Capitolul 6: Gradina de trandafiri

3K 252 3
                                    


Cerul de Opal este un loc desavarsit. Are multe, multe lacasuri si multe, multe minuni ascunse in el, care se lasa descoperite pe masura ce duhurile angelice incep sa imbatraneasca. Oricat de frumos ni se pare un Cer, descoperim ca este cu mult mai frumos decat poate mintea noastra sa cuprinda, pentru ca Tatal creeaza in el alte si alte taine, daruri pentru fii si fiicele Sale.

Un astfel de locas este Gradina de trandafiri...Insa fiti cu bagare de seama, pentru ca nu vorbesc despre flori. Fiecare trandafir din aceasta gradina reprezinta duhul unui inger, al unui arhanghel, al unui serafim sau heruvim, deci Gradina are mii de mii de trandafiri de toate culorile. 

Sandalele mele calca usor perdeaua de iarba translucida, care se culca supusa sub strivirea mea, urmand sa se ridice iarasi dupa ce imi desprind talpa. Raurile curg dinspre cer spre pamant si seamana cu cascadele, cu deosebirea ca izvorul lor nu se poate vedea, ci se pierde dincolo de nori. Harpele atarnate de bolta strajuiesc cuminti campiile albe si padurile de argint, iar cand frunzele incep sa cante, Corurile vin sa isi ia harpele si se aduna in Valceaua Vocilor tanguitoare. Acolo se aud cantari de o frumusete fara seaman inchinate Tatalui dar si cantari de razboi si de tristete, ca sa ne amintim de Damnati. Au aparut pe bolta versete noi, scrise de ingerii Crainici, care stralucesc din cand in cand, ca fiecare sa le citim si sa nu le uitam niciodata. Sosirea lor e anuntata de un zgomot asemanator fulgerului si inimile noastre ingheata cate putin:

" Pana cand Fiii ratacitori se vor intoarce Acasa..."

M-am asezat oftand intr-un cocon si mi-am strans aripile, obosita in duh si bantuita de imaginile de cosmar ale razboiului. De cate ori vad aceste slove, o sageata cu otrava imi strapunge fiinta si cristalele incep sa curga din ochii mei. Am inchis pleopele pentru o clipa, fiindu-mi teama de ceea ce va urma. Kael este plecat in Cerul Trei, Gabriel vegheaza ca de obicei la bunastarea oamenilor ce abia se intrupeaza si pictorii de stele s-au dus in colturi indepartate ale creatiei pentru a desena straluciri pe boltele suflate din gura lui Dumnezeu.

Am prins o farama de curaj si am inceput sa ma scufund in inima Gradinii, privind cu luare-aminte la oceanul de trandafiri. Serafimii de foc apar ca trandafiri rosii, heruvimii sunt trandafiri albastri, arhanghelii sunt aurii si ingerii incepatori smarald deschis. Ingerii iubirii apar cu petale roz si luptatorii sunt purpurii. Ducandu-ma din ce in ce mai departe, zburand drept deasupra formelor alese de noi am ajuns in apropierea trandafirului meu. E orbitor de alb si este imbratisat indeaproape de luptatorul meu de purpura.

Caut, caut cu ochii si gasesc ceea ce cautam...Unicul trandafir negru din gradina. Cel care candva impresiona prin splendoarea sa...acum intunecat. Trandafirul duhului lui Lucifer zace tronand deasupra celorlalti, ceva mai mare decat al meu, dar negru si lucios. Totii ingerii ce l-au urmat au capatat culoarea otelului topit, dar petalele negre imi taie rasuflarea. Pana si in caderea sa, Printul damnat isi pastreaza misterul! Am coborat langa el si am indraznit sa ating o petala, amintindu-mi de miile de irizatii pe care le avea...inainte.

" De ce ma cauti? " aud voce calda, cunoscuta, rasunand in capul meu.

Petalele se strang sub degetele mele si trandafirul se aduna boboc, nevrand sa ma lase sa ii vad tainele. Il caut da...Vreau sa ii deslusesc culorile de dinainte.

" Nu mai am culori...Doar neant...Si intre petale te voi inchide de vei indrazni..."

Nu l-am lasat sa termine, ci am scos de la sold un cutit incrustrat primit de la Kael. De indata ce m-am apropiat cu el de floare, duhul lui Lucifer a inceput a scuipa sange negru. Tulpina s-a umplut de licoare si simt un miros intepator cum imi invadeaza narile, apoi ma uit uluita spre reprezentarea duhului meu. Ma simt ametita si imi vad petalele cum se intuneca treptat, devenind cenusii. Din alb stralucitor, trandafirul meu se umple de zgura, in vreme ce al sau incepe sa lepede treptat culoarea neagra. Scot un strigat de spaima si amenint cu arma.

ÎMBRĂȚIȘAREA LUI LUCIFER: Căderea unui heruvim (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum