Kapitel 2

2.4K 96 31
                                    

Love klappade mig på axeln. Jag kom tillbaka till verkligheten och vände blicken mot honom.
"Agnes?" frågade han.
"Hur visste du det?" utbrast jag häpet.
"Hon och hennes familj checkade in imorse. De ska vara här i fem veckor så du har gott om tid på dig att haffa. Jag skulle lätt göra det om jag inte var gift" sa Love. Jag rynkade pannan åt honom.
"Utmana inte ödet, Love. Gå hem till din gravida fru" uppmanade jag med ett skratt. Love skrockade tillbaka.
"Jag sa inte att jag skulle haffa henne. Jag kan inte bli lyckligare med någon annan än Julia" sa Love stolt.
"Jaja, det har jag hört tusentals gånger de senaste månaderna" muttrade jag och lipade mot Love.
"Bara för att du inte har en fru" retades Love. Jag slog till honom i magen och gav honom en sur min på skämt.

"Jag ska få Agnes på fall" sa jag bestämt efter några tysta sekunder.
"Lycka till med det" fnös Love sarkastiskt. Jag höjde ögonbrynen mot honom.
"Vad ska det där betyda?" frågade jag.
"Hon verkar jätteblyg ju. Hon sa inte ett ord imorse vid incheckningen" förklarade Love.
"Men du vet, jag är bra på att få tjejer att falla för mig" viskade jag och blinkade med ena ögat mot honom.
"Sure, vi slår vad. Jag tror inte att du klarar det" sa Love.
Just i stunden tänkte jag inte på följder och konsekvenser utan skakade Loves hand med ett flin på läpparna.

"Gå hem nu, jag har nattpasset idag" sa Love några minuter senare. Jag nickade.
"Ring om det blir stökigt" sa jag innan jag lämnade baren.
I lobbyn mötte jag mamma. Hon log mot mig och jag log tillbaka.
"Godnatt" sa jag och gick fram till personalhissen. Jag drog mitt kort och tryckte på takvåningens knapp. Jag hade en egen lägenhet på taket av hotellet, en takvåning. Det var absolut den finaste och största lägenheten av de tre som fanns. Love ville egentligen ha den, men Julia var höjdrädd så han gav den till mig.
Love och Julia bodde i en av de två lägenheterna nere i källaren och mamma och pappa bodde i den andra.
Alla andra rum på hotellet bestod endast av ett badrum och ett sovrum med dubbelsäng, soffgrupp och tv.
Min lägenhet hade däremot två dubbelsovrum, ett stort badrum med bubbelbadkar och bastu, ett vardagsrum med soffgrupp, tv och en braskamin och ett kök. Alla väggar var vita förutom några få, neutrala fondväggar. Golvet var mörkt trä förutom i badrummet där det var svartgrått stengolv. Möblerna var vita, svarta och gråa. Textiler och små detaljer var det enda färgglada i lägenheten. Det var alltid städat och jag hade alltid ordning på allting.
Sedan hade jag balkong runt hela lägenheten. Eftersom byggnaden var hög och låg i ett område med låga radhus och villahus så var jag granne med molnen i alla riktningar. De flesta väggarna ut mot balkongen var av glas och utsikten gick inte att tävla mot. Stranden låg endast några meter från hotellets ingång och det förklarade havsutsikten.

De flesta ungdomar i min ålder hade inte ens flyttat hemifrån och om det hade det bodde de förmodligen i en liten etta i någon förort. Jag bodde lyxigt, och jag betalade inte ens för det. Dock arbetade jag mer än heltid och lönen var inte alltid så bra.
Jag började dagen med att städa alla rum som gästerna ville skulle städas. Sedan var jag badvakt från att poolen öppnade vid tio till att den stängde vid fem. Efter det hade jag rast tills klockan åtta då baren öppnade och då var jag bartender med Love.
Mamma, pappa, Love och Julia har lika stressiga dagar de också. De byter också arbetsuppgifter under dagen och hinner knappt med någon fritid.
När vi flyttade hit och startade upp hotellet hade vi inte råd att skaffa mer personal. Vi har råd nu, men mamma och pappa tycker att det är onödiga kostnader. Vi har ändå inget annat att göra än att jobba, anser de. Dock har vi anställd tre kockar, men det är bara dem och vi.

Klockan var strax före midnatt. Hissen stannade och öppnade dörrarna. Den öppnades inne i min lägenhet, i hallen. Men det var bara jag och min familj som kunde åka med personalhissen eftersom man behövde speciella kort.

Jag sparkade av mig skorna och ställde prydligt upp de på hatthyllan.
Jag gick ut i köket och tog fram ett vinglas ur skåpet. Jag fyllde glaset till hälften med vitt vin och gick ut på balkongen. Med en duns satte jag mig ner i soffan och blickade ut över havet. Sakta sippade jag vinet medan tankarna susade genom huvudet på mig. Jag hade nyss slagit vad om en tjej. Hur barnslig kunde man vara? Sådana saker var det bara fuckboys som gjorde.
Egentligen betydde vadet ingenting. Jag ville få Agnes på fall oavsett vadet. Men Love trodde inte på mig, därav vadet.

Jag drack upp vinet som var kvar i glaset och reste mig upp. In genom balkongdörren, in i köket. Glaset ställde jag i diskmaskinen och tvättade mina händer.
Jag drog upp den stora skjutdörren in till ett av sovrummen. Mina kläder droppade jag ner på golvet, men innan jag gick och la mig tog jag upp dem och vek prydligt ihop dem.
Jag behöll kalsongerna på och kröp ner i sängen. En tyst suck lämnade mina läppar. Där låg jag, själv i en stor dubbelsäng som var menad för två. I över ett halvår hade jag haft samma suck, varenda kväll. Jag var beredd att ändra på det. Jag skulle ändra på det.

•••
Så glad jag blir! Jag har fått jättebra kritik!! Jag är väldigt glad över att ni gillar den. Jag vet att det är lite segt i början av en bok, men så är det ju alltid, så håll ut och stanna kvar!! Den kommer bara att bli bättre och bättre, enligt mig i alla fall!!

Kommentera gärna vad ni tycker om boken än så länge. Är ni taggade?
Rösta & tipsa vänner också så blir jag ännu gladare!! Ni är bäst!
Puss & kram <3

mi mariposaWhere stories live. Discover now