Şehper

545 28 42
                                    

2 Hafta Sonra

Manisa Sancağı

Safiye Sultan Dairesi

Manisa'ya geleli iki gün olmuştu henüz. Safiye ise sarayına döndüğüne mutlu görünüyor, Nurbanu Valide'nin olmadığı bu sarayda at koşturmak için keyifleniyordu.

Raziye Kalfa:

" Nurbanu Sultan'ı hafife almakla hata yapıyorsun, Safiye. Öyle ki, kendileriyle rahmetli Hürrem Sultan dâhi baş edemediler. İsteseler bir gecede alıverirler canını. Vallahi bir mezarın bile olmaz. Şehzaden Mehmed'e de bir başka hatun analık eder. "

Yol boyunca susmamıştı, bu kadın. Yol bitti, dilinden kurtuldum, derken şimdi de dairesinde kıstırmıştı, Safiye'yi.

Safiye Sultan:

" O kadar kolay değil, Kalfa. Canıma kastetmeye cüret edemezler. Sen de bu kadar korkak olma, Allah aşkına. "

Raziye Kalfa:

" Fazla cesaret iyi değildir, yalnız. Hem sen neyine bu kadar güveniyorsun, bakalım? Şayet sırtını dayadığın güç Şehzade Murad ise tez vakitte yıkılman yakındır. Evladına güveniyorsan da hiç güvenme zira ona bakacak bir ana bulunur. Belki de Ruhsar Haseki'ye verirler oğlunu. Mâlum pek bir sever, şehzaden Mehmed'i. "

Bu sözlere gülümseyip geçmişti, Safiye. Şimdi de bu sabah cariyelerine hazırlattığı zemini yumuşak, mercan kuşaklarla çevrili sedirinin üzerine atmıştı kendini. Az biraz arandıktan sonra epeydir canı çeken bademli, süt beyazı olan lokum tabağını bulmuş ve yemeye koyulmuştu da.

O sırada nedimelerinden Cevheriye Hatun içeriye girmiş, selam durduktan sonra kapıda beklemekte olan Şems-i Ruhsar Haseki'den bahsetmişti.

Safiye Sultan:

" Al, içeriye. "

Çift kanatlı kapının açılmasıyla birlikte arkasında durmakta olan iki hizmetlisiyle görünmüştü, Ruhsar Haseki. Bir kaş hareketiyle ardındakileri durdurmuş, yüzüne yerleştirdiği sevecenlikle içeriye girmişti.

Şems-i Ruhsar Haseki:

" Safiye... Rahatsız ediyorum lakin Mehmed'i hayli özledim. Müsaaden olursa, onu biraz görüp, sevebilir miyim? "

 Müsaaden olursa, onu biraz görüp, sevebilir miyim? "

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Safiye Sultan:

" Tabii. Cevheriye! Ruhsar Hatun'a eşlik et. Mehmed'imi görecek. "

Cevheriye'nin, Ruhsar Haseki'ye eşlik etmesinin ardından hemencecik kaftanının eteklerini toplamış ve dairesinin perdelerinin bağlarıyla uğraşmakta olan Raziye Kalfa'nın yanında almıştı soluğu, Safiye. Yüzünde ise hased ve kibir vardı üstelik.

 Yüzünde ise hased ve kibir vardı üstelik

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
ŞEMS-ÜL HÂREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin