4. First victim

11.9K 707 17
                                    

Vybehnem na balkón skontrolovať situáciu a naskytne sa mi pohľad na - už spomínaných - dvadsiatich bojovníkov mojej svorky stojacich v kruhovom zástupe okolo stromu, na ktorom bývam.

Všetci sú pripravení chrániť mňa (nepochybne preto, aby sa nestala tá veľmi zlá vec, o ktorej hovorila Luna Nika).

Susedia sa schovali do svojich biednych domčekov vrátane mojej babky a Mayi, ktoré na mňa hľadia z domu oproti.

Och, chvalabohyni, že nie sú so mnou! Kto vie, v akom nebezpečenstve by boli, ak by boli doma?!

V bojazlivom tichu, ktoré nastalo, cez Lesnú uličku pribehnú bojovníci Svorky Chladného Severu a postavia sa pred masu mojich osobných ochrancov. Sú oblečení v zlovestnej čiernej farbe.

Na ich čele je, samozrejme, James. Pristúpi k Pavolovi a s úškľabkom ho pozdraví: ,,Zdravím, kamoško."

Pavol zatína päste.

,,Necháte nás prezrieť si zápästie tohto dievčaťa," ukáže na moju postavu stojacu na balkóne, ,,alebo nie?"

,,Už ste ho videli," zaklame Pavol.

,,Nie. Videli sme zápästia všetkých ostatných dievčat. Myslíš, že som si nevšimol, že ste túto kočku schovávali? Myslíš, že som si ju nezapamätal? A ako obhájiš to, že ju tak veľmi chránite? Vieš, my sme si už domysleli, že vy viete ktoré dievča hľadáme. A my teda vieme, že je to ona!"

Pavol sa zamračí. ,,Dúfam, James, že si si všimol aj to, že ju nechránime len preto, aby sme vám ju len tak odovzdali."

,,Pravda," prikývne James. ,,Ale oponovať našej svorke?! Vážne?! Snáď nie ste takí hlúpi a viete, že to my máme už vopred vyhrané. Takže buď nám ju vydáte, alebo najprv všetci zaplatíte životmi. A ver mi, náš Alfa ju dostane za každú cenu - život dvadsiatich slabých bojovníkov chudobnej svorky ho nezaujíma."

,,Váš Alfa je, pravdaže, krutý - to nepopieram," ozve sa Pavol a na tvári Jamesa sa objaví nahnevaná vráska. ,,A to je dôvod, prečo vám Haven nevydáme."

,,Haven? Tak sa volá?" pozrie na mňa James s úškľabkom. ,,No, samozrejme, Pavol, nemusíš sa o ňu báť. Snáď si nemyslíš, že ju hľadáme len preto aby sme ju zabili, alebo čo. Chce ju náš Alfa a ten s ňou má plány. A tak, prosímťa," odpľuje a zaksichtí sa, akoby povedal niečo odporné, ,,odstúp."

Ale Pavol sa ani nepohne. 

,,Ty si to chcel," zamrmle James a vrhne sa na Pavola.

Vážne, - ani neviem, kedy som si to stihla uvedomiť - odrazu všetkých štyridsať členov Svorky Chladného Severu útočí na mojich dvadsiatich obrancov. A keď k tomu pripočítame to, že my sme, bohužiaľ, slabší, okamžite prehrávame.

Odstúpim a pritlačím svoje telo o drevenú stenu stromového domčeka, akoby som sa chcela čo najväčšmi vzdialiť. Zároveň však nervózne blúdim očami po dave bojujúcich členov svoriek a netrpezlivo hľadám Pavolovu postavu stratenú medzi ostatnými.

Utečme, káže mi môj vlk. Máme šancu. Teraz! Kým budú oni bojovať, my môžeme utiecť! Budeme behať pomedzi stromami hore-dole, aby sme ich pomýlili a oni zablúdili pri stopovaní. Potom môžeme vyliezť na strom a chvíľu len skákať z konára na konár aby našu pachovú stopu úplne stratili. A keď si stihneme vziať aj tú malú fľaštičku sprchovacieho gélu (ktorú babka používa na vzácne príležitosti) môžeme sa umyť dole na juhu, kde je už potok riekou a s úplne novou vôňou ju prebrodíme. Potom už nebudú mať šancu, aby nás našli!

Plán môjho vlka je, nepochybne, geniálny.

Ja však ešte musím skontrolovať, kde je Pavol. Len, či je v poriadku!

Fajn, ale švihni si!

A vtom ho nájdem. Leží pri našom ohnisku. Bledý. Díva sa na mňa skleneným výrazom a ja aj z diaľky vidím, že pod jeho telom je krvavočervená mláčka. Ale počkať! Nie! Nedíva sa na mňa. On ani nežmurkne! Hrudník sa mu nedvíha. On iba viac a viac bledne a krv sa z neho vylieva. 

A vtedy to pochopím. Nežije.

Kvôli mne.

Lebo ma chránil.

Aj keď už dopredu vedel, že to má prehrané.

Musíme utiecť!

Nie! Nie, lebo inak zabijú všetkých ostatných! Skončime to hneď! ,,Dosť!"

A odrazu sa všetci zastavia, akoby im to prikázal sám Alfa a venujú mi prekvapený pohľad.

,,Prestaňte," zvolám opäť a hlas sa mi láme, keď zbadám Pavolovo telo. ,,Pôjdem s vami."

[AP: Ako prvé chcem povedať, že by ste si mali prečítať úplne prvú 'predčasť', lebo inak nebudete chápať, dôsledky deja v nasledujúcich častiach. A ja som si, pravdaže, všimla, že má tá časť menej zhliadnutí.

Ako druhé len zhrniem, že si veľmi vážim, že ste sa rozhodli prečítať si tento nový príbeh. 

A po tretie - ako mi je už zvykom (čo niektorí aj vedia) - časť venujem Lucy292, lebo číta moje príbehy bez ohľadu na to, či už je to Fanfiction, alebo Werewolf story (čo je, podľa mňa, dosť rozdielny žáner a len málokto ich má rád obe). Každopádne, veľmi ťa mám rada <3!]



Power of MateWhere stories live. Discover now