Menzil

786 28 61
                                    

1 Hafta Sonra

Manisa Sancağı

Taşlık

" Validem, hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz, sarayıma. "

Nurbanu Sultan:

" Hoş buldum, Arslanım. Sefa buldum."

Bir hafta süren yolculuğun ardından nihayet Kütahya'dan, Manisa'ya gelebilmişti, Nurbanu Valide. Öyle ki, onun gelişine has, saray temizlenmiş, çeşit çeşit leziz yemekler pişirilmiş, lokmalar dökülmüş ve dâhi başta Şehzade Murad olmak üzere, Şems-i Ruhsar Haseki ve kalfalar da taşlıkta kendilerini karşılamaya gelmişlerdi.

 Öyle ki, onun gelişine has, saray temizlenmiş, çeşit çeşit leziz yemekler pişirilmiş, lokmalar dökülmüş ve dâhi başta Şehzade Murad olmak üzere, Şems-i Ruhsar Haseki ve kalfalar da taşlıkta kendilerini karşılamaya gelmişlerdi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Şems-i Ruhsar Haseki:

" Hoş geldiniz, validem. Nasılsınız, ahvaliniz nicedir? "

Kendisine samimiyetle gülümsemekte olan Çerkez Prensesi gelinine öpmesi için zarifçe elini uzatmış, sonra da yüzü aydan hallice olan gelininin yüzünü okşamıştı, Nurbanu Sultan.

Nurbanu Sultan:

" Hamd olsun, iyiyim kızım. Bu arada yoldayken mukaddes haberi aldım, Murad. Gözden Safiye hanedanımıza bir şehzade vermiş. Zannediyorum, lohusa döşeğinde cariyen. Zira beni karşılamaya gelmeyişinden belli. "

Validesinin bu sözleri üzerine hafifçe tebessüm edip, başını sallamıştı, Şehzade.

Şehzade Murad:

" Öyle validem. Kırkı çıkmadı, mâlum. Aslında o da sizi karşılamaya gelecekti lakin ben istemedim. Zira yatıp, dinlenmesi ve gücünü toplaması lazım gelir. "

Oğlunun Safiye'ye bu denli kıymetkâr davranmasından pek hoşlanmamış, belli belirsiz, oğlunun bir hatuna bu denli bağlanmış olduğunu, ona haber etmeyen hizmetkârı Gülçiçek Kalfa'ya suçlarcasına öfkeli bir bakış atmıştı, valide.

Nurbanu Sultan:

" Âlâ. Her neyse... Uzun yoldan geldim. Dinlenmek istiyorum. Canfeda! Eşyalarımı derhal daireme yerleştirin. Bir de hamamı hazır edin, bana. "

Validesinin bu emri üzerine güçlükle yutkunabilmiş, hafiften havaya kaldırdığı eliyle de Canfeda Hatun'u durdurmuştu, şehzade. Doğrusu bunalmış gibi bir hali vardı, Murad'ın. Terlemişti de.

Şehzade Murad:

" Validem, sizin için bir başka daireyi münasip buldum. Dilerseniz Gülçiçek Kalfa size eşlik eder. "

 "

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ŞEMS-ÜL HÂREWhere stories live. Discover now