12. Devil and angel

14.6K 733 74
                                    

Medzi vlkolakmi existuje feminizmus.

Ženy teda môžu byť taktiež zberačkami, udržiavateľkami mieru, strážkyňami, bojovníčkami a tak podobne - presne tak, ako aj muži. Chápete, sme vlci a dievčatá teda rozhodne nie sú slabé a bezbranné! Máme rovnoprávne postavenie vo svorke a muži nás rešpektujú.

Znie to pekne, no nie?

Tento spôsob života, má však svoje ALE.

Postavenie Bety a Alfy môžu totiž zaujať len muži. Prečo? Tak na túto otázku existuje jednoduchá odpoveď.

Sila.

Áno, ja viem. Plno žien je oveľa silnejších než sú muži. Avšak teraz rozprávame o tých najlepších z najlepších. A úprimne, ak by ste vzali najsilnejšiu ženu sveta a najsilnejšieho chlapa sveta, kto by vyhral?

Správne, muž.

Samozrejme, Bohyňa Mesiaca vedela, že keď svorku budú viesť výhradne 'samci', nebude to fér, a preto je Luna na rovnakom postavení ako Alfa.

Chápete, síce je žena spravidla slabšia než jej spriaznená duša, má rovnaké výhody - dokonca lepšie.

Pokiaľ totiž máte titul Luny, môžete sa starať o financie svorky a tiež aj nemusíte; môžte byť extrémne silná, alebo necháte Alfu aby vás ochránil; môžte určovať bojovníkov, alebo nemusíte. Môžte byť vodcom, ale nebudete robiť absolútne nič...

Znie to úžasne!

Keď sa však na to pozriem z pohľadu Luny, nemám takú voľnosť. Alfa totiž môže robiť všetko sám a i keď sa k nemu pridáte, je pravdepodobné, že vaše slovo bude menej platné.

Alfa vás uzemní. Je predsa silnejší, tvrdohlavý a nikoho nepočúva.

Inteligentná Luna by ho však vedela spracovať. Prefíkaná Luna od svojej polovičky zas dostane všetko, čo chce. Zvodná Luna presadí svoj názor svojim, ehm, spôsobom. A nevinná Luna sa na Alfu pozrie veľkými šteňacími očami a ten nebude vedieť odmietnuť.

Ja nie som ani jedna z tých štyroch.

Zatiaľ som totiž ani len nedostala šancu ňou byť. Jediné čo som spravila, bolo upokojenie Lukových tenkých nervov a na to teda nemusím byť Lunou.

A oficiálne sa ňou i tak stanem až po Mesačnom ceremoniály.

Ale to už budem vrahyňa. Brutálna vrahyňa.

Nedivte sa teda, že ak mi to Luke povie (a potom dokonca aj žmurkne!), stuhnem tesne pred dverami kuchyne.

,,Č-čo si to povedal?" zakokcem.

Môj vystrašený výraz Lukovy prezradí, že sa stalo niečo zlé, okamžite sa teda prestane škeriť a jeho ruka skĺzne z mojich ramien. ,,Že tvoja sestra sem dôjde skôr, než bude Mesačný ceremoniál," odpovie. ,,Haven, si v poriadku? Zbledla si. Poď sa najesť, asi ti došli živiny."

Spraví krok do kuchyne, ale ja len tak ostanem stáť na prahu ako socha. Luke sa na mňa teda naspäť obráti. ,,Naozaj, mon amour, nežartuj a poď!"

Ale ja ho prepočujem, pretože i v hlave zaznie desivá veta. 'Ja niekoho budem musieť zabiť!'

,,Haven?"

Chápem, že vlci chcú dôkaz toho, že ja (Luna) a Luke (Alfa) budeme spolupracovať, ale zvyčajne sa len spraví hostina, nikto už neusporiadáva kruté Mesačné ceremoniály!

,,Naozaj! Prestaň zízať do zeme! Znervózňuje ma to!"

To by ale asi nebolo normálne, ak by Svorka Chladného Severu nevyčnieva spomedzi ostatných, no nie? Naozaj som si však nespomenula na to, že preto, aby ma prijali, budem musieť s Lukom zabiť toho najhoršieho väzňa!

Power of MateWhere stories live. Discover now