38. Fight

8.5K 553 23
                                    

***

Neprekvapím sa, keď nájdem samu seba ležať vo svojej posteli, zabalená v perine, so zapadajúcim slnkom svietiacich do mojich očí. Mrknem na hodinky a zalapám po dychu. Je 16:37. To znamená, že som spala aspoň štrnásť hodín. Páni! Musela som byť veľmi unavená!

Posadím sa a odkryjem svoje odpočinuté telo. Keď si pošúcham oči, zistím, že Luke nie je v izbe. Nespokojne teda vkročím do kúpelne, umyjem si zuby a vydám sa ho hľadať. 

No spravím len jeden krok na chodbu, okolo krku sa mi vrhne Angela. ,,Och, Haven! Konečne si sa zobudila!"

Objatie jej opätujem a aj napriek tomu, že som šťastná, že ju vidím, neusmejem sa na ňu. Nie, pretože keď jej pozriem do tváre, zbadám v nej strach. ,,Aj ja ťa rada vidím. Čo sa stalo?" opýtam sa rovno.

,,No pamätáš si na tú noc keď uniesli Rickyho? Ako Jude vtrhol k vám do spálne, aby vám to oznámil? A ako mu Luke sľúbil, že ho za to ešte potrestá?"   

,,Áno," odvetím pomaly, vediac, kam toto smeruje.

,,Luke ho trestá práve teraz," hlas sa jej roztrasie: ,,Poď! Musíš mi pomôcť!" Keď sa Angela rozbehne po chodbe, okamžite ju nasledujem. 

Toto je vážne, pomyslím si. ,,Prečo si ma nezobudila, Angela? Mohlo byť už po trestaní."

,,To nemôžem," pokrúti hlavou.

,,Prečo?"

,,Pretože si Luna. Nemôžem ťa len tak zobudiť! To by Luke potrestal aj mňa. K ničomu by to neviedlo," vysvetlí a ja na to nenájdem žiaden protiargument. Má pravdu. 

Radšej teda zmením tému: ,,A ako ho trestá?" Prosím, len nie v mučiarni! Prosím! Prosím!

Angela odpovie bez zaváhania, bežiac dole schodmi. ,,Spravil z neho figurínu."

,,Figurínu?" nadvihnem obočie. ,,A to je čo?"

,,V telocvični. Chápeš, keď ostatný trénujú bojovať, cvičia medzi sebou. Lenže Judov trest spočíva v tom, že musí zápasiť s každým jedným bojovníkom."

,,Neznie to až tak hrozne," myknem plecom. To najhoršie teda ešte príde.

,,Musí bojovať s každým, až kým jeden zo zápasníkov neostane ležať desať sekúnd na zemi. Zo začiatku vyhrával, ale teraz už občas odpadáva. Nakoniec, musí bojovať s Alfom," jej hlas sa trasie, ale snažím sa si to nevšímať.

,,A koľko je v tejto svorke bojovníkov?"

,,Sedemdesiat osem."

Až teraz pochopím, ako veľmi je tento trest vážny. Spadne mi sánka a na Angelu hodím ľútostivý pohľad. ,,Takže preto sa to volá figurína," hlesnem: ,,Lebo nakoniec už bude taký bezvládny, že bude ako boxovacia figurína."

Angela vzlykne a ja okamžite oľutujem, že som to vyslovila nahlas. ,,Zastavím to!" sľúbim jej.

A vzápätí sa dostaneme pred dvere telocvične na prízemí. Angela mi uhne z cesty a ja stlačím kľučku na dverách. Výhľad vo vnútri mi vyrazí dych. 

Zišli sa tu zrejme všetci chlapi tejto svorky, aby sa pozreli na Judov trest. Všetci stoja okolo červeným lanom ohradeného priestoru. V tejto aréne sedí Jude, opierajúci sa o jednu z tyčí, ktorá drží tie laná. Pije vodu, v očiach má zmučený výraz. Všimnem si aj modriny, kričiace z jeho tela. 

Luke stojí v strede bojovnej arény, dívajúc sa na všetkých okolo. Mňa si v tej kope ľudí nevšimne. A zrejme sa k nemu ani moja vôňa nedostane, kvôli intenzívnemu zápachu potu.

Power of MateWhere stories live. Discover now