Han (1. Kitap)

By Husam46

523K 53.6K 6.9K

Buraya kitabın okunması için çekici laflar, metinler veya şiirler yazabilirim... Fakat benim tarzım değil. Da... More

Bilinç oluşumu ve Giriş Bölüm 1
Doğum Bölüm 2
Odadan Çıkış Bölüm 3
Büyücü Bölüm 4
İlk Hocam ve ailem Bölüm 5
Bölüm 6
Bölüm 7
Bölüm 8
Bölüm 9
Bölüm 10
Bölüm 11
Bölüm 12
Bölüm 13
Bölüm 14
Bölüm 15
Bölüm 17
Bölüm 18
Bölüm 19
Bölüm 20
Bölüm 21
Bölüm 22
Bölüm 23
Bölüm 24
Bölüm 25
Bölüm 26
Bölüm 27
Bölüm 28
Bölüm 29
Bölüm 30
Bölüm 31
Bölüm 32
Bölüm 33
Bölüm 34
Bölüm 35
Bölüm 36
Bölüm 37
Bölüm 38
Bölüm 39
Bölüm 40
Bölüm 41
Bölüm 42
Bölüm 43
Bölüm 44
Bölüm 45
Bölüm 46
Bölüm 47
Bölüm 48
Bölüm 49
Genel Bilgilendirme
Bölüm 50
Bölüm 51
Bölüm 52
Bölüm 53
Bölüm 54
Bölüm 55
Bölüm 56
Bölüm 57
Bölüm 58
Bölüm 59
Bölüm 60
Bölüm 61
Bölüm 62
Bölüm 63
Bölüm 64
Bölüm 65
Bölüm 66
Bölüm 66.5
Bölüm 67
Bölüm 68
Bölüm 69
Bölüm 70
Bölüm 71
Bölüm 72
Bölüm 73
Bölüm 74
Bölüm 75
Özet
Bölüm 76
Bölüm 77
Bölüm 78
Bölüm 79
Bölüm 80
Bölüm 81
Bölüm 82
Bölüm 83
Bölüm 84
Bölüm 85
Bölüm 86
Bölüm 87
Bölüm 88
Bölüm 89
Bölüm 90
Bölüm 91
Bölüm 92
Bölüm 93

Bölüm 16

6.2K 622 33
By Husam46

Bir sene sonra :

Şehir kütüphanesi gerçekten çok zengin kitaplardan oluşmakta. Bunun sebebi Geenois'in Phaelon krallığının başkenti ve güçlü bir ticaret şehri olmasından kaynaklanıyor. Hemen hemen her ülke ile ticaret yapmaktalar. Kütüphanenin bazı bölümlerine girmek yasak özel yetkiler gerekmekte. Aelath henüz dönemedi, gelsin izin isteyeceğim. Zichess'in söylediğine göre en az 6 ay daha oradaymış. Fakat şimdiki kullanabildiğim yerler de çok faydalı oluyor.

Birleşik büyüleri öğrendim. Örneğin, ateş topunu rüzgar ile daha da hızlandırıp gücünü artırabilirim. Fakat bunun için söylenen sözler ve büyü süresi uzuyormuş. Büyüye yankın olanların olmayanlara farkını belli ettiği bölüm burası. Çünkü birleşik büyüler yapmak için gereken sözleri içlerinden söyledikleri için daha kısa sürer. Dahası bu büyülerin oluşum süresi de normal olan kişilere göre daha kısa sürer. Tabi bunlar benim için bir şey ifade etmiyor ben söz söylemiyorum. Beni ilgilendiren tek şey oluşum süresi.

Lura'yı ev işlerinden, benimle ilgilenmekten muaf tuttum. Sadece verdiğim sıkı programı uyguluyor. Her gün Kas gücü ve ışık büyüsünü geliştirmek adına antrenmanlar yapıyor ve büyü limitlerini zorluyor. Tahminlerimden daha hızlı ilerliyor. Özellikle dövüşteki ilerlemesi gerçekten çok iyi. Bunun sebebini kurt melezi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Rhene'ye de gölge büyüsü hakkında çok şey öğrenemedim. Kitaplarda çok bahsedilen bir büyü değil. Ama öğrendiğim kadarıyla gölgelerde saklanabiliyormuş, hareket edebiliyormuş ve ufak çaplı ışınlana biliyormuş. Tabi bunları nasıl öğreneceği hakkında bir bilgi yok elimde. Bu yüzden şimdilik. Ona ve kendime çevik şekilde dövüşme tarzı eğitim programı hazırladım. Benim alma sebebim kurtadam güçlerim sayesinde gelen saldırılardan kaçınmak.

Dövüş tekniklerini araştırırken bir kaç nefes tekniği gördüm. Bunlardan biri dövüşçü formlarından biri olan vahşi formunu kapamak için. Bu teknik ile 2 dakikalık bir Nefes alış-verişi ile ruh gücünü sakinleştire biliyorsun. Bu sayede artık o tuhaf formdan nasıl çıkacağımı biliyorum. Şimdi ki problemim o tuhaf form olur olmaz yerde girmem. Bundan 3 ay önce Lura için ışık büyüsü kalkanları hakkında kitap okurken moda girdim. Neyse ki odam da yatakta uzanıp okuyordum.

-----------------------------------------------------------------------------

Bir sene süre zarfında biraz vücut olarak değiştik. Buna yaptığımız antrenmanlar ve büyü gücümüzün gelişmesinin de etkisi büyük.

Ben 10cm boyum uzadı şuan 1.30m civarlarındayım, siyah saçlarım daha da siyahlaştı, hafif çekik gözlü olmam belirginleşti.

Rhene'de ise 1.50m boylarında, uzun düz siyah saçlı, iri mavi yuvarlak gözlü, solgun bir ten rengi, ince uçları kavisli kaşlar, elmas yüzlü, ince burunlu, ince dudaklı, küçük göğüslü 15 yaşında gösteren bir kız oldu.

En büyük değişiklik Lura'da oldu. Siyah olan saçları,kulakları, kuyruğu altın sarısına döndü. Bunun sebebinin ışık büyüsü olduğunu düşünüyorum. Tamamen farklı görünüyor artık. Onu hemcinslerimden korumam gerekebilir.

-----------------------------------------------------------------------------

Para konusunda Rhene'yi arada sokaklara salıyorum Karaduvar ile bir bilgi bulabilir belki diye. Fakat asıl öğrendiklerim para kazanmanın 4 yolu varmış. Bunlardan birincisi "ticaret" bunun için ticaret birliğine kayıtlı olman gerekmiş. ikincisi yarışmalar, "turnuvalar veya yarışmalar" bunlarda derece yapar isen güzel ödüller kazana biliyormuşsun. Tabi zorluk seviyesine göre ödüller de yükseliyormuş. Üçüncüsü "hazine avcılığı" afetlerden veya canavar istilalarından yıkılmış şehirler, mağaralara veya değişik yerlere saklanmış hazineler bulmak ki en çok kazanç getiren buymuş tabi zorluk seviyesi en yüksek olanda bu. Harabelerde ve mağaralarda içlere doğru ilerledikçe canavarların güçlerini de artıyormuş. Dördüncüsü ise "görevler" birliklere sunulan görevler varmış. Her çeşit görevler varmış. Bunları yaparak vadedilen ödülleri kazanabiliyorsun.

Henüz yaşımdan dolayı yapamamaktayım ve tanımlama büyüsünü yanıltan büyülü takılar varmış. Onlardan bulmam gerekiyor. Ama hala yeterli olduğumu düşünmüyorum. Sonuçta aralıksız 5 saat büyü yapınca ruh gücüm bitiyor.

Lura ve Rhene'yi hazine avcılığına yollayacağım geçen şehir panosunda gümüş kartal birliğinin duyurusunu gördüm. Giam şehrinin oradaki harabelere gideceklermiş sadece B seviye canavarlara kadar ilerleyip oradaki ganimetleri toplayacaklarmış. Her türlü 15 yaş üstü savaşçıyı bekliyorlarmış. Onlara güzel savaş tecrübeleri olur. 

Şimdi onlara oradayken irtibata geçmek için gereken zihin taşından almalıyım. Kristal ve değerli taşlar dükkanında olur galiba. Az yürüdükten sonra dükkana geldim. Dükkan bayağı gösterişli. Tabelasında kocaman bir yeşil simgesi var. İçeri girdiğimde duvarlar açık turuncu, ortamı loş tutmak için vitrin camları açık kırmızı. U şeklinde sıralanmış tezgahlar var. İnce bıyıklı, takım elbiseli bir adam beni görüp yanıma geldi. 

"Buyurun efendim size nasıl yardımcı olabilirim? dedi.

"Ben üç tane zihin taşlı almak istiyorum" dedim.

"Tabi efendim bu taraftan" dedikten soran beni tezgaha götürüp kendisi de arka tarafa geçti. "Sadece zihin taşımı istiyorsunuz yoksa takı şeklinde mi almak istersiniz eğer takınız var ise biz montajda yapabiliyoruz." dedi. Bende takı yok daha doğrusu düşünmedim. Gerçi şimdi aklıma geliyor Aelath'ın ki bir yüzüktü.

"Bende mevcut bir takı yok. Sizden takı şeklinde almak istiyorum. " dedim

"Tabi efendim nasıl istersiniz peki yüzük, küpe, bileklik, toka, kolye" dedi. Toka iyi olur. İkisininde saçları uzun savaşta engel olmasınlar.

"2 tane toka ve 1 tane yüzük istiyorum." dedim. Çeşit çeşit toka ve yüzükleri getirdi ve koydu tezgaha içlerinden 2 tane toka beğendim. 1 tanesi sarı renkte üstünde beyaz gül deseni var tam ortasında zihin taşı güzel bir hava katıyor. Diğerinde ise siyah renkte üstünde zihin taşının etrafında kırmızılı desenler var. Kendime de kurt şeklinde ağzında zihin taşı olan yüzüğü beğendim.

"Bunlar ne kadar tutuyor" diye sordum.

"Üçüne toplam 2 altın verseniz yeterli efendim." Biraz pahalı normal bir aile aylık 5 altına rahat geçindiğini düşününce. Neyse alalım.

"Tamam alıyorum." İkisini hediye paketi yapın lütfen.

-----------------------------------------------------------------------------

"Luna ve Rhene size söylemek istediğim bir şeyler var. Sizin Gümüş şahinler birliği ile Giam'da ki harabelere gitmenizi istiyorum. Bu sayede Savaş tecrübesi edinebilirsiniz. Bende gelmek isterdim lakin yaş ve ansızın dönüşebilme formum yüzüne çok riskli. Sizi şimdi azat edeceğim. Çünkü tanımlama büyüsünde köle gözükmeniz hiç hoş olmaz. İsterseniz kaçıp gidebilirsiniz problem değil." diye konuşuyordum Lura lafa atladı.

"Efendim ben sizden ayrılmak gibi bir planım yok. Siz bana çok iyi davranıyorsunuz benim için kaç kez sabahlara kadar kitap okuyup notlar çıkardınız. Hem gidebilecek bir yerim dahi yok. Ben burada mutluyum" dedi.

"Bizim zaten 4 yıllık bir anlaşmamız var. O yüzden geri döneceğim" dedi Rhene

"Bunları duyduğuma sevindim. Harabelere gitmek ve geri dönmek ne kadar zaman alır bilmiyorum. Size 10 altın veriyorum. Unutmayın kimseye güvenmeyin. Gerekmedikçe konuşmayın. Başkalarını korumaktan çekinmeyin ama buda demek değildir ki ölüme atlayın. Kendi güvenliğiniz en önceliğiniz. Birbirinize destek çıkın. Ben kütüphaneden aldığım kitaplar ile çalışmaya devam edeceğim. Neredeyse unutuyordum bunlar sizin için" deyip hediye paketlerini çıkardım. 

İkisinin de gözleri doldu. Aynı anda " Teşekkürler efendim" dediler ve hızlıca paketleri açtılar. 

"Siyah tokayı Rhene sana aldım. Yanlış bilmiyorsam siyah en sevdiğin renk."dedim

"Bu doğru efendim. Tekrar teşekkür ederim." dedi Rhene

"Sarı tokada senin ve yeni saçlarına uyumlu olacağını düşünüp aldım umarım beğenirsin Lura" dedim. Lura ağlamamak için konuşmadı sadece kafasını salladı. Çok duygusal bir kız.

"Takmadan önce benim yüzüğüm de dahil tüm zihin taşlarına bir damla kan damlatmalıyız. Sonra sizi azat edeceğim. Bugün gidip başvurunuzu yapın sonra birlikler caddesinde ki bir handa konaklamaya başlayın. Harabelerden döndükten sonra görüşmek üzere kızlar" dedim.

Continue Reading

You'll Also Like

236K 26.9K 109
Bir Webtoon bağımlısı olarak başıma gelebilecek en iyi şey geldi ve bir Webtoon'a (favori webtoon'um) kötülük olarak girdim! Tamam bazı eksileri olab...
23.8K 1.3K 44
********** "Benden kaçamazsın teslim ol" Diye bağırdım, boş depoda sesim yankılanıyordu. Önümdeki adam kaç aydır peşinde olduğumuz yeraltının en tehl...
3.4K 256 45
Kader, kader gerçekten var mıydı? Şahsen ben inanıyorum sonuçta bu dünya o zaman bu kadar sıkıcı olmazdı değil mi? Işığın , yıldırımın, canlıların y...
234K 21K 75
Nasıl pişman olacağınızı sadece sizler belirleyebilirsiniz.. Her zaman bir seçenek daha vardır değil mi? Sonuç belli fakat ilerlediğiniz yolu s...