Bölüm 29

5.3K 565 13
                                    

Köyün lideri düşünceli bir şekilde kuyudan su çekerken Rhene yanında belirdi. "Kızı kaçıranların nereye veya ne tarafa gittiklerini biliyor musunuz?" diye sordu. 

Yaşlı adam afallamıştı ve kekeleyerek "se... sen nereden çıktın" dedi. Rhene adama soğuk ve durgun gözler ile bakıyordu. Sadece sorusunun cevabını alıp gitmek istiyordu.

"Efendim lütfen sorumun cevabını alabilir miyim? Kızı kurtardıktan sonra gruba dönmemiz gerekiyor. Bu yüzden zaman çok önemli" dedi Rhene.

Yaşlı adam yarı anlamış yarı anlamamış halde kafa sallayarak "Şu gördüğün dağa gittiler. Dağda birkaç çeşit 5-10 seviye arası canavarlar var. Onları avlayacaklarmış. Kendi aralarında konuşlarken duydum." dedi.

Düşük ve orta seviye canavar öldürmek her zaman bulunan görevlerden. Çünkü Derileri, kürkleri, dişleri, kemikleri vb. materyaller silah, deri, büyülü eşya yapımı gibi bir çok alanda kullanılmakta.

Rhene geldiği gibi bir anda kaybolarak hızlı bir şekilde Lura'nın yanına gitmeye başladı. Gruba geldiğinde Lura'nın sinirli olduğunu gördü. Rhene Lura'nın kız için niye bu kadar endişeleniyor diye düşünmeden edemedi. Rhene az önce yaşanan Tobias olayından habersizdi. Lura'nın da söyleme gibi bir niyeti yoktu. Rhene bir suikastçıydı. Tobias'ı orada öldürebilirdi. Bu da daha büyük sorunlar demekti.

Rhene Lura'nın yanına gelerek"Lura grubu buldum sağ tarafımızda ki dağda canavar avlıyorlarmış." dedi.

"Tamam Zarin'e söyleyip geliyorum" dedi Lura. Zarin'nin yanına gidip "biz gidiyoruz. Bir aksilik çıkmazsa 2-3 güne buluşuruz. En kötü harabe girişinde buluşalım." dedi Lura. Zarin isteksizce pekala dedikten sonra Lura, Rhene'nin yanına yürümeye başladı.

"Hadi gidelim Rhene" dedi Lura.

Ayliun bir anda atılarak " Nereye gidiyorsunuz?" dedi.

"Köyden kaçırılan kızı kurtarmaya" dedi Lura.

"Nee! Böyle bir şey yapmanıza izin veremem Lura. Bu çok tehlikeli olabilir." dedi Ayliun.

"O kız yerinde sen yada ben olabilirdik. Bu yüzden onu kurtarmak istiyorum" dedi Lura.

Ayliun Lura'nın kararlılığını görerek bir iç çekti ve "O zaman bende geliyorum" dedi.

"Peki gel ama harabelere geç kalabiliriz" dedi Lura.

"Tamam arkadaşımı bırakmaktansa harabelere geç giderim." dedi Ayliun.

-------------------------------------------------------------

Han atölye'ye geldiğinde Breton ve köleleri tahta bir sandalye'ye bağlıydı. Breton herkese kurtarması karşılığında para teklif ediyor ve yalvarıyordu. Bu yüzden ağzını bir bez parçası sıkıştırıp bağlamışlardı.

"Abum git Rina'yı getir ve birkaç kişi yolla ailesini de getirsinler." dedi Han.

"Peki efendim" diyerek arkasındaki 3 kişiye Rina'nın evini tarif edip getirmeleri söyledi. Kendisi de Rina'yı almak için kara duvara gitti.

"Juniper çalışmalar iyi gidiyordur umarım." dedi Han.

"Şimdilik bir sıkıntı yok efendim. Bir kaçı filizlendi." dedi Juniper.

"Bu iyi bir haber" dedi Han.

Juniper Han'ın aslında kim olduğunu çok merak ediyor ve korkusu artıyordu. 7 yaşında olan bu çocuğun şehrin tanınmış kişilerinden Zengin köle tüccarı Breton'u kaçırıp tüm mallarına el koyup  esir alması görülmüş bir şey değildi.

Han Juniper için çalışan erkek köleye "şunun ağzını açın konuşacaklarım var." dedi. Köle hızlıca koşarak Breton'nun ağzındaki bez parçasını çıkardı.

Han (1. Kitap)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin