Hodina....biologie?

544 45 3
                                    

***ve škole***
No super. Zrovna jsem seděla v prázdné lavici. Prázdné třídě. Jsem tu o dost dřív. Všichni jsou ještě u skříněk. Podívala jsem se na telefon, co máme za první hodinu. No super. Biologie. Celéj den zkaženej. A navíc jsem se včera večer pohádala s Peterem. Do třídy už začaly chodit lidi. Začal mi zvonit telefon.
"Halo?" řekla jsem.
"Anet?" slyšela jsem ubrečený dívčí hlas. "Proboha Terko, co se stalo?" řekla jsem vyděšeně. Vláďa s Pavlem na mě koukaly typu: 'stalo se něco?!'.
"On..on..Karel" řekla. "Co Karel?" snažila jsem se z ní dostat co nejvíce.
"My jsme se rozešely!!" zakřičela do telefonu. "Ouu, to je mi líto Teri. Ty jsi teď doma?" zeptala jsem se. "Ne" řekla potichu do telefonu. "Terísku.. To bude dobrý neboj. Hele, mě za chvilku bude zvonit. Zavolám ti hned co budu moct ok?"řekla jsem. "Dobře" řekla zase potichu do telefonu. "Neboj Terko, to zvládneme" řekla jsem. "Děkuju, seš nejlepší Anet" řekla a típla hovor. "Co se stalo?" koukl na mě Vláďa. "Víš jak Terka chodí s tím Kovym?" zeptala jsem se ho. "No.." řekl nejistě Vláďa. "No, tak už nechodí" řekla jsem.
********
"Paní učitelko, můžu na záchod?" přihlásila jsem se. "Dobře, ale je to naposled" řekla přísně učitelka.
Samozdřejmě jsem takovej rebel, že jsem si vzala na záchod telefon. Chci napsat Terce.
Anet : Všechno bude v pořádku, uvidíš. 'Zobrazeno'
Fajn. Teď můžu jít v klidu zpátky. A nebo..
Anet: můžeš teď volat?
Terka: Jo, máme volnou hodinu.
Hned jsem vytočila její číslo.
"Halo?" řekla jsem do telefonu.
"Anet" řekla Terka. "Neboj Terko, všechno bude jak má být. Navíc, je tu šance že se k němu můžeš vrátit." řekla jsem co nejmileji jsem dokázala."To máš pravdu. Na rozdíl od tebe mám štěstí"řekla Terka. "C-co? Jak to myslíš?" řekla jsem trochu koktavě. "Ty si myslíš že jsem nepoznala co bylo mezi Tebou a Vadimem? Fajn, možná jste spolu nechodili ale rozhodně jste byly nějak propojení. Víš jak to myslím. Jak to bývá v těch přeslazených fan-fikcích"řekla Terka trochu nesměle. Tomu jsem se trochu zasmála. "Možná máš pravdu, ale to už mi ho- teda nám ho nevrátí" řekla jsem do telefonu."Promiň Anet, já... Nechtěla jsem"řekla Terka."To je v pohodě. Já už musím jít. Promiň" řekla jsem. "V pohodě, ahoj" bylo slyšet jak se Terka usmála. Tipka to. Pomalu jsem vycházela ze záchodu. Přemýšlela jsem mezi tím co jsem procházela tu dlouhou chodbu.  Opravdu? To opravdu bylo na nás tolik vidět to, co jsem si sama nikdy nedokázala přiznat. Ale možná by to vysvětlovalo i to proč mi Carrie vadila víc jak by měla.
Už jsem stála před třídou. Ani nevíte jak moc se mi ta třída nechtěla otevírat. Ale musím. Zmáčkla jsem kliku a otevřela dveře. Ale.. Nikdo tu nebyl? Rozhlížela jsem se po třídě. "Anet! Rychle se schovej!" vyjekla na mě učitelka Když už jsem byla na 3 schodu. (Představte si takovou tu třídu co je jakoby na schodech a jsou tam lavice co mají ve předu desku, přes kterou nejdou vidět nohy když si tam sednete.) "Cože?" otočila jsem se na ni. Najednou někdo vyrazil dveře od naší třídy. Ale přesně ve stejnou sekundu mě někdo chytl za ramena a strhl pod lavici. Čekala jsem celkem bolestivý pád, ale místo toho jsem spadla do měkkého. Teda. Do celkem měkkého. Spadla jsem na Víta. "Víte co se tu sakra-" řekla jsem než mi zakril pusu. "Kde být Vadim Tkačenko?!" křikl s ruským přízvukem jeden z těch týpků. Oni.. Hledají Vadima? Učitelka vylezla z pod stolu. "To je hloupost! Vadim je mrtvý!" křikla učitelka. "Lež!" křikl zase jeden z nich. Uslyšela jsem výkřik a pak ránu. Hrozně jsem se lekla. Obejmula jsem víc Víta. Začala jsem se trochu klepat."Co se stalo?"šeptla jsem. "Nevím"šeptl.
Jeden z těch týpků. Vytáhl jednu holku z pod lavice. Myslím že se jmenuje Sára. Teď jsem na ně viděla. Tomu týpkovy mohlo být max. 19. Vypadal trochu jako Protiva z blakkwoodu. Akorát měl vlasy. "Kde je sakra ten zkurvenej Vadim?"vyjel po ní. "J-ja nevím!" řekla a rozbrečela se. Pustil ji na zem a těm 2 zase říkal něco rusky.
OK :D po dlouhé době jsem zase něco napsala 🙏

YOUTUBE není nic pro MĚ (Dokončeno)Where stories live. Discover now