Kapitel 3

2K 89 39
                                    

Klockan sju ringde klockan, som vanligt. Rutiner var något jag hatade, men jag hade inget val annat än att följa dem strikt.
Snabbt var jag uppe från sängen. Jag drog på mig en t-shirt och gick ut till köket för att ordna frukost. En macka med ost och en kopp kaffe var det enda jag fick i mig på morgnarna. Jag var inte direkt en morgonmänniska.

Jag ställde mig framför spegeln i mitt sovrum och drog av mig tröjan. Mina magrutor syntes, men inte lika tydligt som förut. På grund av allt arbete var det inte ofta jag hann gå till gymmet längre, men så fort jag fick tid över var jag nere på hotellets gym.
Jag vek ihop t-shirten och la den på en hylla i garderoben. Jag tog fram mina städarkläder. En mörkblå skjorta prydde min överkropp och ett par svarta långbyxor. Jag satte fast namnbrickan på skjortan på bröstkorgen.

Inne i badrummet kletade jag in lite vax i mitt mörkbruna, tunna hår. Slarvigt fixade jag till det och tittade mig sedan, återigen, i spegeln. Min lena hy var många avundsjuka på. Jag hade aldrig haft problem med akne, finnar, eller pormaskar. Mina käkben syntes tydligt och mina ögon var mörkblåa.
Jag hade alltid varit nöjd med mitt utseende.

När jag var klar gick jag ner till lobbyn för att hämta städvagnen i städskrubben.
Jag kom ner till lobbyn möttes jag av Love sovandes i receptionen. Ett skratt slank ur min mun och jag gick fram till disken. Jag ringde på klockan och Love vaknade och hoppade till av rädsla. Jag skrattade hysteriskt åt hans reaktion. Han skakade på huvudet med en irriterad min mot mig. Armarna korsade han över bröstet och trots att han låtsades vara sur på mig så kunde han inte undgå att gäspa.
"Vad hände inatt då?" frågade jag när mitt skratt hade dämpats.
"När jag väl kom hem inatt så höll Julia mig vaken hela natten. Hon mår så dåligt nu, det är ju bara någon vecka kvar av graviditeten. Hon har spytt stup i kvarten och kan inte sova" sa Love med en suck. Jag log snett mot honom.
"Hon jobbar väl inte nu?" frågade jag. Love skakade på huvudet.
"Mamma har tagit hennes uppgifter. Hon tvingar Julia att vara hemma nu och minst en vecka efter att bebisen har kommit, sedan får hon och jag dela på vem som ska ta med bebisen till jobben" förklarade Love.
"Ha inte med den i baren bara" sa jag och blinkade mot honom. Han skrattade ironiskt och jag log.
"Du kommer bli en bra pappa" sa jag och klappade honom på axeln.
"Vi får hoppas det" svarade han och tog ett djupt andetag.
"Säg till om du vill att jag tar något jobb åt dig. Jag antar att du egentligen vill vara hemma hos Julia" sa jag.
"Nja, jag vet inte om jag vill det. Julia är rätt krävande och jobbig just nu" mumlade Love, på skämt.
"Men, Love, skärp till dig. Det är ju inte du som går och bär på barnet" sa jag allvarligt och skakade på huvudet, trots att jag visste att han skämtade.
"Nej, men det är jag som får stå ut med hennes tjat" förklarade Love menande. Jag himlade med ögonen.
"Säger du det där till Julia så får du en örfil, passa dig" svarade jag varnande och Love började skratta.
"Jaja, jag måste börja städa nu" muttrade jag och suckade högljutt. Love nickade.
"Gör du det, jag ska sova" sa han och lutade sig bakåt i stolen. Jag skakade på huvudet och flinade.
"Fortsätter du med alla dina fasoner blir du av med jobbet och frugan" mumlade jag. Love fnös och skrattade.
"Hejdå, broder. Gå och städa" uppmanade han mig och gestikulerade att jag skulle gå iväg. Jag skrattade och skakade på huvudet, men gjorde sedan som han ville.

Jag hämtade städvagnen och började gå runt i korridorerna och letade efter rum som skulle städas. Det var inte så många som hade vaknat än så jag behövde oftast inte städa så många rum, men jag höll ändå på i minst en timme varje morgon. Senare på dagen städade Love medan jag var badvakt. Badvakt var mycket bättre än städare. Jag behövde bara sitta på min höga stol och vissla på folk som bröt mot regler. Oftast var det lugna dagar och jag satt bara där och jobbade på min solbränna.

När jag var uppe på tredje våningen gick jag in i ett rum för att städa det. Jag började med att bädda sängarna. Medan jag höll på att bädda den stora dubbelsängen hördes en dörr öppnas. Ett tjejskrik fick mig tvärt att sluta med det jag gjorde. Hastigt vände jag mig förskräckt om och möttes av en tjej. Hon stod framför mig i underkläder och med håret uppsatt i en handduk. Jag antog att hon precis hade duschat. Plötsligt insåg jag vem det var. Agnes. Jag kände väl igen hennes vackra ansikte och mossgröna ögon.
Agnes stod som förstenad och tittade förskräckt på mig. Snabbt fick jag tillbaka medvetandet och böjde mig ner mot vagnen. Jag tog upp en handduk och kastade den till henne. Hon fångade den och virade den runt sin smala kropp.

"Förlåt, men det stod på lappen som hängde på dörren att det här rummet skulle städas" sa jag tveksamt efter några tysta, långa sekunder. Jag bet mig i läppen och väntade på att hon skulle säga något.
Hon svarade inte utan studerade mitt ansikte noggrant.
"Liam?" frågade hon häpet. Jag nickade och sken upp i ett leende. Hon kom ihåg mig i alla fall.
"Förlåt för nakenchocken. Jag trodde att lappen var vänd åt andra hållet" förklarade hon sedan. Hennes tonfall var mjukt. Jag log och nickade.
Det uppstod en tystnad mellan oss. En stel tystnad. Jag harklade mig.
"Jag borde gå" sa jag tveksamt och blickade mot dörren. Agnes nickade osäkert.
"Ja" mumlade jag lågt när det blev tyst igen. Jag tog vagnen och gick mot dörren. Snabbt var jag ut ur rummet. Min rygg slog i väggen och jag tänkte igenom vad som nyss hade hänt. Jag drog ett djupt andetag. Stelt var det enda ordet jag hade för situationen, riktigt stelt.

•••
Bilden till detta kapitel ska föreställa Liam. Riktigt snygg om jag får säga det själv, vad tycker ni?
Och vad tycker ni om kapitlet? Jag vet att det är otroligt segt i början av böcker, meen det blir bättre!!
Vad tyckte ni om händelsen på hotellrummet? Något ni skulle vilja vara med om? Lite awkward för Liam och Agnes tycker jag, sorry.

Jaja. Ha en fortsatt trevlig kväll!
Puss & kram <3

mi mariposaWhere stories live. Discover now