69. kapitola

6.7K 376 41
                                    

Orlando

,,Nevím, co ode mě chceš, Orlando. Sám máš průšvihů víc než dost, a ještě se budeš přimlouvat za Nicolase, mezi nímž a tebou bylo vždycky dusno," zavrtěl hlavou Charlie, který pracoval u New Yorské policejní jednotky jako vedoucí celého týmu.

Ano, zase jsem byl zpátky v New Yorku. A zase jsem sledoval pozici Nicolasova telefonu, což jsem - aspoň podle toho, jak jsem to cítil - nedělal celou věčnost. 

Vrtalo mi hlavou, proč se nachází v letadle, co letělo z Miami do Seattlu. Raději jsem ani nechtěl vědět, co se zase děje. Místo toho jsem už dvě hodiny seděl v Charlieho kanceláři a nutil ho k podvodu. 

Byl vůči mně v nevýhodě, protože jsem mu v dětství v podstatě zachránil krk. Navíc jsem věděl, že když on zavelí, tak jeho stádo ovcí uposlechne a na nic se ho ptát nebude. A taky jsem moc dobře věděl, že si je sám šéfem a že se nebude muset někomu zpovídat. Šlo pouze o výčitky svědomí a ty já dobře znal. 

,,Pomoz mi. Očisti jak mě, tak Nicolase... a i Willa Bloora."


Matt

,,Neměla nám uniknout," zasténala Anabele.

,,Stejně bych jí nemohl jako rukojmí držet věčně. To chce klid. Pro mě to neskončilo," řekl jsem hrobově klidným hlasem a svalil se na postel, která byla od krve.

,,Možná by to pro tebe už mělo skončit. Zapomeň na ně. Na všechny tři. Jsou to jen bezvýznamné nicky."

Zasmál jsem se a zvedl se do sedu, abych jí viděl do očí. ,,A můžeš mi říct, co jsme potom my dva?"

Anabele se na mě dlouho jen dívala a pak zavrtěla hlavou. ,,Nicolas mi ublížil a tobě taky. Chybovat je ale lidské, ne?"

Ta se mi snad zdá! 

,,A odpouštět je božské, říkám to správně?"

,,Nebuď takový!"

,,A jaký? Chci to skončit, jasné? Ale nechci to dělat věčně přes tu pitomou Ashley!" 

Anabele dvakrát otevřela a zase zavřela pusu, načež promluvila. ,,A co chceš teda dělat?"

Frustrovaně jsem rozhodil rukama do stran. ,,Nevím, ale nemůžu to nechat být..."

,,To tě tak deptá nějaké pitomé děditství?"

,,Anabele, jde o princip, sakra!" zakřičel jsem a ona na mě přimhouřila oči.

,,To se vážně chceš bavit o jakémkoliv principu?" zeptala se pohrdavě, ale já na to sral.

,,To si piš, že se o něm chci bavit!"

,,Tak z něj stačí vymámit tu částku, která ti podle vlastního mínění náleží, ne? Nemusíš kvůli tomu vraždit, bít a znásilňovat!"

,,Nenalhávej mi, že bys nebyla ráda, kdyby Ashley umřela a Nicolas se zranil takovým způsobem, aby měl amnézii na celý život. Pak bys ho totiž měla pro sebe, viď?" zasmál jsem se a ona trhla prostěradlem, které leželo na matraci. ,,To bych brala jako další slibný plán."


Ashley

V ten samý den o několik hodin později

,,Jak jsi tohle mohl stihnout zařídit?" zeptala jsem se duchem nepřítomna a s pusou dokořán prohlížela každý kout nového domova. 

,,Koupil jsem ho už tři dny zpět s tím, že ho případně zase pustím, aby ho nedržel zbytečně. Ještě není moc zařízený, ale..."

Revolta ✔️Where stories live. Discover now