Bölüm 53

5.4K 611 42
                                    

"Ne oldu Abum?" dedi Han.

"Efendim kraliyet yemeğini erkene alınmış. Anlaşılan kral bizi biran önce barıştırmak istiyor. Lakin bu barışın bizim için iyi olacağından şüphelerim var. Nitekim daha onlara karşı durabilecek konumda değiliz. Ekonomik olarak güçlenmiş olsak da nüfus ve rütbe olarak bir hayli fazlalar. Barıştan sonra üstümüze gelecekleri kesin." dedi Abum.

"Dağdan(Üretim yeri) Elmon olmadan kimse girip çıkmasın. Dağı bilen köleleri dağda tutun. Gizliliği son derece ön plana almak lazım. Herkesi sorgudan geçir. Aramızda bir casus varsa temizle. Aynı şekilde karşıdan bilgi almamız gerek." dedi Han.

"Casusluk için güzel fikirlerim var. Köleleri veya cariyeleri kullanacağım. Ama köle mührü için bir şeyler düşünmem gerek. Birde genç soylular tesadüfen sokaklarda, restoranlarda filan güzel kızlar ile tanışırlarsa ve gerektiğinde kızların çağırdığı yerlere gelebilecek kadar samimi olurlarsa bizim için çok iyi olacağını düşünüyorum." dedi Abum.

"Wrapan prensine bir mektup yaz. Kraliyet yemeğine gelirse memnun olacağını, iyiliğe karşılık iyilikte bulunacağını filan de." dedi Han.

"Peki efendim" dedi Abum.

"Soyluları sevmeyen tüm tüccarlar, zanaatkarlar, devlet adamları, askerler kim varsa hepsi ile konuş anlaş. Onlara de ki Başdanışman için bir adayım var. Zamanı geldiğinde bana destek olur musunuz? de." dedi Han.

"Aday kim efendim? Büyük Magos Aelath mı?" dedi Abum.

"Aelath bizim işlerde sıkıntı yaratır. Fazla dürüst... Adayı sen bulacaksın bizim için sorun teşkil etmeyecek biri olmalı." dedi Han.

"Ama efendim, Büyük Magos Aelath sizin babanız değil mi?" dedi Abum.

"Daha öncede söyledim. Benim ailem öldü. Kendisi babamın yakın arkadaşı ve beni seven biri hepsi bu. Ama başdanışman olursa bitki işleri ve karaduvarda ki işler sıkıntıya girer. Ayrıca Dağın oraya asker eğitim yeri kurun. Kiralık askerler tutup erkek köleleri eğitsinler." dedi Han.

"Efendim tüm bunlar ne için..." dedi Abum.

"Okuduğum kitaplar soyluların yaptığı hainlikler ve bu sayede kazandıkları zaferler ile dolu. Bu savaşı kaybedersem her şeye yeniden başlamam gerekir. Bu da intikamımı en az 4 sene daha geç almam demek. O yüzden her ihtimali düşünmek zorundayım." dedi Han.

"Peki efendim herkese dikkatli olmalarını söylerim." dedi Abum.

"Herkese söyle günlük yaptıkları eğitimleri artırsınlar. Eğer Wrapan prensi gelip bizi desteklemez ise barışın sonuçları bir hayli ağır olacak." dedi Han.

--------------------------------------------------

Ahit yan yan bakarak "Efendim Han, geç kalacak gibi görünüyor. İsterseniz yarın gelin." dedi.

Adela Ahit'i bir kez daha süzdükten sonra keskin bir ses tonuyla "Hayır bekleyeceğim." dedi.

Ahit'in birinden şüphelendiğinde ortamımı gererek karşıdaki kişinin hata yapmasını sağlardı. Fakat bunu Panu bilmiyordu. Henüz herkesi o kadar iyi tanıyamıyordu. Sonuçta tanışalı 1 hafta olmamıştı. Panu ortamdaki gerginliği azaltmasını gerektiğini düşündü. Bunu nasıl yapmasını gerektiğini düşünürken aklına bir fikir geldi. Herkes uyur ise gerginlik olmaz diye düşündü. "İsterseniz burada kalın. Sabah efendim ile görüşürsünüz" dedi Panu.

Adela heyecanlı ve dolu dolu bakan gözler ile"Gerçekten kalabilir miyim?" dedi.

Panu yumuşak bir gülüş ile "Tabi ki kalabilirsiniz." dedi. Ardından odadan çıkarak merdivenlere doğru yöneldi.

Han (1. Kitap)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin