Κεφάλαιο 43ο

838 120 11
                                    

Ορφέας

Ο χρόνος περνάει άλλοτε ταχύτατα και άλλοτε φαίνεται να παραμένει στάσιμος. Τα δευτερόλεπτα καθώς είχαμε εισβάλλει στο παλάτι έτρεχαν και το σχέδιο μας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο καθένας από την Επανάσταση έδειχνε να ακολουθεί ένα δικό του πλάνο εξ' ολοκλήρου. Καθώς όμως η Νίνα είχε χαθεί όταν βρεθήκαμε στο σημείο συνάντησης ένιωσα τα λεπτά να σταματάνε. Και το ερώτημα αν ήταν ζωντανή ή όχι με έκανε να αρρωσταίνω. Τα λεπτά σταμάτησαν και όταν ο Μαξ περίμενε με τις ώρες την Κάσι έξω από το σπίτι της και εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ένα μήνα αργότερα πραγματοποιήθηκε ο Βασιλικός γάμος. Μέσα σε αυτό τον μήνα η Επανάσταση σιώπησε. Το νερό και το φως επανήλθε. Οι μερίδες όμως του φαγητού παρέμειναν μειωμένες ως τιμωρία της δράσης μας τον τελευταίο καιρό. Ως υπενθύμιση ότι εκείνοι είχαν την εξουσία.

Στο σπίτι δεν μιλιόμασταν πλέον. Ο καθένας είχε τα δικά του προβλήματα και ο Μανώλης κατέφθανε κάθε μέρα για μερικά λεπτά εξοργισμένος με εμάς που τα είχαμε παρατήσει μεταβιβάζοντας μας τα νέα της Νίνας, η οποία δεν είχε λυγίσει ακόμη. Δεν είχε δώσει το παραμικρό στοιχείο στην ανάκριση τους. Εμείς όμως μουδιασμένοι από όλα τα γεγονότα αδυνατούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να τη σώσουμε αφήνοντας την στα χέρια του εχθρού μαζί με μερικούς ακόμη πρωτεργάτες της Επανάστασης που είχαν αιχμαλωτιστεί.

Και έτσι ο 1 μήνας έδωσε την θέση του στον επόμενο και αυτός στον μεθεπόμενο. Η Κάσι ως πριγκίπισσα πλέον είχε ξεκινήσει τις αγαθοεργίες φέρνοντας φαγητό από το παλάτι και ρούχα για να ντύσει όλους εκείνους που δεν είχαν κάποια δουλειά και ζούσαν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Ο Βασιλιάς και ο Φίλιππος της επέτρεπαν να συνεχίζει αυτές τις πράξεις βλέποντας την ανταπόκριση των κοινών στην πανέμορφη και αθώα πριγκίπισσα του. Μάλιστα μερικοί πίστευαν ότι σε εκείνη οφειλόταν η διάλυση της Επανάστασης. Στα χείλη αρκετών ακουγόταν το όνομα της και ο τίτλος "Πριγκίπισσα των κοινών". Και εγώ βαθιά μέσα μου γνώριζα ότι έχοντας ζήσει μαζί μας ακόμη και αν στο τέλος αποφάσισε να μας εγκαταλείψει δεν θα μπορούσε ποτέ να αφήσει τους ανθρώπους που την χρειάζονταν πραγματικά χωρίς βοήθεια.

Σε κάθε της επίσκεψη στις φτωχογειτονιές ο Μαξ παραμόνευε, αρκετά μακριά για να τον δει, έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια και τους κατοίκους τους που βοηθούσε ή τα ορφανοτροφεία. Σιγά σιγά είχε αρχίσει να τρελαίνεται με αυτή την κατάσταση αφού δεν μπορούσε να βρει την παραμικρή εξήγηση. Ένα βράδυ όμως η απάντηση δόθηκε. Ο Μανώλης εκνευρισμένος με την απραξία μας ομολόγησε την αλήθεια σχετικά με την Κάσι. Δεν ήταν κάποιο παιχνίδι της. Αλλά η απόφαση της να παραμείνει μακριά από το αδερφό του δολοφόνου των γονιών της. Ο Μαξ όρμησε στον Μανώλη και σύντομα μια σκηνή απερίγραπτης βίας μεταξύ των δύο εκτυλίχθηκε μπροστά μας. Ο Αρθούρος σήκωσε τον Μανώλη και εγώ απομάκρυνα τον Μαξ. Τα λιγοστά λεπτά ηρεμίας που επικράτησαν μέχρι η φωνή της παρουσιάστριας από την τηλεόραση μας ενημέρωνε για τον ερχομό του διαδόχου σε μερικούς μήνες από την Πριγκίπισσα Κάσι και τον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Και κάπως έτσι έπειτα από την συνειδητοποίηση των γεγονότων και κυρίως της πραγματικότητας στην οποία βρισκόμασταν η Επανάσταση γεννήθηκε ξανά. Του επόμενους 2,5 μήνες εστιάσαμε στο σχέδιο εκείνο που θα έσωζε τους τρεις ανθρώπους που είχαμε αφήσει πίσω στο παλάτι και θα έδινε ένα μάθημα μια και καλή στους Γαλαζοαίματους αναγκάζοντας τους να παραδώσουν κάποια ελευθερία στους κοινούς. Πλέον ήταν ζωτικής σημασίας η επιτυχία αυτού.

Έξι μήνες μετά από την πανωλεθρία μας στο παλάτι ο Βασιλιάς δολοφονήθηκε από τους Επαναστάτες. Ο Φίλιππος και η Κασσάνδρα στέφθηκαν Βασιλιάδες μέσα σε μερικές μέρες. Οι Γαλαζοαίματοι τρομαγμένοι περίμεναν τις εντολές δράσεις του νέου Βασιλιά έναντι στους Επαναστάτες. Εντολές που άλλαξαν μια για πάντα την τρέχουσα κατάσταση...


Φυλακισμένες ΨυχέςWhere stories live. Discover now