18.

764 23 3
                                    

Ljubav više zaslepljuje nego što otkriva.

- Rik Jensi

Stara prijateljstva su više nego ljubav, jer su deo nas samih.

- Meša Selimović

Prijateljstvo se ne bira, ono biva, ko zna zbog čega, kao ljubav.

- Meša Selimović

Poglavlje 18

„Tara, igraj sa nama!" – Emin glas me je zaustavio u nameri da odem u zemlju snova. Iznervirano sam otvorila oči i pogledala u njenom pravcu.

„Ozbiljno? Pokušavala sam da zaspim."

„Nisi zanimljiva! Jesi li došla da se zabavljaš ili spavaš?" – uzvratila mi je sa osmehom. Prevrnula sam očima i skenirala ljude oko sebe. Sedela sam pored Sare, na sedištu do prozora. Ona je bila zauzeta mešanjem špila karata, verovatno za igru koju su planirali da igraju. Viktor i Luka su sedeli na sedišta ispred naših, a Stefan i crnokosi dečko koga nisam poznavala ispred Eme i Lene. Od nekoliko kofera su napravili nešto što bi trebalo da predstavlja sto i postavili ga između sedišta.

„Ja zaista cenim vaš trud, ali kako bismo svi uopšte mogli da igramo? Malo je prostora, trebalo bi svako malo da se pružim napred kako bih ostavila karte na to čudo."

„Da li je moguće da si toliko lenja?" – Ema me je upitala na šta sam ja samo slegla ramenima.

„Sedi kod mene u krilo." – Sara je promrmljala, još uvek okupirana kartama.

„Bukvalno sam teža od tebe." – prevrnula sam očima.

„Što ne znači da si jača." – uzvratila mi je.

„Nije da nije u pravu." – Ema je rekla sa pobedonosnim osmehom na licu.

„Uvredila bih se, ali istina je." – rekla sam zabavljena čitavom situacijom. Odmah potom sam prebacila noge preko Sare, obgrlila je oko vrata i pokušala da tako sednem kod nje u krilo. Sa podsmehom je pratila moje bezuspešne pokušaje i na kraju rešila da me reši mizerije. Obgrlila me je rukama oko struka, malo podigla i stavila u krilo. Naslonila sam se na nju i stavila glavu na njeno rame, a ona se vratila mešanju karata. Kakva je to opsesija uopšte?

„Stvarno si nepopravljiva." – Viktor je prasnuo u smeh nakon što je ispratio čitavo dešavanje. Luka pored njega je prevrnuo očima ali sa vidnim osmehom na licu, pokazivajući koliko su ga moji potezi zabavljali.

„Kako sam ja izdržao sa tobom godinu dana u vezi?" – Stefan je dobacio na šta sam ja frknula toliko glasno da sam zamalo probudila njegovog cimera. Međutim, izgleda da nisam bila toliko uspešna sa Lenom koja je ustala i namrštenog izraza lica otišla negde napred. Pogledala sam u Emu na šta je ona samo slegnula ramenima. Mislim da smo svi bili umorni zbog njenog ponašanja. Ipak, nisam dopustila da mi to pokvari raspoloženje i vratila sam pogled na Stefana..

„Moraš priznati da sam najbolja stvar koja ti se desila u životu." – arogantno sam rekla na šta je on prevrnuo očima.

„Sigurno." – sarkastično je prokomentarisao na šta sam mu se ja isplezila.

„Koliko godina imaš?" – upitao me je Viktor, pokušavajući da zvuči ozbiljno.

„Za nedelju dana punim 6, što?" – uzvratila sam mu na isti način.

„Kao što sam rekao, nepopravljiva."

-

„Nije fer, varate!" – viknula sam nakon što sam već treći put izgubila. Prekrstila sam ruke i sklonila se sa Sarinog krila, vraćajući se na svoje mesto. Svo petoro su prasnuli u smeh na moje nezrelo ponašanje što me je još više iznerviralo. U tom trenutku sam mogla sve da ih povredim.

Fatalna opsesijaWo Geschichten leben. Entdecke jetzt