Başlangıç

2.7K 90 18
                                    

1564,Venedik

Akdenizin durgun sularında bir gemi belirmişti.Bu gemi Venedikten Korfu'ya doğru yola çıkmıştı.Geminin içinde asil kandan gelen, Korfu valisi Leonardo Baffo'nun henüz on dört yaşındaki kızı, Sofia ve yanında birkaç nedimesi vardı.

Bu kız yaratılış bakımından müstesna, görenleri hayran bırakacak kadar güzel ve yaşından beklenilmeyecek kadar da zekiydi.

Korfu valisi olan babasını ziyaret amacıyla yola çıkmış, bu deniz yolculuğu esnasında da kendi için faydalı olabilecek işlere koyulmuştu: Dante'nin İlahi Komedyası...

Okumaktan sıkılmış olacak ki elindeki kitabı masaya bırakıp, güverteye doğru çıkmıştı genç kız.Güvertede ise rüzgara karşı duran, kendisini Korfu'ya götürmekle vazifelendirilmiş adamla karşılaştı.

" Perché la strada é cresciuta?" (Yol neden uzadı?)

Adam:

" Una misura contro i soli pirati." (Korsanlara karşı bir tedbir sadece.)

Korsanlar... Açık denizlerin korkulu rüyaları... O an nedensizce içini bir huzursuzluk kaplamıştı Sofia'nın.Zira yakın zamanda olan bir baskında hizmetlilerinden Laura adlı bir kız kaçırılmış, esir düşmüştü korsanlara.

"Ah!"

İçeriye girip uyumanın ona iyi geleceğini düşündü.Son bir kez içine deniz havasını çekip yatağına doğru ilerlemeye başladı.

***

Osmanlı Sarayı

Topkapının eski neşeli günlerinden eser yoktu geriye.Hiç ummadığı nice acılar yaşamış, ölümler görmüştü bu saray.Nice şehzadelere kıyılmış, nice sultanlar gözyaşı dökmüş, nice eğlence, düğün görmüştü her şeye rağmen.

"Sultanım.Size bir mektup gelmiş."

"Kimden?"

"Nurbanu Sultan'dan."

Hızlıca mektubu alıp, okumaya başladı Mihrimah Sultan. Mektup ona kardeşi Selim'in hasekisi, baş düşmanı Nurbanu tarafından yazılmıştı.

Hürmetli Mihrimâh Sultan Hazretleri,

Benimle rakipçilik oynama sevdanız senelerdir sürmekte.Yaşanan mâlum hadisenin müsebibi olarak beni ve şehzadem Selim'i görmektesiniz.Sizi anlıyorum.Lakin gücünüzün aciziyete dönüşmesi ne acı.Öyle ki peşime taktığınız Hacer Hatun her şeyi itiraf edip, canına kıydı.Size tavsiyem tahtın bir sonraki varisleri olarak bizimle iyi geçinmenizdir.

Haseki Afife Nurbanu Sultan

Haseki Afife Nurbanu Sultan

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ŞEMS-ÜL HÂREWhere stories live. Discover now