Bölüm 79

3.3K 453 117
                                    

Kraliyet ailesi salona giriş yapıyordu. Herkes tüm dikkatini kraliyet ailesinin gelişine odaklamıştı. Borazanların susmasıyla beraber görevli "Beyler, bayanlar karşınızda Kral II. Achos Sabzats ve ailesi" dedi. Görevlinin konuşmasından sonra Kral ve kraliçe salona giriş yaptı. Ardından yaş büyüklüklerine göre iki prens ve üç prenses salona girdi. Prenseslerin arkasından koruma görevinde Tanrıça Lura girdi. Han, Lura'nın görevli olarak girmesinden dolayı kısa süreli bir şaşkınlık yaşamıştı. Kendisine bundan bahsetmemişti ve emindi ki Lura'nın gölgesinde kesinlikle Rhene gizleniyordu. Bu durum Han'ı biraz sinirlendirmiş olsa da "sonuçta onları özgür bıraktım. Kendi kararlarını almaları doğal" diye düşünerek ses çıkarmamaya karar verdi.

Tüm soylular derecelerine göre Kraliyet ailesini selamlamak için sırayla yanlarına doğru gitmeye başladılar. Sıra Han ve Aelath'a gelince, sırayla 6 yaşındaki Prens Rimon'u, 24 yaşındaki Prens Beanos'u, 9 yaşındaki Prenses Nenia'yı, 12 yaşındaki Prenses Liana'yı, 22 yaşındaki Prenses Feniav'ı selamladıktan sonra Kraliçe Jestina ve Kral II. Achos Sabzats'ı selamladılar. Han, Kralı selamlarken Kral, Han'a eğilerek ilerde baban gibi güçlü bir büyücü olacağın kesin. Sende baban gibi ileride Phaleon krallığına hizmet et." dedi. Han, Kralın dediklerini duymamazlığa vurarak "Kralım tanrıların selamı üzerinizde olsun" dedi.

Aelath, Kralı selamlarken hafif bir tebessüm ederek "O da babası gibi özgürlüğü seviyor" dedi.

Han, Kraliyet ailesini selamlarken, kraliyet ailesinin arkasında duran Lura, tüm dikkati ile Han'a bakıyordu ve göz göze gelmek için heyecanlı bir şekilde Han'ın gözlerinden gözlerini ayırmıyordu. Lakin Han, Lura'ya bir kez bile bakmadan arkasını dönüp gitmişti. Bu durum Lura'yı ciddi anlamda üzse de belli etmemek için büyük bir çaba sarf ediyordu.

---------------------------------------------------------

Han ile Aelath kraliyet ailesini selamladıktan sonra yanlarına Köle Sever Abum ve Prens Eluric Eynwurd geldi. Köle Sever Abum, Aelath'a elini uzatarak "daha önce sorguda karşılaştığımız için pek iyi bir tanışma olmadı. Bendeniz Abum. Tanıştığıma memnun oldum Büyük Magos Aelath" dedi.

Aelath Abum'un elini sıkarak "hakkınızda çok şey duydum Köle Sever Abum" dedi.

Abum tebessüm ederek "Teşekkürler. Yanımdaki kişi de..." diyerek cümleye devam edecek iken Aelath lafa girerek "Wrapon Krallığının Prensi, Prens Eluric Eynwurd kendisini ülke topraklarına girdiği andan beri takip ediyorum." dedi.

Abum ve Prens büyük bir şaşkınlık içerisindeydi. İkisi de "Takip mi ediyor? Nasıl ve Nasıl fark edemedik. Gerçekten Büyük Magos..." diye düşünmeden edemediler.

Aelath gülerek "Tabi, yanlış anlaşılmasın TAMAMEN GÜVENLİK amaçlı" dedi. Abum ve Prens cümledeki ayrıntıyı yakalayamasalar da Han içinden "Kimin güvenliği için Prens mi, Phaleon Krallığı mı?" diye düşünerek attığı adımlarda çok daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırladı. Eğer Abum ile birebir diyaloğa girse kesinlikle yakalanırdı.

Abum konuyu dağıtmak amaçlı "oğlunuzun başarıları da tüm şehrin dilinde" dedikten sonra Han'a "Selam küçük bey, umarım sizde babanız gibi güçlü ve iyi biri olursunuz" dedi. Abum bu cümleleri sarf ederken dışarı belli etmese de içinden ölümle dans ediyorum diyerek geçirdi.

Han, Abum'a tebessüm göstererek "umarım bir gün baba mı geçerim." dedi. 

Prens Eluric, Aelath'a dönerek "Bir çok savaş görmüş biri olarak sizden bir kaç düşünce almak isterim." dedi.

Aelath hafif bir şaşkınlık yaşasa da belli etmeyerek "Tabi Prens Eluric. Sizi dinliyorum." dedi.

Prens Eluric, gözlerinde ki şehveti saklamaya çalışarak "Savaşı her zaman iyiler mi kazanır?" diye sordu.

Aelath yılların vermiş olduğu o tecrübeli gözlerle Prense bakarak "Savaşı sadece akıllı ve kurnaz olanlar kazanır. Sen, düşmanından güçlü olabilirsin. Bu durum senin için bir artıdır. Lakin gücü kullanmak için akıla ihtiyacın var. Sen rakibinden güçlü olabilirsin ama ondan daha kurnaz olmazsan seni kör bir bıçakla öldürebilir. O yüzden savaşı iyiler değil. Hak edenler kazanır." dedi

Han büyük bir hayranlıkla Aelath'a bakıyordu. İçinden "Aelath'dan öğreneceğim çok şey var" diyerek geçirdikten sonra içini derin mi hüzün kapladı. "baba... keşke yaşıyor olsaydın ve bana tecrübelerini ve maceralarını anlatabilseydin. Bende seni hayranlıkla dinleseydim." diye düşündü.

-----------------------------------------------

Borazanların tekrar çalmasının ardından herkes Krala bakmaya başladı. "Öncelikle tüm konuklara hoş geldiniz demek istiyorum. Umarım iyi vakit geçiriyorsunuzdur. Bugün burada başbakanı ve bakanları seçeceğiz. Öncelikle aday olacak kişilerin önüme gelmelerini istiyorum." dedi.

Herkes kısa süreliğine birbirine baktıktan sonra başbakan Lord Guinard H. Doiron sırıtarak tekrar adaylığını koyarak Kralın önüne geldi. Aradan bir dakikadan fazla zaman geçmişti ama başka aday yoktu.

Abum büyük bir sinir ile kendisinin aday olmasını istediği ve çok kişiyle görüşüp ona oy vermelerini istediği Donn Parre bakıyordu. Çünkü Donn Parre adaylığını koymuyordu. Gözlerini Abum'dan kaçırıyordu. Abum yaşadığı ihanetten dolayı gözleri kan çanağı olmuştu.

Kral bir süre daha bekledikten sonra "Görünen o ki bir aday var." dedikten sonra çoğu soylu sırıtıyordu. "Lakin bir ilk olarak bende bir aday göstermek istiyorum" dedi kral. Herkes şaşırmıştı. Bu bir ilkti ve asıl sorun adayı gösteren kişinin kral olmasıydı. Çünkü herkesin kafasında Kralın adayına oy vermezler ise Kralın daha sonra onlara nasıl bir tepki göstereceğini bilmiyorlardı. Bu yüzden Kral kimi aday gösterirse bir sonraki başbakan o olacaktı. Herkes tüm dikkati ile Kralın söyleyeceği ismi bekliyordu.

Kral gülerek "Kendisi, halkımız tarafından sevilen biri, Üstüne gelen bir çok suçlamadan kendisini aklamış biri, henüz hiç bir politik faaliyette bulunmamış olsa da kendisini özellikle görmeye gelen diğer ülke diplomatlarını iyi ağırlayarak ülkemizin diğer ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirmiş biri, Kendisi ekonomik açıdan ülkemize büyük katkılar sağlamış biri, Hepiniz az çok kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Benim Adayım KÖLE SEVER ABUM'dur " dedi.

------------------------------------------------

Bölüm kısa oldu lakin işe gitmem gerek.

Bölümü kontrol etmedim hataları yazarsanız düzeltirim.

İyi okumalar...

Han (1. Kitap)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin