24. Mission

10.9K 605 11
                                    

Keď Jude vletel do spálne bez pozvania či zaklopania, spôsobil si tým veľký problém. A on to dobre vedel. Luke totiž určite nedovolil, aby vlci mohli chodiť do našej spálne, kedy sa im zachce.

Juda teda čaká trest. Aký problém ho však donútil riskovať?

Luke je už okamžite na nohách a hrozivo sa blíži k jeho Betovi. Nevidím žiadnu známku existencie ich priateľstva. Akoby sa odrazu rozpadlo a obnoví sa až keď si Jude odpyká svoj trest. Teraz je pre Luka len vlkom, ktorý porušil pravidlo - a to také, že narušil súkromie Alfy a Luny. Keby Jude zmlátil nejakého člena svorky, asi by skončil lepšie. Takto totiž Luka rozhneval - a ten sa naštvaný nevie ovládať.

Čo teda spraví Luke s Judom? Udrie ho? Zmláti? Pošle do väzenia? Alebo nebodaj do mučiarne?!

 Jedno je však isté - nevypočuje ho, pretože je nahnevaný. Ale na to som tu predsa ja, aby som zriadila spravodlivosť! A teda skôr než Luke dôjde k Judovi a spraví niečo urýchlené, odpútam jeho pozornosť. A  ja už viem, ako ju odpútať a Luka zároveň aj upokojiť. Už som to predsa raz urobila.

Začnem svojím hlasom: ,,Luke!" Na chvíľu sa na mňa obráti a ja medzitým pribehnem k nemu. Neváham, postavím sa medzi neho a Juda a zatlačím mu rukou do hrude, čím ho trochu odtisnem. Presne si pamätám, ako mi Jude poradil, že Luka upokojím dotykmi, a tak sa teraz postavím tesne k nemu a zboku ho objímem. Rukou mu začnem pomaly prechádzať po chrbte.

Luke sa najprv napne, vzápätí však hlboko vydýchne a pritiahne si ma bližšie k sebe. ,,Beta," osloví ho Luke nepriateľsky, snažiac sa kontrolovať. ,,Ty si v tako-"

,,Čo sa stalo, Jude?" skočím Lukovi do reči.

,,Veľkému Billymu sa podarilo utiecť, kým všetci jeho strážcovia boli na Mesačnej ceremónii a-"

,,To je dôvod, prečo si sem len tak vtrhol?" Luke sa opäť napne a prerazí Juda pohľadom.

Jude sa začne brániť: ,,To nie je všetko!" Jeho hlas je napätý a vystrašený. ,,Pri jeho úteku ho zazrel Rick, a tak ho Veľký Billy odvliekol zo sebou buď ako rukojemníka, alebo aby ho zabil, keď bude od nás v bezpečnej vzdialenosti!"

Na Lukovej tvári sa odrazu objaví pochopenie. ,,Kedy sa to stalo?"

,,Pred štvrťhodinou. Vtedy, keď Luna ďakovala celej svorke. Bola to skvelá príležitosť, lebo ho na chvíľu nikto nestrážil. A Rick sa mu omylom priplietol do cesty a..." Jude bolestne skloní hlavu. Ktokoľvek tento Rick je, Jude ho má veľmi rád.

,,Poďme," vyhlási Luke a začne ma viesť dole chodbou. Jude nás nasleduje. ,,Kam ušiel?"

,,Na juh," odpovie Jude okamžite. ,,Ušiel smerom k jeho svorke, nepochybne sa chce spojiť s jeho kamošmi, aby mu pomohli. Do líšky prefíkanej, musíme ho nájsť skôr než zabije Ricka! A možno ho už aj zabil!" Jude sa začne triasť a hrýzť si päsť od nervozity. Určite je vystresovaný.

,,Ricka nezabije. Chce sa ním brániť, keď ho nájdeme," vyhlási Luke. Neunikne mi, že to povedal len preto, aby Juda trochu upokojil. Je tu teda aspoň náznak ich priateľstva.

,,Kto je Rick?" opýtam sa zvedavo, snažiac sa Juda ochrániť pred hrôzostrašnými predstavami.

,,Môj brat," odpovie jednoducho a opäť si začne hrýzť hánky. Keď mu po ruke stečie krv, som odhodlaná ho zamestnať rozprávaním, aby si nejako viac neublížil.

,,Koľko má rokov?"

,,Osem. Och, je ešte príliš mladý! Rodičia sa zbláznia strachom!" Skryje si hlavu do dlaní.

Power of MateWhere stories live. Discover now