Bölüm 81

3.6K 453 130
                                    

Bölümde çok hata olabilir telefondan yazdım çünkü... 

-------------------------------------------- 

Han, kralın ağzından Köle Sever Abum ismini duyduğunda ilk başta büyük bir şaşkınlık yaşasa da kısa zamanda şaşkınlığın yerini kızgınlık aldı. "Ben ona gözden uzak ol dedim, o ne yaptı. Umarım bu işte senin bir suçun yoktur Abum" diyerek kendi kendine söylendi. Ardından Abum'un şaşkın suratını görerek Abum'un bir hatası olmadığını düşünse de Abum'un kralın önüne doğru ilerlerken ki kibir dolu suratını gördüğünde içinde bir huzursuzluk oluştu.

Abum, kralın önüne gelerek saygıyla eğildi. Ardından kral, Abum'a bakarak ve gülerek "evet oylamaya başlayalım. İlk adaylığını Lord Guinard H. Doiron olduğuna göre ilk ondan başlamak doğru olur. Lord Guinard H. Doiron'nın tekrardan başbakan olmasını isteyenler el kaldırsın" dedi.

Oy kullanmak hakkı sadece yakalarında ülke bayrağı yaka rozeti olan kişilerdi. Yani soyluların ve ülke yönetiminde belli bir mevkide olan kişilerindi.

Lord Guinard'a sadece bir kişi oy vermişti. O da kendisine kibirli gözlerle bakan ve "oysuz kalmana gönlüm razı olmadı" diyen Köle Sever Abum'du. Abum'un bu sözlerini duyan soylular büyük bir utanç ile kafalarını eğerken salonun sol tarafından büyük bir kahkaha duyulmaya başladı. İnsanlar kahkaha atanan kişinin kim olduğunu merak edip baktıklarında, prens Eluric olduğunu gördüklerinde Abum'un arkasındaki kişinin kim olduğunu tahmin etmeye başladılar.
Kral ciddiyetini koruyarak "ikinci ve son aday olan Köle Sever Abum'a oy vermek isteyenler el kaldırsın" dedi.

Herkes birbirine bakarak tereddüt etseler de kralın el kaldırmasıyla beraber herkesin eli havaya kalkmaya başladı. "Oy çoğunluğunu Köle Sever Abum aldığına göre yeni başbakanı kutlarım. Eminim ülkemiz için faydalı olacaktır." Dedi.

Salonda hiç oy kullanmayan iki kişi vardı birisi Lord Guinard diğeri ise Büyük Magos Aelath'dı.
Aelath, büyük bir şaşkınlık ve şüphe ile krala bakıyordu. "Achos nasıl böyle bir karar alır. 

Soyluları ben de sevmiyorum ama ülke için onlarla iyi geçinmek gerektiğini biliyor olması gerek. Nitekim savaşlar da bir çok kez bize yardımda bulundular. Böyle bir karar ile soyluları karşısına almak hiçte Achos'luk bir davranış değil. Bu işte başka bir iş var gibi..." Diye düşündü.

Herkes sırayla Köle Sever Abum'un yanına gelerek seçilmesine tepkili de olsalar, bunu belli etmemeye çalışarak, tebrik etmeye başladı.

Salonda tebrik etmeyen sadece Aelath ve oğluydu. Bu durum soylular için yalnız değiliz düşüncesini oluşturmuştu. Aelath'ı pek sevmezlerdi fakat güçlü ve ülke de söz sahibi olduğu herkes tarafından bilinirdi.

Özellikle de Lord Guinard'ın dikkatini, Aelath'ın oğlunun sinirli ve gözünü hiç ayırmadan Köle Sever Abum'a bakması çekmişti.

----------------------------------

Han, zihin taşıyla tüm grubun duyacağı şekilde Abum'a "Umarım güzel bir izahın vardır Abum umarım..." dedi.

Ardından Köle Sever Abum'un kibirle bakan gözleri, korkuyla bakmaya başladı. Bu durum Prens Eluric'in dikkatini çekmişti ve Abum'a dönerek "bir şey mi oldu Abum?" dedi. Fakat Abum'dan çıt çıkmıyordu.

Abum, o sıra Han'ın yaptığı siyah alevlerin değdiği kişilerin vücutlarını ve taşları nasılda yavaş yavaş erittiğini düşünüyordu. Kendi kendine o tuhaf form kim bilir daha başka neler yapabiliyor demeden kendisini alamıyordu.

Prens Eluric'in Abum'un sırtına hızlıca vurarak kendine gel demesiyle Abum irkilerek kendine geldi.

Prens Eluric, Abum'un kendisine gelmesiyle sırıtarak "anlaşılan efendin aldığın rütbeden pek memnun olmadı." Dedi ve güldü. Ardından devam ederek " kimse çalışanının güçlenmesini istemez. Yeri geldiğinde onunda..." derken Abum eliyle Prensin ağzını kapadı.

Han (1. Kitap)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin