Κεφάλαιο 59ο

703 106 21
                                    

Κρίστοφερ

Κοίταξα τον παππού. Βημάτιζε στον άδειο χώρο του γραφείου του στην έπαυλη Λουιζίδη. Μετρούσαμε ξανά και ξανά τους συμμάχους του Δούκα του Σαχ και οι αριθμοί μας μπέρδευαν. Γνωρίζαμε ότι το σενάριο ήταν έτοιμο και οι πρωταγωνιστές στην θέση τους. Πάνω στην σκηνή. Περιμέναμε απλώς να πέσει η κουρτίνα και το έργο να ξεκινήσει. Όλα ήταν θέμα στρατηγικής. Και ο Δούκας του Σαχ είχε ξεκινήσει να μας κερδίζει και σε αυτό.

Το τηλέφωνο χτύπησε. Σηκώθηκα γρήγορα και το σήκωσα. Κούνησα το κεφάλι μου καταφατικά λες και θα μπορούσε να με δει ο συνομιλητής μου. Ένιωθα τα άκρα μου να παγώνουν και το κεφάλι μου να βουίζει. Το ακουστικό του τηλεφώνου έπεσε στο πάτωμα. Ο παππούς κατάλαβε. Όλα είχαν χαθεί πλέον. Μια λύση έμενε...

«Τρέξε στο παλάτι Κρις» φώναξε. Τον κοίταζα σαν χαμένος. Έπιασε με τις γροθιές του το πουκάμισο μου και με τράνταξε. Σαν να βγήκα από τον λήθαργο τον κοίταξα με θολωμένα μάτια.

«Πάρε τη Κασσάνδρα και τους Βασιλικούς απογόνους. Θα σε συναντήσω στο αεροδρόμιο» σχολίασε.

Δεν θυμάμαι πως βγήκα από το γραφείο του. Ούτε πως έφτασα στο παλάτι. Κατευθύνθηκα προς το δωμάτιο της Κασσάνδρας. Ήλπιζα να βρισκόταν εκεί. Ήλπιζα μονάχα τα νέα να μην είχαν φτάσει ακόμη στον Φίλιππο. Ήλπιζα.

Άνοιξα την πόρτα για να συνειδητοποιήσω ότι ήταν άδειο. Από το παράθυρο στο βάθος μπορούσα να δω τον μαύρο καπνό που ερχόταν από κάπου μακριά. Από τις άκρες της πόλης. Η πολιορκία ξεκινούσε. Και σύντομα η πόλη θα είχε πέσει.

Άνοιξα την πόρτα του δωματίου των ανιψιών μου. Η Λένα έπαιζε με τον Ερρίκο. Τον κρατούσε στην αγκαλιά της.

«Ετοίμασε τα και τα δύο. Πάρε τα και περίμενε μας στην είσοδο» της είπα γρήγορα. Ήμουν έτοιμος να φύγω όταν μπήκε μπροστά μου.

«Τι συμβαίνει;» ρώτησε κόβοντας μου τον δρόμο.

«Κάνε αυτό που σου είπα. Δεν χρειάζεται να ξέρεις άλλα» τη διέταξα. Εκείνη όμως συνέχισε να μου κλείνει τον δρόμο επιμένοντας.

«Η Ποσειδωνία θα πέσει στα χέρια του Δούκα του Σαχ. Το πρώτο μέρος που θα έρθει θα είναι εδώ. Και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σκοτώσει όλα τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας» εκείνη γούρλωσε τα μάτια και άνοιξε το στόμα.

Φυλακισμένες ΨυχέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα