22.

109 10 16
                                    

Vánoce se blížily, to znamená, že se taky blížil matčin termín porodu, krerý byl zatím odhadem určen někdy polovinou ledna. Ukázalo se, že rodiče už měli většinu věcí pro to dítě koupené a pokoj pro sestru se už pomalu rýsoval.
Taky jsem se radši do pokoje zavíral víc, než kdy jindy, jelikož není možné se trefit do správné nálady matky.
Proklouznout do pokoje co nejvíc nápadně při příchodu ze školy a vycházet z něho jen při největší nouzi, byla momentálně moje každodenndí rutina. Bohužel, né vždy se zadaří..

Co nejtiššeji jsem zavřel vchodové dveře a vyzul se pomalu z bot. Budnu si vždy sundávám až v pokoji, protože jinak dělá zip moc hluk.
„Kampak?" zastavil mě ženský hlas. Moc dobře jsem věděl čí. Podíval jsem se směrem do kuchyně, odkud hlas šel a opavdu. Teta Jia.
„Ani mě nepozdravíš, Yoonglessi?"ano, moje teta mi vymyslela takovouhle přezdívku. No Taehyung to od ní párkrát slyšel a teď se bez toho jeho slovník neobejde.

„Ahoj." moje odpověď jí očividně nestačila, tak pobaveně protočila očima. Samozřejmě jsem nevyvázl bez pevného stisku jejího objetí a pusy na tvář, jak to dělá každý příbuzný. Je to divně. (poznatek autorky: je)
„Tak se trochu rozhovoř, ne? Posaď se tu k nám a povídej mi, co ve škole? Co kamarádi, učitelé, nebo snad už nějaká přítelkyně?" usadil jsem se ke stolu a nasál vůni kávy. Uvařil bych svoji taky, ale matka by mě donutila ji vylejt.
Říká, že jsem na ti moc mladý, což bych zrovna neřekl.

„Ve škole dobrý, kamarádi dobrý, učitelé asi jako všude, přítelkyně žádná." neměl jsem náladu se s ní vybavovat. Zvláště né, když v sobě už měla nějaký ten kofein. Je totiž strašně hyperaktivní i bez něj.
„Achjo, co s tebou ta puberta udělala. Když jsi byl mladší, pusa se ti nezastavila a nikdy jsi mě nechtěl nechat odejít, bez pohádky na dobrou noc. Aby jsi docílil svého, pověsil si se vždy na mou nohu a nehodlal si se pustit." zasmála se nad velice zábavnou hystorkou a znovu se napila kávy.
„No, až se vrádí Jiwook, tak se snad rozpovídá. Je to snad jeniný člověk kromě taehyunga, s kým mluví." vložila se do toho matka. No jo. Kde je?
„A kam šel? A proč tu je teta?" pokud tu mám být s těmahle drbnama, tak budu potřebovat něco silnějšího, než se kofein.

„Však to říkám. Jen zmíním jeho otce, najednou se začne zajímat a v očích se mu objeví jiskřičky." protočila očima. „Je na nákupu místo mě. Já, jak víš nemohu. A tvá teta mi - nám - přišla pomoct s věcma pro děti. Chce to totiž ženské oko. Vlastně by jsi mohl pomost." začaly se obě smát tomu propracovanému vtipu.

„A tvůj otec by chtěl, aby jsi se taky podílel na vymíšlení jména pro dítě." oznámila matka. Tak to bude taky zábava. Ts..

___

! Nový cover !

Mám teda celkově tři, ale tenhle se mi líbil nejvíc. Kdyby někdo chtěl (rip já, co mám jednu čtenářku), můžete mi vybrat, který mám zvolit, pokud budete chtít ;)

Dream on, little dreamerحيث تعيش القصص. اكتشف الآن