Κεφάλαιο 4ο

1.6K 188 36
                                    

«Γιατί κοιμάται στον καναπέ;» άκουσα την Νίνα να λέει χαμηλόφωνα σε κάποιον.

«Και που θες να ξέρω εγώ;» απάντησε μάλλον ο Ορφέας αφού δεν ήμουν σε θέση ακόμη να ξεχωρίζω τις φωνές τους, εκτός από του Μαξ φυσικά.

Άνοιξα τα μάτια μου και τους κοίταξα πάνω από το κεφάλι μου.

«Πιθανόν τρόμαξε πάνω σε εκείνο το άθλιο δωμάτιο που της παραχωρήσαμε» είπε ο Αρθούρος

«Ξύπνησε» ούρλιαξε σχεδόν η Νίνα

Ανασηκώθηκα λιγάκι. Η Νίνα και ο Ορφέας έκαναν λίγο πιο πίσω ενώ συνέχισαν να με κοιτάζουν. Ο Αρθούρος από την άλλη καθόταν στην καρέκλα του και χωρίς να μας δίνει καμία σημασία διάβαζε την εφημερίδα του. Δίπλα του υπήρχε ένα ψηλό ποτήρι με ένα καφετί υγρό μέσα. Χθες είχα πιει για πρώτη φορά τσίπουρο. Έτσι αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό που έπινε τώρα. Φαινόταν πάντως δροσιστικό. Και η μέρα προοιωνιζόταν ότι θα ήταν καυτή.

«Μου έφερες κάποιο ρούχο για να αλλάξω;» τη ρώτησα

«Ναι» απάντησε εκείνη «τα άφησα στο δωμάτιο σου»

Σηκώθηκα και ανέβηκα τρέχοντας μέχρι την σοφίτα. Βρήκα μερικές αλλαξιές πάνω στο κρεβάτι μου. Τα κοίταξα αποσβολωμένη. Δεν είχα φορέσει ποτέ ξανά τέτοια ρούχα. Κοντά σορτσάκια, στενά παντελόνια ή φορέματα που έμοιαζαν με μακριές μπλούζες. Όλα ήταν πολύ αποκαλυπτικά για εμένα. Δεν μπορούσα να τα φορέσω. Και έπειτα κοιτάχτηκα στον ολόσωμο καθρέφτη στην άλλη μεριά του δωματίου. Το φόρεμα μου ήταν απαίσιο και σίγουρα χρειαζόμουν μπάνιο. Έτσι πήρα ένα παντελόνι και μια άσπρη αμάνικη μπλούζα και κατέβηκα στον όροφο των αγοριών όπου υπήρχε το μοναδικό μπάνιο του σπιτιού. Έπρεπε να το μοιράζομαι μαζί τους. Αφού χτύπησα μερικές φορές για να σιγουρευτώ ότι δεν ήταν κανένας μέσα άνοιξα την πόρτα και πέρασα μέσα. Απαλλάχτηκα γρήγορα από αυτά που φορούσα και μπήκα στην μπανιέρα αφού προηγουμένως την είχα γεμίσει με νερό και διάφορα αρωματικά, τα οποία μπόρεσα να βρω μέσα στο μπάνιο.

Πρέπει να είχε περάσει σχεδόν μια ώρα από την στιγμή που είχα μπει όταν άκουσα την πόρτα να χτυπάει.

«Κάσι;» φώναξε η Νίνα

«Ναι, βγαίνω σε μισό λεπτό» είπα

Αφού χτενίστηκα γρήγορα ξεπήδησα έξω από το μπάνιο. Αισθανόμουν αρκετά άβολα με τα ρούχα αυτά αφού από ότι φαινόταν το στήθος μου ήταν αρκετά μεγαλύτερο από εκείνο της Νίνας όπως και οι γοφοί μου. Έπρεπε να το είχα καταλάβει από την αρχή. Εκείνη ήταν τόσο μικροκαμωμένη. Αποφάσισα λοιπόν ότι έπρεπε να πάω να πάρω καινούρια ρούχα ώστε να είναι στο νούμερο μου και τέτοια ώστε να μην τραβάω τα βλέμματα πάνω μου. Να ταιριάζω με τους γύρω μου.

Φυλακισμένες ΨυχέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα