Komöödia

By THE_MOCKINGBIRD

44.2K 4.7K 891

Komöödia = tragöödia + aeg "The best way to not get your heart broken is pretend you don't have one." -Charl... More

1. - "Halb" on suhteline mõiste...
2. - Leiva väärkohtlemine
3. - Tüütu paaristöö
4. - Liar! Liar!
5. - Bye-bye!
6. - Reetur
7. - Kutse
8. - I am, what I am (1)
9. - I am, what I am (2)
10. - Kole
11. - Viimane päev
12. - Loo moraal
13. - Stalker status
14. - Väga naljakas osa
15. - Ricky
16. - Eufooria
17. - History much
18. - Salve!
19. - Mina - pettumus
20. - Valus
21. - Õnnepisarad naisteosakonnas
23. - "Pole paha."
24. - Eeskujulik!
25. - "Tere tulemast klubisse!"
26. - Karin
27. - Ethan Idu (ja liiga ilus, et surra!)
28. - Fuck off, Sataan!
29. - Sigatsen jah
30. - Juss
31. - Konkurent
32. - "Võta siis mind"
33. - The booty
34. - Muinasjutud
35. - Head ööd
1. - Haudvaikus
2. - Vandenõu
3. - Väga siivutu
4. - "Sa ei tohi kellelegi rääkida."
5. - Ma olen tagasi!
6. - Täiuslik mõrv
7. - Fairytale gone bad
8. - Elu.
9. - "Mitte nii ruttu, Äss!"
10. - "Hei, lilleke."
11. - "A shoulder to cry on..."
12. - Tema probleem
13. - "See on okei."
14. - Üllatused
15. - Minu naine
16. - Sohilaps
17. - Tapja
18. - Laul
19. - Piparkoogimehike ja rosinapea
20. - Kui ma homme suren
21. - Vanaisa
22. - Jõuetu
23. - Lihtsalt fuck you
24. - "Sa oled täiuslik"
25. - Tõde
26.
27. - Hingerahu
28. - Moment of clarity
29. - Vale
30. - Plaanid enne kaht öösel
31. - Vihkan sind
32. - Letting go.
33. - Lahke kõbla
34. - 0
35. - Kui ta sureb
1. - Müra
2. - [ ]
3. - Liiga hilja
4. - Laiali
5. - Küll tapetakse

22. - Puhastus

673 68 20
By THE_MOCKINGBIRD

*Marleeni vaatenurk*

"Heia! Tundub, et sa saad Ethaniga suht hästi läbi," kostus hääl, millest oli raske aru saada, kas see on positiivse noodiga või mitte. Tõstsin oma pilgu ainult selleks, et leida enda eest imekaunis neiu, kellel olid säravad punased juuksed, peenelt tehtud meik ning veel parem kui ideaalne figuur. 

"Ah, eh, mis nüüd mina..." pomisesin tasa, sest tema kõnetamine oli mind üllatanud. Kõikidest inimestest, miks peaks just tema minuga rääkima. Ja veel kellest? Miks?

Karin istus minu kõrvale pingile, vaatas mind, muigas salakavalalt ja viis oma pilgu jällegi eemale. Vaatasime, kuidas tüdrukud staadionil kaugust hüppasid ja kuidas meie klassi poisid seal lähedal kätekõverdusi tegid. Omamoodi oli see vaatepilt koomiline, kuna enamus olid talvejopedega ja torisesid aeg-ajalt, kui lumi riiete vahele puges. Meie kehalise õpetaja tahtis meiega koridoris tundi teha, aga kõikidest võimalikest kohtadest on see kõige hullem. Eks need tüdrukud siis vingusid, säh, hoopis välja pandi siis. Karistus küll, aga mõni jäigi rahule. Kui poiste õpetaja seda säutsuvat naistekarja vaatas, siis otsustas poisid ka välja saata. Kuulsin veel ka, kuidas ütles neile: "Noh, vedelaks lähete siin! Mis see külm mehele ikka teeb? Naiste sappa, poisid." Ja nii see läkski.

Ma isiklikult vihkan kõige rohkem seda tundi. Ma ei saa kunagi kaasa teha. See on nii ebaõiglane. Kõik arvavad, et ma lihtsalt ei viitsi. Ega ma neile ei ütleks ka, et muidu ma viskaksin sussid püsti. Ainult õpetaja teab. Ma ei sulandu kuidagi sisse. Kui ma tahaks ka kellegagi rääkima minna, siis eks öeldakse ikka: "Mh, mis tahad? Sa polnud isegi seal!" No palun vabandust, kui mul normaalset elu pole!

"Ei, aga teil ikka on mingi värk," ei jätnud Karin järele.

"Ma ei saa aru, mis värk. Ta vihkab mind," torisesin ja peitsin oma nina jope kaelusesse, et külm nii kergesti ligi ei hakkaks.

Tüdruk tegi lõõgastunud näo, kui lausus: "Mingil määral. Ja rohkem, kui teisi, selles uba ongi noh."

"Oota... sa tuled mulle ütlema, et ma saan temaga hästi läbi ja siis ütled, et ta vihkab mind rohkem, kui kedagi teist?"

"Noooo kui sa selle "ja siis ütled" asemele paned "sest", siis klapib küll jamh. Ma tu-len sul-le üt-le-ma, et sa saad te-ma-ga häs-ti lä-bi, sest et ta vih-kab sind roh-kem, kui tei-si. Saad aru nüüd, lollike? Ja noh ta vihkab oma isa rohkem küll, aga põhimõtteliselt jääb asi samaks," seletas ta mulle, poolt teksti silbitades.

Püsisin hetkeks vaikuses, mõtlesin. Kortsutasin kulmu, siis jälle ei kortsutanud. Tegin nägu nagu sain aru, siis jälle mõtlesin, libises käest. Kortsutasin uuesti kulme, vaatasin Karinit segaduses ning teatasin: "Ei noh... mitte midagi ei saanud aru."

"Ahh, no muidugi ei saanud..." pomises ta tüdinenult. "Mida rohkem ta "vihkab", seda rohkem ta armastab!"

Kohkusin veidike Karini öeldu peale, kuid põhjust tegelikult polnud. Ethan ei armastanud mind, ammugi polnud armunud ja ma ei meeldinud talle. Jutul lõpp. Ma lihtsalt vaatasin lootusetult tema poole, kui ta seal lumes ukerdades seljalihaseid uhas teha. Tema tumedast juuksepahmakast torkasid silma lumehelbed, kes olid endale hea koha leidnud. Kuigi nad olid valinud endale kiire tee sulamiseks, sest kellegi nii kuuma... Ei! Nii ei tohi mõelda! Ajapikku muutus Ethan suhteliselt hädiseks nagu ei jõuaks teha. Vaevalt, et ta keskendus üldse. Temal jagus silmi ainult ühe inimese jaoks ja see oli Jaanus. Nimetatu ise oli sama hädine nagu üldse ei jaksaks teha. Aga ma tean, et jaksasid. Isegi kõige tüsedam poiss tegi veel ilma hingeldamata. Jaanus ja Ethan vahetasid imelikke pilke, pöörasid need siis ära, tundus nagu pomisesid endale "ei, ei" ning jätkasid oma ebamääraste liigutustega.

Kui Jaanus end enam tagasi ei jõudnud hoida, hõikas ta üle terve staadioni: "WIGGLE-WIGGLE-WIGGLE!

"AVV JEEEE!!!" karjus Ethan ürgse jõu ja metsikusega vastu.

Mõlemad hakkasid maas kohe mingit imelikku asja tegema, mille kohta mu peas head nimetust ei leidunud. Kõhuli maas nagu nad mõlemad juba seljalihatse tegemisest olid, saatsid nad oma kehast läbi laineid, mis algasid rindkerest ja lõppesid jalgades. "Uss" on vist selle liigutuse nimi, aga mida mina ka tean. Keegi ei vaadanud neid imelikult, mõni naeris, mõni tegi kaasa. Tundus nagu kujunenud harjumus. Kui mõlemad olid saanud end välja elada vaatasid nad teineteist korra tummalt ja jätkasid oma harjutustega nagu midagi poleks juhtunudki.

"Idikad," kommenteeris Karin muigega, mis liigagi kiiresti kadus.

Tundus küll nagu Ethan armastas Jaanust. Ja ka Indrekut ja muidugi Karinit. Aga neid ta ju ei vihanud. Järelikult ei peitunud Karini jutus mingit loogikat.

"Mind ta ka üsnagi vihkas. Aga hiljem, kui Juss minuga hakkas tegemist tegema, võttis ta mind rohkem omaks. Ta kiusas mind ikka edasi, aga ta polnud tegelikult kunagi päriselt kuri. Ja meil on kõik sõbravanded ja lepingud ja bla-bla-bla, aga see pole enam mängumaja," selgitas tema tõsiselt ja tundus nagu ta oleks mu mõtteid lugenud. Ma olen muidu niigi arg ja vaikne ning hetkeks kartsin oma mõtteidki mõelda. Taipasin hetkega, et see on tobe.

Raputasin siiski arusaamatusest pead, väitsin: "Sind ta võib-olla jah natuke kiusas, aga mul on lihtsalt näha, et ta üritab mulle igal võimalikul moel haiget teha."

"Ma tean, et ta räägib, et ta on kurjuse kehastus ja saatan ja üdini õel ja muud sellist jura. Aga ma pole kunagi näinud teda tegemas midagi, millel poleks head tagamõtet. Tead... ükskord üheksandas klassis oli temaga üks veider lugu. Oli üks poiss, kes oli hästi tundlik ja kellega noriti ka suhteliselt sageli. Noh, ma ütlen ausalt: põhjust oli natuke ka, aga see selleks. See sama poiss istus siis seal omaette pimedas parklas. Ma nägin, kuidas Ethan niimoodi kiirustades tema poole tuli. Ta hakkas täiesti lampi karjuma, et "Mida kuradit sa passid siin?? Tõmba uttu, see on minu koht!" Algul see poiss ei tahtnud minna, aga siis hakkas Ethan nii koledaid asju talle karjuma, et isegi mul oli valus kuulata. See poiss jooksis pisarates ära ja ma seisin oma koha peal veel seni, kuni ma poisi samme enam ei kuulnud. Tahtsin enda kohast ära tulla ja Ethanile ühe peapesu ja sinna peale veel lataka anda. Ja siis tuleb nurga tagant kamp teisi kutte välja, küsivad, et kus see poiss on!? Ja ma sain siis kõigest aru. See poiss oli just kaebamas käinud ühe peale ja nad tahtsid talle Puhastust teha. Aga nemad leidsid vaid Ethani, kes neile vastu irvitas ja ütleski täpselt nii: "No jah, lipsas käest." Ma jooksin välja, aga mis minust ikka kasu oli? Jõudis koju, oli täiesti läbi klohmitud. Kui Ethani käest küsida, et miks ta lihtsalt ei öelnud poisile, et jooksku ära, nad teevad puhastust, siis ta ütleb: "Ma ei taha mingeid tänusõnu." Sest ta ei taha tunda, et ta on hea. Ta ei taha, et keegi arvaks, et ta on hea. Ja see poiss siiani ei tea, võib-olla isegi vihkab Ethanit sama palju, kui teisi," seletas Karin mulle pika loo, mida kuuldes suu järjest rohkem lahti vajus. Põhimõtteliselt tehti Ethanile Puhastus.

Nendest asjadest, mida ma vihkan, on kõige hullem Puhastus. Kaks, vahel ka kolm korda kuus see toimub. Mingi seltskond, täpselt ei oska öelda kes, otsustab kellele ja kuidas Puhastus korraldada. Mul on raske seletada, mida Puhastus endast täpselt kujutab. Igaühel erinev. Püütakse tabada igaühe hella kohta. Võib olla vägivald, vahel ajatakse lihtsalt kamp kokku ja öeldakse vaheldumisi õelaid asju. Enamik "puhastajatest" pole muidu üldse kiusajad või sellised. Nende meelest tagab see mingisuguse korra ja see on õige, teised lihtsalt tunnevad sellest mõnu. Puhastus... nagu me oleksime mingid räpased parasiidid. Et peale meiega lõpetamist on süsteemis jälle puhtus ja rahu. Ma tean, et minu kleidi lõhkumine oli Puhastuse tõttu. Ja sa tead ka alati, et sinu kord on, sest et kooli pealt ikka kuuled. Ja sa kardad. Sa kardad alati. Ethani sugused ei läbi kunagi Puhastust, ei iial. Mind oldi ka ainult kaks korda valitud. Ma olen ka suhteliselt nähtamatu. Kas... kas Ethan oli mulle uue kleidi hankinud? Ei tea, liiga palju korraga.

"Miks... miks sa mulle kõike seda räägid?" ei saanud ma aru.

"Kui me võtame plikasid alates kaheksandast klassist arvesse, siis igal kaheksandal tilgub tema peale ila,-"

"Väkk! ...aga tõsi."

"Kõšš! Ei sega vahele! No ütleme nii, et naistehord on suhteliselt suur ja sul peaks olema suhteliselt väike võimalus."

"Tänan minusse uskumise eest."

"Õpi kuulama! Noh, nii, peaks olema. Sest sa pole silmatorkav ja nii edasi, aga mingil põhjusel ta ikkagi räägib sinuga ja mitte kellegi teisega. Isegi, kui sõimab, pole oluline. Peaasi, et räägib. See tähendab, et sinuga on midagi nooh! Ta on lihtsalt nii... arg."

Ma ei mõistnud: "Arg?"

"Teda on lihtne eemale peletada ja iga väikene asi tähendab tema jaoks midagi. Ole temaga ettevaatlik. Mina ei saa talle enam niimoodi otsa vaadata, ma ei saa talle andestada selle eest, mis ta teinud on. Aga ma tean, et tal on vaja kedagi, kes seda teeks. Ja... sa meeldid mulle. Sa pole nagu teised, ma eelistan lihtsalt rohkem särtsu," seletas ta, viimast säravalt öeldes, kuigi oli olnud terve meie koosviibitud aja tõsine.

Vaatasin teda ja mõtlesin Ethani peale. Pidin tõdema: "Kui te koos olete või räägite, te nagu sobiksite nii hästi kokku. Te olete palju sarnasemad. Mõlemad populaarsed, kuumad, kavalad, võivad salvata ja nii edasi. Ma lihtsalt ei sobi."

Karin muigas ja silmas enda saapaninasid, mis olid lumised ja pisut porised. Pilku nendel hoides jutustas ta: "Kui Ethan endaga hakkama ei saa, ei saa ta meie mõlemaga ammugi mitte. Aga sina oled täiesti teistsuguse iseloomuga. Ma tahan lihtsalt öelda, et talle on nüüdseks juba kohutavalt rakse ligi saada. Sa pead olema julge ja kannatlik. Ta võib olla kõige armsam inimene, kui ta inimesi enda ümber usaldab. Ja see on kõik vaeva väärt, tal on hea süda."

Meie selja tagant kostus hoopis teistsugune hääl: "Ja võib-olla sina ei õppinudki mind kunagi tundma. Miski ei saa mind enam muuta." 

Rakett Minu-Süda M3-E alustab baasist lahkumisega. Kordan, alustab baasist lahkumisega. Stardini on jäänud 10, 9, 1! Mhm, mhm... mootorid on süüdatud ja juba lendame, lendame! Ai, kurat! Midagi on ees! Kurat küll, Marleen! Su ribid ja nahk on ees! Lase välja!
  
Ei lase! Mul on vaja sind veel! Sa ei jõuaks elusana meie koolimajanigi!

Ma võin unistada!

Jah, ma just rääkisin ise endaga oma mõtetes nii, et üks hääl on raketi ehk minu südame piloot. Ja see on kõige tobedam viis üldse, aga ausõna: ma tundsin, kuidas mu süda gaasi andis ja üritas välja lennata! Tonksas südame-raketi otsaga mu nahka ja tegi muid veidrusi! Hea, et ma vaikne olen. Kui ma sellist juttu reaalselt räägiksin, siis ma oleksin nohiku tiitliga, kes on ikkagi loll.

Ethan oli meie selja taga! Ja kuulas! Ei tea, kui kaua? Kas ta on solvunud? Aga ma munesin seal nii kaua, et kui ma midagi lõpuks öelda sain, oli Ethan juba läinud. Karin vaid kehitas õlgu, kui sõnas: "No jah, eks ma ütlesin, et temaga on keeruline."

___

Pikk osa ja palju otsekõnet, aga noh, need naistejutud. Kuidas saab vähem rääkida? :D

Continue Reading

You'll Also Like

16.2K 1.5K 27
Emily elu on täiuslik: tal on armastav perekond ja toetav sõbranna Vanessa. Suvevaheaeg on just lõppenud ja Emily koos Vanessaga astub ülikooli, kodu...
2K 164 6
See on 2. osa raamatule "Mr.Cameron Dallas & I". 2018
649 91 12
"Fuckboy", tuntud, kui teismeline poiss, kes kasutab ja teeb haiget võimalikult paljudele tüdrukutele, seni kuni neil veab. (Tõlgin seda raamatut Ees...
38.3K 4.1K 40
Birdy nimi meenutab lindu. Vahel tunneb tüdruk ka end sellisena... Linnud on alati olnud hädised, teistele kergeks saagiks, õrnad, saavad palju haig...