Κεφάλαιο 31ο

947 125 10
                                    

Αισθανόμουν να μισώ τον ίδιο μου τον εαυτό μετά από εκείνη την συζήτηση με τον Μαξ. Μα το χειρότερο από όλα ήταν να βλέπω αυτή την παρέα που λάτρεψα περισσότερο από κάθε τι όταν ήρθα πρώτη φορά σε αυτό το μέρος να είναι διαλυμένη και κάθε ένας από αυτούς να έχει μετατραπεί σε ένα άγνωστο για εμένα άτομο. Ο Μαξ δεν με κοίταζε πλέον. Τόσο πολύ με μισούσε. Ο Νίνα όποτε έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία με προσέβαλε. Μπορούσα να καταλάβω από τα λεγόμενα της ότι με θεωρούσε υπεύθυνη για την φυγή του Μανώλη από το σπίτι και τον τσακωμό του με τον Μαξ. Ο Ορφέας με φοβόταν και πρόσεχε τις λέξεις που χρησιμοποιούσε κάθε φορά μπροστά μου. Ο Αρθούρος προσπαθούσε να είναι ευγενικός όμως κατάφερνε με αυτό τον τρόπο να μην είναι ο γνωστός εριστικός εαυτός του. Μόνο η Λένα είχε διατηρήσει την ίδια στάση προς εμένα. Και αυτός ήταν και ο λόγος που ήταν η μοναδική με την οποία μπορούσα να επικοινωνήσω κάπως. Όμως το γεγονός ότι παρέμενα κλεισμένη στο σπίτι, κρατούμενη στα χέρια του Μαξ και τον Επαναστατών δεν συνέβαλε στην ψυχολογία μου, η οποία ήταν φανερά πεσμένη. Από την μια ήθελα να βρω έναν τρόπο να ξεφύγω από όλη αυτή την καταπιεστική κατάσταση και να επιστρέψω στην άνεση του σπιτιού μου και στους αρραβώνες μου με τον Φίλιππο από την άλλη όμως ένιωθα τύψεις για όλα αυτά που είχα καταστρέψει δίπλα μου και σκέψεις ότι θα μπορούσα να βοηθήσω έκαναν την εμφάνιση τους. Μια εβδομάδα λοιπόν έπειτα από την απαγωγή μου αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσει αρχικά η κατάσταση με την Νίνα και έπειτα το βράδυ μόλις επέστρεφε από την δουλειά με τον Μαξ. Να μπορούσαμε να μιλήσουμε ως άνθρωποι για το τι ήταν αυτό που ήθελε επιτέλους από εμένα ώστε να έχω κάποια επίγνωση του τι γινόταν γύρω μου.

Καθώς τα αγόρια έφυγαν από το σπίτι λοιπόν και η Νίνα ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο πήρα την πρωτοβουλία να της μιλήσω.

«Νίνα;» ξεκίνησα να λέω «μπορούμε να μιλήσουμε για λίγο;»

Με κοίταξε με ένα βλέμμα γεμάτο καχυποψία. Ωστόσο με πλησίασε και κάθισε σε ένα σκαμπό απέναντι μου στην κουζίνα. Δεν είπε κουβέντα.

«Καταλαβαίνω ότι πριν φύγω μπορεί να με θεωρούσε υπεύθυνη για όλο αυτό το μπέρδεμα με τον Μανώλη όμως δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να μου συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο τώρα. Για εμένα ήσουν μια από τις μοναδικές φίλες που είχα ποτέ...»

«Κάσι δεν ξέρω αν ζεις ηθελημένα στον κόσμο σου ή το επιλέγεις αλλά γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι για όλα τα άσχημα που υπάρχουν στην ζωή μας φταίει κάποιος Γαλαζοαίματος. Και εσύ αντιπροσωπεύεις τους Γαλαζοαίματους περισσότερο από την πλειοψηφία τους. Θα γίνει Βασίλισσα. Καταλαβαίνεις;» μου μίλησε πρώτη φορά χωρίς να είναι εκνευρισμένη.

Φυλακισμένες ΨυχέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα