Power of Mate

By slovenskoJANE

499K 28.1K 1.2K

Vlkolak sa delí na tri časti: 1. To, čo potrebuje jeho telo. 2. To, čo chce jeho myseľ. 3. To, čo chce jeho v... More

Prológ
1. They're comming
2. My wolf
3. Jail
4. First victim
5. Prisoner
6. Soulmate
7. Soup
8. Run away
9. Get out of me
10. Luna
11. Yin a yang
12. Devil and angel
13. Blood everywhere
14. Drug of lust
15. Trust
16. Life enemy
17. Ice
18. Revenge
19. Home
20. Arrangements
21. Dance
22. Manufactory
23. My love
24. Mission
25. Protector
26. Pigment
27. Crack
28. Leaving
29. Stop
30. Trespassing
31. Two faces
32. Deal
33. So many symbols
34. Tension
35. Fangs
36. Promise
37. Non-strangers
39. Behind his back
40. Family Tree
41. Mark
Epilóg

38. Fight

8.5K 553 23
By slovenskoJANE

***

Neprekvapím sa, keď nájdem samu seba ležať vo svojej posteli, zabalená v perine, so zapadajúcim slnkom svietiacich do mojich očí. Mrknem na hodinky a zalapám po dychu. Je 16:37. To znamená, že som spala aspoň štrnásť hodín. Páni! Musela som byť veľmi unavená!

Posadím sa a odkryjem svoje odpočinuté telo. Keď si pošúcham oči, zistím, že Luke nie je v izbe. Nespokojne teda vkročím do kúpelne, umyjem si zuby a vydám sa ho hľadať. 

No spravím len jeden krok na chodbu, okolo krku sa mi vrhne Angela. ,,Och, Haven! Konečne si sa zobudila!"

Objatie jej opätujem a aj napriek tomu, že som šťastná, že ju vidím, neusmejem sa na ňu. Nie, pretože keď jej pozriem do tváre, zbadám v nej strach. ,,Aj ja ťa rada vidím. Čo sa stalo?" opýtam sa rovno.

,,No pamätáš si na tú noc keď uniesli Rickyho? Ako Jude vtrhol k vám do spálne, aby vám to oznámil? A ako mu Luke sľúbil, že ho za to ešte potrestá?"   

,,Áno," odvetím pomaly, vediac, kam toto smeruje.

,,Luke ho trestá práve teraz," hlas sa jej roztrasie: ,,Poď! Musíš mi pomôcť!" Keď sa Angela rozbehne po chodbe, okamžite ju nasledujem. 

Toto je vážne, pomyslím si. ,,Prečo si ma nezobudila, Angela? Mohlo byť už po trestaní."

,,To nemôžem," pokrúti hlavou.

,,Prečo?"

,,Pretože si Luna. Nemôžem ťa len tak zobudiť! To by Luke potrestal aj mňa. K ničomu by to neviedlo," vysvetlí a ja na to nenájdem žiaden protiargument. Má pravdu. 

Radšej teda zmením tému: ,,A ako ho trestá?" Prosím, len nie v mučiarni! Prosím! Prosím!

Angela odpovie bez zaváhania, bežiac dole schodmi. ,,Spravil z neho figurínu."

,,Figurínu?" nadvihnem obočie. ,,A to je čo?"

,,V telocvični. Chápeš, keď ostatný trénujú bojovať, cvičia medzi sebou. Lenže Judov trest spočíva v tom, že musí zápasiť s každým jedným bojovníkom."

,,Neznie to až tak hrozne," myknem plecom. To najhoršie teda ešte príde.

,,Musí bojovať s každým, až kým jeden zo zápasníkov neostane ležať desať sekúnd na zemi. Zo začiatku vyhrával, ale teraz už občas odpadáva. Nakoniec, musí bojovať s Alfom," jej hlas sa trasie, ale snažím sa si to nevšímať.

,,A koľko je v tejto svorke bojovníkov?"

,,Sedemdesiat osem."

Až teraz pochopím, ako veľmi je tento trest vážny. Spadne mi sánka a na Angelu hodím ľútostivý pohľad. ,,Takže preto sa to volá figurína," hlesnem: ,,Lebo nakoniec už bude taký bezvládny, že bude ako boxovacia figurína."

Angela vzlykne a ja okamžite oľutujem, že som to vyslovila nahlas. ,,Zastavím to!" sľúbim jej.

A vzápätí sa dostaneme pred dvere telocvične na prízemí. Angela mi uhne z cesty a ja stlačím kľučku na dverách. Výhľad vo vnútri mi vyrazí dych. 

Zišli sa tu zrejme všetci chlapi tejto svorky, aby sa pozreli na Judov trest. Všetci stoja okolo červeným lanom ohradeného priestoru. V tejto aréne sedí Jude, opierajúci sa o jednu z tyčí, ktorá drží tie laná. Pije vodu, v očiach má zmučený výraz. Všimnem si aj modriny, kričiace z jeho tela. 

Luke stojí v strede bojovnej arény, dívajúc sa na všetkých okolo. Mňa si v tej kope ľudí nevšimne. A zrejme sa k nemu ani moja vôňa nedostane, kvôli intenzívnemu zápachu potu.

,,Zopakujem to ešte raz," zvolá. ,,Beta Jude si odpykáva tento trest, pretože narušil súkromie svojich dvoch vodcov. Toto je výstraha pre vás všetkých."

Hmm, v tom outfite vyzerá skvele, ozve sa vzápätí môj vlk a ja prevrátim očami.

Veď má oblečené len krátke nohavice. 

Práve preto.

Ignorujúc zaujatý hlas v mojej hlave, opäť nastražím uši: ,,Beta Jude bojoval s každým z vás a stihol to bez prestávky za štyri hodiny. Vedzte, že ak by ste boli na jeho mieste vy, asi by ste už boli v nemocničnom oddelení, pretože on je Betou a vydrží dlhšie."

Otrávene si vzdychnem, keď zistím, že sa snaží ostatných ešte viac vystrašiť.

,,Čaká vás to isté, ak spravíte to, čo spravil aj Beta Jude." Mužská populácia v miestnosti má na tvári ostražitý výraz. Hltajú každé jedno slovo, akoby na tom závisel ich život. Angela vedľa mňa však len zíza na Judovu doráňanú postavu.

,,Teraz s ním budem bojovať ja. Ale, prosím, ak si myslíte, že je to nefér ozvite sa a bojujte so mnou namiesto neho vy." Luke nasadí víťazoslávny výraz a zaškerí sa.

V mojej krvi zabuble zlosť a zakričím: ,,Ja! Som! Proti!"

A následne sa všetci prekvapene obrátia na mňa. Keď zistia, že som ich Luna, niektorí sa zaškeria, pretože vedia, že mne Luke neublíži. Vidiac, že som na ich strane, ich tváre zaplní radosť. Ich nádejné pohľady sú spaľujúce.

Neohrozene začnem kráčať smerom k aréne, zatiaľ čo mi ostatný vytvoria koridor. Luke sa len mračí, a keď podleziem lano a postavím sa mu zoči-voči, pošepky sykne: ,,Haven! Čo to robíš?!"

Ignorujem ho, obrátim sa na Juda a dovolím mu opustiť arénu. Až keď podlezie lano a zapotáca sa, pochopím, že má zlomenú nohu. Rozbehne sa k nemu Angela s doktorom Woodym a on si spokojne vydýchne. Vzápätí prerazím Luka pohľadom. ,,Už stačilo," poviem miernejšie. ,,Trest si už odpykal." 

,,Nerobím ústupky! Keď som raz povedal, že budem bojovať, tak s niekým budem bojovať!" Jeho naštvaný hlas sa rozozvučí v telocvični a všetci prestanú dýchať. Luke nasadí rovnaký výraz, ako keď rozbíjal strom v zlosti na rodičov. 

A vtedy mi to dôjde. On si ešte stále vybíja zlosť na rodičov!

Jeho oči aj napriek mojej prítomnosti sčernejú, ale ja sa ich nezľaknem. ,,Fajn," odvetím pokojne. ,,Tak bojuj so mnou."

,,Fajn," prikývne.

Trochu od neho ustúpim a pošúcham si o seba ruky na rozohriatie. ,,Ak vyhrám, dovolíš mi vyzdobiť celý hrad kvetmi." 

,,Keď ja vyhrám, budeš rok nosiť len moje oblečenie."

,,Dobre," myknem plecom, akoby mi predstava, že mi budú jeho nohavice vkuse padať nevadila. 

,,Dobre," prikývne aj on. ,,Tak poďme na to."

Luke spraví krok doprava, akoby na mňa chcel zaútočiť zboku a ja ho napodobním, aby som k nemu opäť stála čelom. Takto sa to zopakuje ešte niekoľkokrát, než si uvedomím, že krúžime ako predátory, ktorý skúmajú svojho súpera.

,,Som silnejšia," ozvem sa odrazu.

,,Ale ja mám výcvik, poznám bojové techniky. To je rovnako dôležité," namietne. Zamračím sa na neho, sledujúc, čo spraví ďalej. On sa zaškerí a pristúpi na krok odo mňa. Neustále krúžime - pripomína mi to tanec.

Rozmýšľam, ako zaútočiť. Kopnúť ani udrieť ho nemôžem, pretože by som mu spravila modrinu a to mu urobiť nedokážem. Chmaty, ktoré by ho mohli dostať na zem nepoznám, pretože - ako Luke povedal - nemám tréning. 

On je beznádejný zrejme rovnako, pretože trik, ktorý by ma dostal na zadok bezbolestne zrejme neexistuje. 

Napokon ma už unudí tancovať s ním do kruhu, a tak poslúchnem radu, ktorú mi môj vlk odrazu zvrieskne do mysle. Skoč naňho!

Prekvapí ho to rovnako ako mňa, a teda nestihne zareagovať stratí rovnováhu a spadne dozadu na zem. Už-už ho mám svojím telom priklincovaného k zemi, keď vtom zaváham. Čo ak som mu ublížila? Čo ak je zranený?

Rozptýlim sa síce len na sekundu, no on to využije, schytí ma za boky a prevráti chrbtom na zem. Rukami sa mi zaprie o tie moje celou svojou váhou, a teda mi neostane nič iné, než ich len nechať ležať vedľa svojej hlavy dlaňou hore.

Rozmýšľam, že ho nejako odsuniem preč nohami, keď vtom si všimnem, že jeho nohy sú medzi tými mojimi, a teda sú k bráneniu úplne zbytočné. Teda, pokiaľ by som ho nohami nechcela objať k smrti.

,,Desať," začne niekto odpočítavať a ja si uvedomím, že mám už len pár sekúnd, než prehrám.

,,Deväť."

Luke sa na mňa zaškerí a ja beznádejne trhnem rukami. 

,,Osem."

Musím nejako odviesť jeho pozornosť, aby uvoľnil tlak. Ale ako?

,,Sedem."

Prezriem si jeho tvár. Jeho dúhovky naspäť nabrali zelenú farbu, no oči sa mi zastavia na jeho ústach. Hmm, stojí to za pokus.

,,Šesť."

Nadvihnem hlavu a spojím naše pery. Lukom mykne elektrina, ale potom si len spokojne vydýchne a mňa na tvári pošteklí jeho teplý dych. 

Páni! On sa musí mať skvelo! Nielenže vyhráva, ja ho dokonca aj bozkávam!

,,Päť."

Môj plán zaberie a jeho prsty ma namiesto zvierania začnú len hladiť. 

,,Štyri."

Ale ja ho stále bozkávam. Prečo neprestanem? Prečo sa neodtrhnem od jeho horúcich pier?

,,Tri."

Luke mi uvoľní pravú ruku a pohladí ma po líci, vediac, že môj plán nezabral a ja sa už nedokážem sústrediť.

,,Dva."

Mýlil sa.

A než niekto stihne zakričať 'jedna', odtlačím Luka preč a odrazu vyhrávam ja. Moje ruky opieram o tie jeho, zvierajúc ich pri zemi. Moje nohy pevne ležia na vonkajších stranách jeho stehien, držiac ho v klietke.  

Zaškerím sa, keď niekto zvolá: ,,Desať."

Ďalších päť sekúnd si len hľadíme do tvárí. Keď odhadujem jeho náladu, zistím, že na mňa nie je nahnevaný. Nie. On má v tvári hrdosť.

Dokonca sa ani nebráni. Možno vie, že je to zbytočné a možno sa mu to ani nechce skúšať. Alebo sa mu proste páči naša poloha. 

,,Štyri. Tri. Dva. Jedna. Vyhráva Luna!"

Ignorujem smiech, ktorý zaplní telocvičňu a zleziem z Lukovho tela, pretože si spomeniem, že by som na neho mala byť naštvaná. Prinútil predsa svojho kamoša, nech zápasí so 78 bojovníkmi, do líšky prefíkanej! Som nahnevaná!

Nie si, namietne môj vlk. Ty naňho už nevieš byť nahnevaná.

Do čerta!

S aspoň predstieranou zlosťou podleziem lano a namierim si to k Judovi, sediacemu na stoličke. V lone mu sedí Angela a stíska ho, ako keby zomieral. Chudinka. Medzitým mu doktor Woody zašíva ranu na čele a vôbec mu nevadí, že je v preplnenej telocvični.

Keď ma Jude zbadá, usmeje sa: ,,Ale si mu dala!"

Poteším sa, že dokáže vykúzliť úsmev na tvári po tom, čím si prešiel. ,,Ále... nič to nebolo," mávnem rukou.

,,Ďakujem. Naozaj."

Vtom ma zozadu objíme Luke a položí si bradu vedľa jeho značky, akoby sa nič nebolo stalo. Zamračím sa naňho a zavrčím: ,,Dlhuješ mi kvety do hradu." Vzápätí opäť venujem pohľad Judovi. Ten sa na nás len zasmeje.

,,Stálo mi to za to," zamrmle. ,,Bola si tam taká sexy."

Štuchnem ho do brucha, nespokojná s rozpakmi, ktoré ihneď zacítim. 

,,Mal by si sa Judovi ospravedlniť," odvediem pozornosť od našej 'bitky'.

,,Za čo?" nechápe. ,,Zaslúži si to."

Nadvihnem obočie a pozriem sa na Juda, nech niečo povie. On len mávne rukou ,,Luna," pre istotu ani nepovie pred Lukom moje meno: ,,Nič sa nestalo. Naozaj. Toto bol popravde najľahší trest, aký som kedy od neho dostal."

Vzdychnem si. ,,Dobre. Teraz to už nechám tak. Ale nabudúce nerozdávaj tresty, kým budem spať!" Varovne Lukovi pohrozím prstom. 

,,Dobre," zodvihne ruky, vzdávajúc sa. ,,Už sa ťa bojím!" A následne sa usmeje.

Tento moment pokazí Nicolas, ktorý tak silno otvorí dvere, až ich tresne o stenu. ,,Alfa!" zakričí. ,,Prišli sem vaši rodičia!"




Continue Reading

You'll Also Like

499K 28.1K 43
Vlkolak sa delí na tri časti: 1. To, čo potrebuje jeho telo. 2. To, čo chce jeho myseľ. 3. To, čo chce jeho vlk. A kedže vlk chce len jediné - nájsť...
32.8K 1.3K 22
Sú dve strany. Tá dobrá strana(Biela svorka) a zlá strana( Čierna svorka). Obe proti sebe bojujú niekoľko rokov. Obe majú v pláne vyhubiť tú drhú. R...
Slúžka By Darklani

Historical Fiction

298K 20K 35
"Žiadna z nás nevedela, komu bude odteraz zahrievať posteľ."