Capitolul 10: Simboluri angelice

2.7K 202 0
                                    


M-am regasit in Campul Alb, privind spre miile de stele care plutesc deasupra mea. Fiecare steluta are modelul ei si este inscrisa in cartile ceresti sub denumirea de suflet. Oftand cu greu, mi-am deschis aripile si am zburat inapoi spre Templul Luminii...Am ingenunchiat inaintea altarului si am asteptat un semn... Vremea trece si gandurile mele se amesteca cu cele ale fratilor mei, stand neclintita in Beatitudinea oferita. Locul tuturor stelelor este aici...in Imparatia Luminii, dar revolta lui Lucifer si actele de cruzime desfasurate de el de-a lungul a mii si mii de ani au dus la dezastre in lant...Scanteile au sfarsit in iaduri ca hrana pentru duhurile lor muribunde si nu s-au mai putut reintrupa. Acum ma voi naste pe Pamant in acelasi fel ca stelele, voi imbraca un trup de carne si voi uita cine sunt. Si dintre toate, cel mai tare ma doare despartirea de Kael, cealalta jumatate a mea, fara de care pot fi doar incompleta. Surghiunul meu este abia la inceput. Gabriel apare pe neasteptate, tinand in maini o carte deschisa. Copertile ei scanteiaza in mii de culori si literele aurii au inceput a iesi dintre randuri, aranjandu- se in fel si chip, dansand feeric si aparent fara tinta. Cartea celor Vii freamata si asteapta ca sa vin.

M-am ridicat din genunchi si mi-am dus mana la umar, iar Gabriel m-a salutat inclinand usor din cap. A lasat cartea pe o masa si mi-a zis sa vin alaturi de el. Pe masura ce eu ma apropii, literele devin din ce in ce mai molatice, incep sa se astearna usor si sa creeze fraze, iar frazele nasc incet o istorioara. Am strans manerul sabiei si am indraznit sa rup tacerea.

- Ce au zis Batranii?

- Planul de viata propus de noi a fost acceptat. Tot ce mai trebuie sa facem este sa il inscriem in Carte...Totusi, trebuie sa te avertizez: acest plan ideal nascut din mintile noastre s-ar putea sa fie grav perturbat la intruparea ta pe planeta Durerii. La fel ca si noi...intunericul are nenumarate planuri pregatite pentru a contracara. Dar dupa cum bine stii noi detinem un mare avantaj...

- Lucifer nu va stii cine sunt...

- Uitarea in care este scufundat de ere i-a sters legatura cu noi. S-ar putea sa simta ca esti din acelasi regn, dar nu va putea nicidecum sa isi aminteasca ca esti unul dintre Veghetori. Niciunul dintre luciferieni nu te va recunoaste. Ar fi de ajuns ca cineva sa ii susure o vorba si corpul tau pamantesc ar fi distrus, iar misia noastra ruinata. Mania lui Lucifer este prea mare si dintre toti Fii Luminii, pe tine te uraste cel mai mult. Nu ne putem permite sa gresim, Lauryel...

Ne-am uitat lung unul in ochii celuilalt. Ochii albastri ai primului Veghetor sunt usor incetosati de o umbra de tristete.

- Imi cer iertare...As fi vrut ca lucrurile sa fi fost altfel.

- Nu este nimic de iertat...Cineva trebuie sa duca la indeplinire aceasta misie ingrata.

- Dar suferintele iti vor fi foarte mari. Te voi dezbraca de puterile tale fiintiale Lauryel...Singura ta putere va ramane lumina Decazutului care va fi orice, dar nu o binecuvantare. Te va chinui mereu, atrasa de cel caruia ii apartine, te va obosi, te va secatui de orice speranta...Si fiind in trup de om, nu te vei putea opune...S-ar putea sa renunti cu mult timp inainte de a ajunge la finalul misiei. De asta ne temem cel mai tare.

- Nu voi renunta Gabriel. Stiu ca tu vei avea grija sa rezist.

-Voi face tot ce imi va sta in putere, dar greul ramane pe umerii tai. Speram ca ajutoarele trimise sa iti dea curaj atunci cand toti din jurul tau te vor trada si abandona. Cand intunericul va fi prea mare, Lumina va straluci intr-un ungher si intunericul nu va putea sa o acopere...Misia ta atarna de un fir de lumina.

Am incuviintat din cap, simtind tristetea lui cum se contopeste cu a mea. O durere surda imi strabate inima, se aseaza in miezul pieptului meu si incepe sa ma chinuie fara glas. Am pus mana dreapta pe paginile Cartii si am inchis ochii. Suvoaie de lumina rasar dintre pletele mele...ganduri, planuri, amintiri, care se contureaza incet in povestea vietii mele.

ÎMBRĂȚIȘAREA LUI LUCIFER: Căderea unui heruvim (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum