Baffo Kızı

1.3K 72 8
                                    

1 Hafta Sonra

Osmanlı Sarayı/ Payitaht

Mihrimah Sultan Dairesi

" Bir an için artık geri dönmeyeceğini düşünmüştüm. Ne yalan söyleyeyim, tahayyülü bile güzeldi. "

Yaklaşık bir haftalık bir yolculuğun ardından Osmanlı Sarayı'na geri dönmüştü, Nurbanu Haseki. Evvela Şehzadesi Selim ile Manisa'daki vaziyet hakkında konuşmuş sonra da kızları ile yemek yemişti büyük sofada. Şimdiyse görümcesinin çağrısı üzerine kahve içmeye gelmişti. Doğrusu pek de tahammülü kalmamıştı bu çekişmelere Afife'nin lakin laf kendine gelmişken, susup oturmayacağı da barizdi.

 Doğrusu pek de tahammülü kalmamıştı bu çekişmelere Afife'nin lakin laf kendine gelmişken, susup oturmayacağı da barizdi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nurbanu Sultan:

" Mevcudiyetimin sizi bu denli korkuttuğunu bilmiyordum. Fakat ne diyelim? Kader... Huzur ve selamet adına katlanacağız birbirimize."

Alaycı bir gülümseme takınmıştı dudaklarına Nurbanu. Zira yıllar yılı ezeli düşmanı olan Mihrimah'a imâ ile dolu sözler söylemişti. Bu sözler şöyle dursun, nefretini haykırsa Mihrimah'a, yine de az gelirdi.

Mihrimah Sultan:

" Seninle ağız dalaşına girecek değilim, Nurbanu. En azından şu sıralar... Bu arada, gözün aydın. Kuzenin, Sofia burada. "

Nurbanu Sultan:

" Kuzenim mi? Siz neyden bahsediyorsunuz Sultanım? "

Afallamıştı. Hem Sofia da kimdi ki onun kuzeni olsun? Ah, tâbi... Muhtemelen bu da bir tuzak, diye düşünmeye başlamıştı, Nurbanu Gelin. Belli ki bir oyun, akıl bulanıklığı yaratmak için bir şaşırtmacaydı bu.

Mihrimah Sultan:

" Kuşların çoktan haber uçurmuştur, sanıyordum. Neyse, öğrendin artık. Hatun  güzel, bir içim su. Murad için pek münasip olacaktır. Eminim sen de istersin, kuzenin gelinin olsun. Öyle değil mi? "

Mihrimah Sultan gayet ciddi ve samimiydi bu konuda. Yalan söyler, oyun oynar gibi de bir hali yoktu. Fakat...

Birden yerinden doğrulup, musaade istemişti Afife. Öyle ya bu malumatı kendince teyit etmeliydi. Bir müddet sonra çoktan çıkıp gitmişti daireden haseki sultan. Mihrimah Sultan ise bu hâle yalnızca sade bir tebessüm ile karşılık vermiş, kahvesini yudumlamaya kaldığı yerden devam etmişti.

***
Osmanlı Sarayı

Saray Koridoru

Saray Koridoru

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ŞEMS-ÜL HÂREWhere stories live. Discover now