16. Life enemy

11K 677 13
                                    

Neviem ako dlho kráčam. Päť minút? Alebo žeby pätnásť? Čas mi ubieha až príliš pomaly. Viete, je mi nepríjemné čakať, kedy sa objaví Victor - pretože je to, akoby som čakala na smrť.

Na druhú stranu som rada, že má Luke dostatok času nájsť list, ktorý som položila na vankúš. Kto vie, možnože celú situáciu zachráni!

Na tretiu stranu, čo ak Luke svojim príchodom všetko pokazí?

A čo ak Victor nejako zistil, že som Lukovi zanechala správu?

Haven! Prestaň sa strachovať o to, čo sa môže a nemôže stať, dobre?! Len si kvôli tomu vystrašená! Skús sa namiesto toho sústrediť - možno dokonca prídeš na plán, ako všetko zachrániť aj bez Luka.

Počúvnem svojho vlka a poobzerám sa. Hrubá cesta po ktorej kráčam je oblapená tmavým lesom. Stmievajúce sa slnko ešte síce svieti chabou žiarou, ale na to, aby som videla zreteľne, potrebujem vlčí zrak. Chladný vietor začína natriasať stromami, ktoré ho obdarúvajú svojimi farebnými listami. Začína sa jeseň.

Hmm, celkom pekný čas na smrť.

,,Haven!" zvolá Victorov hlas za mnou a ja sa ako strela obrátim. ,,Teší ma, že ťa opäť vidím."

Zaškerí sa a takisto aj jeho dvaja poskoci, ktorých si vzal so sebou. A nemýlila som sa, jeden z nich je strážca mojej a Lukovej spálne.

Bastard!

,,Kde je Maya?" Je prvé, čo sa opýtam. Kým mi odpovedia, prikročia bližšie.

,,Zavediem ťa k nej." Obíde ma a zamieri medzi tenké stromy. Nasledujem ho, cítiac, ako jeho dvaja poskoci kráčajú za mnou.

Mlčíme.

Najhlučnejšia vec v okolí je vietor. Keď sa odrazu obráti a odfúkne mi hnedé vlasy z tváre, zacítim Mayu. Zhlboka sa nadýchnem a naozaj, jej známy pach mi okamžite zaplní nozdry.

Cítim jej vôňu. Je na Victorovi, oznámi mi môj vlk.

Dúfam, že jej za tie tri dni neublížil; že jej dal jesť aj piť; že ju nedržal spútanú tak, ako som kedysi bola aj ja. Samozrejme, takisto dúfam, že sú v poriadku aj babka s dedkom, ale tí sú -narozdiel od Mayi- už silný vlci, ktorí sa o seba vedia postarať. A Maya... Maya je príliš mladá a nevinná.

,,Nečakal som, že Lukovi nič nepovieš," ozve sa Victor nečakane. ,,Musíš mať svoju rodinu naozaj rada."

Moje mlčanie mu len potvrdí, že vraví pravdu.

,,Takže, Haven," opäť sa zaškerí - ten výraz mi naháňa strach. ,,Vieš kam ideme?"

Pokrútim hlavou.

,,Ideme za plot. Neopustíme teritórium, ale budeme mať viac voľnosti-"

,,Bojíš sa, že ťa Luke nájde a zabije?" skočím mu do reči.

,,Nebojím," odvetí pokojne. ,,Teda, pokiaľ si mu teda nič nepovedala!"

,,Nepovedala." Napísala.

,,Medzi prvým a druhým plotom sa nachádza výbeh, kde si určití členovia svorky chodia zabehať a relaxovať - a tu sa práve aj nachádzame. Za druhým plotom je však len lovecký výbeh a kedže lovci už spia, nikto nás tam nebude rušiť."

Power of MateWhere stories live. Discover now