a s chutí rychle vykopla. Rosalie to nečekala. Chtěla jsem jí kopnout do hlavy, ale věděla jsem, že by jí ve vteřině ta hlava ulétla. A to jsem bohužel nemohla dopustit... Ale tak strašně jsem chtěla. Kopla jsem ji tedy do boku a bohužel ani do tohoto jsem nemohla vložit tolik síly. Zlomila bych jí vaz. Sakra... Tohle si musím nechat na Toriány. ,,...vykopnete.'' dořekla jsem se značným pobavením v hlase a sledovala, jak se blondýna drápe opět na nohy. Odkopla jsem ji pár metrů daleko. Škoda, že jsem se do toho nemohla pořádně opřít... Vážně tu holku nemám ráda.

Už asi hodinu jsme trénovali. Přišla i smečka. Byl by nesmysl trénovat bez nich. V boji budou potřeba a taky potřebují vědět, jak na ty parchanty. Všichni mě pozorně sledovali a poslouchali. Tak se mi to líbí...

Jak jsem předtím slíbila, tak se Rosalie stala pro dnešek mou figurínou. Užívala jsem si to. Sice jsem se - stejně jako předtím u Emmetta při prvním tréninku - musela krotit, aby ji nezabila, ale i tak jsem se snažila jí způsobit dost velkou bolest. Fakt mě štve... Tak moc. Pořád říká, jak jsem bezcitná a nechovám se k nim fér a tak, ale byli ke mně snad fér ti, co mi... Ne... Nebudu na to myslet, nemůžu... Jen bych si ubližovala. Jen bych si ubližovala. pomyslela jsem si.

,,Teď dám chvilku i vám, aby jste si pořádně všechno zkusili. Minule to bylo spíš o poslouchání a jen o předvádění všeho, ale musíme si to zkoušet i v praxi. Přílišné mluvení by vám v boji asi nepomohlo. Takže... Jdeme na to! Postavte se tak, jak řeknu! Embry a Jasper! Leah a Paul! Jared a Seth! Sam a Jackob! Rosalie a Brady! Collin a Quil! Emmett a Alice! Edward a Esme! Carlisle a Bella! A Renesmee ke mně!" vykřikla jsem. Podle myšlenek všech kolem jsem zjistila jména a různě všechny rozdělila.

Renesmee ke mně plaše přicupitala a postavila se proti mně. A ostatní se taky postavili proti sobě.

Všechny jsem sjela pohledem. ,,Budete teď dělat to, co řeknu.Berte tohle jako vyučování. Já jsem učitelka a vy žáci. A pokud nebudete poslouchat mé pokyny, tak dám dané osobě přede všemi lekci poslušnosti.'' ušklíbla jsem se. ,,Rozumíte?"

Všichni otráveně přikývli a pár lidí něco nespokojeně zamručelo.

,,A jestli budou blbý keci, tak si mě nepřejte. Trpělivost sice mám, ale dneska je trochu narušená kvůli jisté osobě.'' podívala jsem se na Rosalie. Jako obvykle to byl pohled bez jakýchkoliv emocí. Chladný, kamenný, nečitelný.

Rosalie se mi pohled nedokázala oplácet dlouho. Byl sice tvrdý a plný zloby a ona si vždy hrála na neuvěřitelně silnou, ale mému pohledu nedokázala čelit dlouho. Nikdo to nedokázal a já to vlastně nikdy nepochopila, ale brala jsem to jako takovou menší výhodu.

,,Tak jo.'' odvrátila jsem od ní pohled také a vrhla se do dalších pokynů. Už mě to docela unavovalo. ,,Teď všichni stojíte proti sobě. Mějte od ostatních dvojic trochu odstupy, abych se ve vás neztrácela.'' všichni tak udělali a já se ve všem hned lépe vyznala. ,,Teď všichni bojová pozice. Hned! A tak zůstaňte stát, prohlédnu si vás. Renesmee! To platí i pro tebe!" pohlédla jsem na Renesmee vedle sebe.

Renesmee se zavrtěla a trochu se nakrčila v zádech. Ruce dala před sebe a zaťala pěsti. Kolena měla kousek pod prsy. To bylo špatně. Nebyla moc zvyklá bojovat... Když už, tak s normálními upíry, ale tohle bylo něco jiného. Tohle byli hotoví zabijáci.

Plácla jsem se tedy do čela. ,,Hele... Nejdřív obejdu ostatní a pak se vrhnu na tebe. Zatím se můžeš normálně postavit.'' řekla jsem a rozešla se k ostatním. Věděla jsem, že nebude moc zkušená. Proto jsem chtěla, aby trénovala se mnou.

Mé nohy putovali mezi dvojicemi a můj kritický pohled sjížděl po všech detailech postoje. Chtěla jsem, aby to bylo perfektní. Aby stáli tak, jak mají a v boji co nejlépe začali.

,,Takhle ne!" protočila jsem oči nad jedním vlkodlakem. Embry se jmenoval. Proti němu stál Jasper, který byl v naprosto dokonalé pozici. Ale Embry... Jasně, byl na čtyřech narozdíl od Jaspera, ale princip byl stejný. Být přikrčený tak, aby se vaše tělo odlehčilo a největší síla přešla do nohou a rukou, v tomto případě do tlap. Mohli jste pak udělat vysoký skok a přišpendlit protivníka k zemi, tohle na Toriány vždy zabralo. Oni nikdy nebyli dobří ve skocích.

Ale Embry byl přikrčený jen předními tlapami a zadek měl skoro nad hlavou. To bylo špatně. Sice to nebylo úplně nejhorší, ale u Toriánů by to neprošlo.

,,Musíš se přikrčit i se zadkem, sice ne moc, ale musíš skrčit celé tělo. A zpevni se, nemáš vůbec srovnaná záda a to by ti nevyšel skok. Skrčit! Hned!" řekla jsem. Udělal to, co jsem řekla. ,,Jo, přesně tak. Ale zkusím si tvoje nohy.'' pokývala jsem lehce hlavou a aniž by to čekal, tak zlehka kopla do jeho nohy.

Nečekal to a nohou trochu cuknul a zavrčel. Ušklíbla jsem se. I když okamžitě cuknul, hned jsem poznala,že nohy neměl zas tak zpevněné. Musel do nich přenést sílu.

,,Ty hysterko! Vrať tu nohu zpátky nebo zavrčím já na tebe. Jen zkouším, jestli v nich máš sílu, ale jak jsem zjistila, tak ne. Přenes veškerou sílu do nohou. A stejně tak vy všichni! Musíte všechnu sílu přenést do nohou a rukou, buďte zpevněni a zbytek těla mějte odlehčený!" křikla jsem na ostatní.

Znovu jsem zkusila jeho nohy a už to bylo v pořádku. ,,Jo, takhle. Zůstaň tak stát do doby než dám další povel.'' přikázala jsem mu a znovu se rozešla, abych si prohlédla ostatní. ,,Výborně, Jaspere. Esme se trochu více přikrčí! Bello! Ruku trochu dolů! Leaho, nefuň tolik a trochu nadzvedni hlavu... Toriáni by ti takhle urazili hlavu.'' kritizovala jsem. Ale nebylo toho zase tolik, kolik jsem čekala.

Vrátila jsem se k Renesmee a začala opravovat i ji. Měla celý postoj špatně. Ruce by neměla dávat tolik v pěst a tolik si je dávat před oči. Neviděla by přes ně a Toriána by měla mít na očích. A hlavně musí mít povolené pěsti, aby rána byla pro ni odlehčená, ale pro Toriána bolestivá a silná. A co bylo hlavní... Neměla mít obě kolena pod prsy. Jedna noha by měla být trochu vzadu, aby byl odraz lepší a vyrovnanější.

Řekla jsem jí vše potřebné o bojové pozici a ona udělala přesně to, co jsem řekla. Teď stála naprosto přesně, až na to, že by se měla více zpevnit. Trochu se kynklala, ale to bylo to nejmenší.

,,Super! Všichni jsme ve správné bojové pozici. Teď poslouchejte další pokyny!" a tak jsem začala dávat rozkazy a každý se podle pokynů pustil do toho druhého. Zkoušeli jsme pořádné skoky a správné hýbání těla. Upíři se sice odjakživa pohybují ladně a tiše, ale tady to potřebovalo ještě více zdokonalit.

A tak jsme trénovali asi další dvě hodiny. Dala jsem jim zabrat. Hlavně Renesmee, protože ta se potřebovala hodně naučit. Ale výdrž má a odvahu taky. Síla je to, co jí tak trochu chybí. Neříkám, že je slabá, to ne, ale potřebuje té síly o dost víc, jestli chce v boji přežít...

Budu na ní muset dost pracovat... Už jen kvůli tomu, že je to také hybrid... Jí prostě musím pomoci.

Twilight Saga: Úsvit [DOKONČENO]Where stories live. Discover now