Capitolul 19

2.6K 108 3
                                    

     Sunetul enervant al aparatelor si mirosul inconfundabil care m-a bagat mereu in sperieti , ma fac sa imi dau seama imediat ce sunt constienta dinnou ca ma aflu intr-un spital. Nu pot sa deschid ochii , dar aud totul in jur , cum ar fii linistea. Nu vreau sa ma gandesc ca s-ar putea ca cineva sa fie in camera si sa ma astepte sa ma trezesc , iar apoi...apoi ce? As fii putut fii moarta acum. Sunetul impuscaturii , pistolul atintit in fruntea mea...de ce a facut asta?De ce m-a salvat?Cine stie ce motiv intemeiat a avut , daca a ales sa il omoare pe el , ca acum sa fie probabil in toate ziarele.Capul incepe sa ma doara. Atat de multe intrebari la care nu gasesc raspunsuri, atatea amintiri , felul in care s-a auzit impuscatura , Pall la pamant , eu trezindu-ma in bratele lui Kollin. E prea mult pentru mine. Trebuie sa aiba un motiv intemeiat pentru asta. Nu vad alt rost. Cine stie pentru ce ma tine in viata. In camera intra cineva. Se aude o voce familiara. Darcy. 

     -Nu s-a trezit inca?

     -Nu , medicii au zis  ca s-ar putea sa dureze ceva pana isi revine. se aude vocea lui Kollin

   -Noi ne ducem pana acasa.De ce nu vii cu noi?Am stat aici toata noaptea iar tu nu ai mai iesit deloc...Nik va ramane aici in caz ca se trezeste.

   -Nu pot sa plec.Sigur are o multime de intrebari in caz ca se trezeste. Cine stie ce crede despre mine.

    -Cum crezi. Noi ii aducem niste haine cand ne intoarcem.

    Apoi usa se inchide si ii aud pasii cum se apropie , apoi se pun pe scaunul de langa mine. Incerc cu greu sa deschid ochii.Pleoapele imi sunt atat de grele . Ia cateva secunde pentru ca ceata sa dispara si alte cateva pana constientizez ceea ce vad. Imi plimb usor privirea si imi vad mana , apoi hainele de spital in care sunt imbracata. Sunt legata la ceva aparate. In stanga il zaresc pe el , care ma priveste intrebator. Imi atinge mana luand-o intr-a lui si schiteaza un mic zambet. Nu am puterea necesara ca sa mi-o smulg si nici nu vreau. Incerc sa zic ceva dar rezultatul este un cuvant ragusit , aproape de neinteles. 

   -E ok , nu trebuie sa zici nimic. imi spune , apoi iese afara , venind inapoi cu o asistenta care ma consulta si imi vorbeste incet , incat sa inteleg. Se intoarce catre Kollin si ii spune:

   -Maine poate pleca acasa. 

    -N-am casa. ma aud vorbind dintr-o data , mai mult pentru mine , usor plictisita.

   Asistenta pleaca si raman doar cu Kollin care se aseaza la locul lui de dinainte. Nu stiu daca sa fiu bucuroasa sau nervoasa. Asa ca tac , fara sa il privesc , in timp ce el imi vorbeste.

    -Stiu ca ai multe intrebari si ca probabil esti derutata...

    -De ce nu m-ai lasat sa mor? il intreb cu acelasi ton. Probabil intrebarea mea directa l-a luat prin surprindere , caci se uita in alta parte cautand un raspuns.

   -Pentru ca..imi pare rau ca te-am...dat. zice el pur si simplu , nici lui nevenindu-i  sa creada ca a spus asta. Izbucnesc intr-un ras atat de real , incat ma opresc cu greu. El sta serios , probabil ca si-a dat seama ca nu a tinut.

   -Mda , buna incercare. Pacat ca se vede cat esti de fals. Acum serios , ce motiv ai fii putut avea?

   -Stiu ca ma vezi drept cel mai rau om din lume , si asa si sunt deoarece am facut multe lucruri pe care le regret.

   -De cand regreti tu ceva? intreb ironica. Si de cand iti pasa ce cred eu? Din cate tin minte nu prea ti-a mai pasat ce cred eu in seara cand m-ai imbracat in hainele alea scumpe doar ca sa faci niste bani pe urma mea. de data asta vorbindu-i serios. Iar acum la ce te astepti din partea mea? Inca stau sa ma gandesc de ce am facut gestul ala stupid si ti-am sarit in brate. Probabil frica era de vina. Defapt..ce vrei mai exact de la mine?

  -Nimic..doar...

  -Doar ce? intreb usor iritata

  -Doar...(incepe sa rada)

  -Ce e asa de amuzant?

  -Totul! Stii ceva..las-o balta. Nu vreau nimic de la tine. Ma asteptam doar la...altceva. Avand in vedere ca te-am salvat in ultimul moment. Degeaba o faci pe indiferenta. Poate ca te-am salvat pentru ca mi-a fost mila de tine! Esti multimita acum? Poate pentru ca te-am folosit pe tine si sansa asta de a-l omori odata pe Pall! Sau , poate...

   -Sau poate te place. se aude vocea lui Kate care zambeste in pragul usii .

Fierbinte si receWhere stories live. Discover now