Rohsan Hatun

1.1K 49 12
                                    

2 Gün Sonra

Kütahya Sancağı

Nurbanu Sultan Dairesi

" Aldığın, alacağın her nefesi sana zehir ederim hatun! İşittin mi beni? "

Zavallı Selimiye'yi dairesine çağırtıp, canına okuyordu Nurbanu Haseki. Kütahya'ya döndüğü daha ilk andan itibaren anlamıştı Selimiye'nin, Selim'in gönlünde taht kurduğunu. Öyle ya ilk kez bu denli soğuk davranmış hatta onu sofrasından kovmuştu sevgili şehzadesi. Belli ki Selimiye çoktan gözlerini kör etmişti.

 Belli ki Selimiye çoktan gözlerini kör etmişti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nurbanu Sultan:

" Şimdi aç o kulaklarını da beni iyi dinle! Eğer bana itaat etmez, Selim'den uzak durmazsan bil ki sonun yakındır. Canını alırım senin! İşittin mi, ha? Canfeda! "

Korkuyla gözlerini açmış, yerde baygın halde yatan Selimiye'ye bakıyordu, Canfeda Hatun. Tutup, hatunu kaldırsa... Böyle de olmazdı ki... O bu düşünceler içerisinde boğuşurken, Nurbanu Sultan'ın çağrısıyla irkilmişti.

Canfeda Hatun:

" Buyrun Sultanım. "

Nurbanu Sultan:

" Al, şunu götür dairesine. Gözüm görmesin."

İki kara hadımın da yardımıyla Selimiye'nin kollarından tuttuğu gibi daireden dışarıya çıkartmıştı, kalfa. Aslında sultanının bu yaptığını pek tasnif etmemişti. Zira mazallah bu olanları Şehzade Selim işitse, muhtemelen kıyametler kopar, Nurbanu Sultan ise Manisa'ya sürgüne yollanırdı. Sahi hiç düşünmüyor muydu bunları, Nurbanu Haseki? Hiç mi aklına getirmiyordu?

" Allah'ım sen bizleri koru. "

***

Manisa Sancağı

Yol

(Araba İçi)

Elinde tuttuğu pembe güle baktığında gülümsemişti, Sofia

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Elinde tuttuğu pembe güle baktığında gülümsemişti, Sofia. Onun için hayli kıymetliydi bu gül. Öyle ya az evvel Şehzadesi Murad, dinlenmek için durdukları bir çeşmenin başından koparıp, altın sarısı saçlarına takıvermişti güzel cariyesinin.

ŞEMS-ÜL HÂREWhere stories live. Discover now