Hanedan

1K 42 14
                                    

1 Hafta Sonra

Manisa Sancağı

Şifahane

" Hatun gebe. Fakat epey dikkatli olması gerek. Mâlum ilk üç ay hayli tehlikelidir. Mazallah düşük filan yapmasın diye söylüyorum."

Avdan döner dönmez Sofia'yı aldığı gibi doğruca ebe kadına götürmüştü, Raziye Kalfa. Öyle ya, hatunun gebe olduğunu sezimlediğinden olsa bunu gerekli görmüştü. Hem eğer ki tahminleri doğru çıkacak olursa şüphesiz ki ona Nurbanu Sultan tarafından yüksek bir mevki verilir, kıdemi de artardı. Ve işte şimdi hayallerine bir adım daha yakındı Raziye Kadın.

Raziye Kalfa:

" O vakit bu kese senindir. Gönlünce harca."

Elinde tuttuğu bir kese dolusu altını ebe kadına uzatmış, müjdelik hediyesi vermişti kalfa. Sonra da dairenin içerisinde heyecanla karışık bir ümitle bekleyen Sofia ile karşılaşmıştı.

Sofia:

" Doğru mu işittiklerim kalfa? Sahiden gebe miyim? "

Konuşulanları kapı aralığından işitmişti genç Baffo. Sevinci yüzüne vurmuş, allaşmış ve utanmıştı. Onun bu halini gören Raziye Kalfa ise kaftanının yenlerini düzelterek tebessüm etmişti Sofia'ya.

Raziye Kalfa:

" Müjdeler olsun. Gebesin! "

Gözlerinin içi parıldıyor, yerinde duramıyordu,Venedikli Baffo. Öyle ki birden kalfanın üzerine atılmış, mutluluğunu bu kadınla paylaşmıştı.

Sofia:

" Göksel Baba'm... Meryem Ana'm... Beni işittiniz. Dualarıma karşılık verdiniz. Önünüzde daim eğiliyorum. Ve benden merhametinizi esirgememenizi diliyorum. Âmen."

Raziye Kalfa:

" Hâlâ mı? "

Karşında neşeyle istavroz çıkartan kızaydı sitemi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Karşında neşeyle istavroz çıkartan kızaydı sitemi. Öyle ya, Sofia bir hanedan gelini olmasına rağmen hâlâ daha istavroz çıkartıp, Meryem Ana'ya dua eden biriydi. Ve işte bu kabul edilemezdi.

Raziye Kalfa:

" Belli ki sana Hak'ı iyi belletememişler. Bugünden tezi yok İslam'ı öğrenecek, benimseyeceksin. Aksi halde şehzade de doğursan fayda etmez, sayılmazsın bu sarayda. "

***

Kütahya Sancağı

Hasbahçe

ŞEMS-ÜL HÂREWhere stories live. Discover now