Bölüm 19

5.8K 579 53
                                    

İlahi bakış açısı ile yazmaya karar verdim artık.

100 bakır = 1 gümüş

100 gümüş = 1 altın

100 altın = 1 ... (ismine karar vermedim daha)

Not: Ortalama bir aile aylık 5-6 altına rahat geçinebiliyor.

 ------------------------------------------------------------------------- 

Lura handan içeri girdiğinde kısa bir sessizlik oldu. Servis yapmakta olan kızda dahil olmak üzere herkes kısa bir sessizlik ile Lura ya baktı. Sonra Lura içeri girmeden önce ne yapıyorduysalar aynısını yapmaya devam ettiler. İçeride sohbetlerin verdiği bir uğultu var. Elfler, insanlar, melezler herkes kendi halinde. Lura ilk defa bu kadar kalabalık ve pis kokan bir yere giriyor. Pis konunun sebebi dongwe yahnisi. Bu yahni ne kadar lezzetli olsa da pişerken çok pis kokuyor. Lura bir bara doğru ilerledi. Barla ilgilenen Kadın şişman, koyu kahverengi saçlı, çengel burunlu, büyük halka küpeli bir insan. 

"Bakar mısınız? Ben Gümüş Kartal birliğine yeni katıldım. Bu handa kalmamı söylediler."dedi Lura. Kadın bir bakışı ile Lura'yı süzdü.

"Rozetin yanında mı" dedi şişman kadın ağzındaki sakızı çiğnerken. Lura rozetten bir haberdi. Kimse ona rozetten bahsetmemişti. Ne yapacağını bilmiyordu. Zaten han yeterince pis kokuyor ve tuhaf tipler barındırıyordu.

"Rozetim yok hanımefendi" dedi. Kadın biraz sinirlenmiş gibi yaptı. Fakat sadece Lura'yı deniyordu. Lura'nın kibarlığı, suratındaki saflığı, heyecanlandığında kuyruğunu sallaması onun bir sahtekar olmadığını çok net bir şekilde gösteriyordu. Kadın biraz onunla uğraşmak istemişti hepsi bu.

"Gallia, kızı rahat bırak. O bizden biri hemde bugün en çok konuşulan kişi. Kendisi bir yumrukla Batagar'ı yerinden hareket ettirebilmiş kişi. Adın Lura'ydı değil mi? Ben de Ayluin tanıştığımıza memnun oldum" dedi. 

Lura sonunda istediği sıcaklığı yakalamıştı. Heyecanlı bir şekilde " Bende tanıştığıma memnun oldum" dedi. Ayluin'nin Lura'nın yanına gelmeden önce oturduğu masadakiler Lura'ya el sallayarak "hoş geldin aramıza" dediler. Lura da kibarca kafasını eğerek selam verdi.

"Hana kayıt yaptırabilir miyim? İki kişiyiz. O da Gümüş Kartal birliğinden. Bide ücret ne kadar?" dedi Lura.

Gallia eğlencesi bittiği için biraz somurtarak "Ne kadar süreliğine kalacaksınız?" dedi.

"En az 4 ay efendim"dedi Lura.

"4 ay demek. Hmm... O zaman 5 altına konaklama, 1 altına da sabah akşam yemekleri verebilirim. Tüm parayı peşin alırım ona göre. Kalmadığınız günlerin ücretini iade etmem. Gelip kalın o sizin probleminiz." dedi Gallia.

Lura biraz endişeliydi. Efendisi ona 10 altın vermişti. 6 altın buraya harcarsa ileride bir sıkıntı olursa ne yapacaklardı ama başkada şansı yoktu. Kabul etti ve 6 altın uzattı. Gallia karlı çıkmıştı ve bunu hiç gizlemeyerek gülüyordu. Lura söylemeyi unutmuştu. İkimizde kızız bize 2 kişilikli odaya 2 tane birer kişilikli yatak koyar mısınız?" dedi. Gallia somurttu ama reddetmedi. Çünkü o zaten 6 altın kazanmıştı. "Biraz bekleyin o zaman odayı hazırlatayım." dedi ve barın içindeki kapıdan mutfak tarafına geçti.

Ayliun de Lura'yı kolundan tutarak kendi masalarına götürdü. Herkes kendini tanıttıktan sonra muhabbetler dönüyordu. Lura ilk kez böyle bir ortamda bulunuyordu. Rahatsız da değildi. Kimse onu aşağılamıyordu. Efendisini düşündü onun sayesinde kölelikten nerelere gelmişti. Ona büyük bir minnet borcu vardı. Acaba iyi mi?, O da beni düşünüyor mu? diye sorular geçiyordu aklından buda onun utanmasına heyecanlanmasına sebep oluyordu. Farkında olmadan yüzü kızarmış kulakları ve kuyruğu sallanmaktaydı.

Han (1. Kitap)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin