Hoofdstuk 28

4.4K 197 9
                                    

Pov Robin

Ik check nog even alles na. telefoon, oplader, pyjama, setje kleren voor morgen, tandenborstel, make-up, borstel, mijn licht roze nagelak. Ja ik heb alles ik doe mijn 'weekend tas' dicht en loop even naar Tim zijn kamer, ik klop op tim zijn deur. De afgelopen week heb ik tim zoveel mogelijk ontweken. Het is moeilijk een geheim te hebben voor de persoon waar je normaal alles tegen kan vertellen.

ik klop aan en zonder op antwoord te wachten doe ik de deur al open. 'Tim ik slaap vanacht bij sanne" Tim haalt zijn wenkbrauw op. "sinds wanneer ken jij iemand die sanne heet" zegt hij verbaasd. "Owh van de basischool ik heb sinds kort weer contact met haar" het klinkt allemaal best geloofwaardig al zeg ik het zelf, Vroeger zat er namelijk echt een sanne in mijn klas, en afgelopen woensdag was er een reünie van de basisschool. Het zou allemaal dus prima kunnen.

"Oke, tot morgen, geef jij het door aan ons mam en pap" ik geef tim een knuffel en Ik loop weer terug naar mijn eigen kamer. Ik sla de weekend tas on mijn schouder heen. ik loop vrolijk naar beneden en pak mijn fietssleutel van de tafel waar ik hem altijd achter laat.

Na 10 minuten ongeveer ben ik al op het station. Welke trein moest ik ookal weer hebben? Ik kijk snel op de borden en heb hem al snel gevonden. Kut die gaat nu weg! Ik ren er naar toe en stap net op tijd in. Met een zucht ga ik in een stoel zitten.

Voor ik het weet ben ik al op het perron waar ik moet zijn en ik stap de trein uit. Zoekend kijk ik over het station en zie roy dan staan. Ik loop naar hem toe en als ik iets dichterbij sta zie ik dat hij mij ook ziet. "Hey robin" zegt hij enthousiast en geeft me een knuffel waarna hij mijn tas overneemt. "Dankje" zeg ik en glimlach naar hem. We lopen naar een zwarte auto een bmw volgens mij. Roy legt mij tas achterin en ik ga voorin zitten.

De auto rit is het best gezellig we hebben het over mijn school en over rein. "Hij zit er echt doorheen sinds hij je gezien heeft. Hij mist je gewoon En zijn normale leven." Ik glimlach "hopelijk is hij dan extra blij mij te zien" "ja, hij zal zeker blij zijn, hij was zo nieuwsgierig toen ik zei dat ik vandaag een verassing voor hem had" zegt roy die de auto in parkeert. "We zijn er" zegt hij en haalt de sleutel er uit. ik knik en stap uit.

We lopen naar binnen en op een of anderen manier ben ik best zenuwachtig, geen idee waarom. Roy opent de deur en glimlacht nog even naar me waarna hij naar binnen loopt.

"Maat, ben thuis" schreeuwt Roy geen antwoord "hij is vast nog niet thuis, leg je tas maar vast op rein zijn kamer tweede deur rechts" Ik knik en loop de slaapkamer in waar ik mijn tas neer zet. de kamer is best kaal en saai en heeft 2 deuren de een naar de woonkamer en de ander? Ik open hem en kom uit in een gang waar de badkamer zit en nog een kamer,'voorraadkast' staat er op. ik loop weer terug naar de woonkamer en zie dat rein ligt te slapen op de bank met de tv nog aan.

Ik loop naar hem toe en hurk naast hem neer. Ik ga met mijn hand langs zijn zachten wang en hij opent zijn ogen.

"Goeiemiddag lekker geslapen" zeg ik. "Robin!" Zegt hij ethousiast en knuffelt me stevig. Ik val naar voren en lig nu half boven op hem op de bank. Ik grinnik en knuffel hem terug. "wat doe jij nou hier" zegt hij "roy geregelt, ik hoorde dat je me miste" rein knikt. "Verschrikkelijk veel"

Het is nu ongeveer half 6 en ik had belooft te koken, niet dat ik er super goed in ben maar ik vindt het gewoon leuk om te doen. Rein had gezegd dat het echt niet hoefde maar ik stond er op. "Dan help ik je" had rein gezegd. "samen koken dat word wat" had ik lachend geantwoord.

"Lukt het met de maaltijd ?" vraagt rein die achter me komt staan. Hij slaat zijn armen om mijn middel en legt zijn hoofd op mijn schouder. "Ja, prima. Bijna klaar" zeg ik en roer nog een keer met de houten pollepel door de pan met macaroni.

Rein drukt een kus in mijn nek wat me een warm gevoel bezorgd. Ik draai me om zodat ik hem aan kan kijken en hij drukt nog een kus op mijn kaaklijn, op me wang, op me neus en uiteindelijk een op mijn lippen. Ik leg mijn hand op zijn wang zodat hij zijn hoofd stil houd en zoen hem. Hij gaat er in mee en slaat zijn armen om mijn middel.

"Jullie zijn schattig samen" zegt Roy. Ik laat rein direct los en wordt knalrood. Roy grinnikt pakt wat te drinken uit de koelkast en loopt terug naar de woonkamer. "Wel een leuk appartement trouwens" zeg ik en kijk om me heen.

"Dankje" zegt rein die op het aanrecht gaan zitten. Ik ga voor hem staan en hij kijkt me met een glimlach aan. Geen woorden nodig om het geluk in zijn ogen te zien. Ik zucht. "Wat is er" vraagt rein lief en ik haal me schouders op. "Ik mis het" "wat" "ons" rein kijkt me verbaasd aan. "Bedoel je dat je me niet meer leuk vindt?" Vraagt hij onzeker en ik schud me hoofd. "Nee nee dat is het niet, gewoon hoe het normaal was." Zeg ik en rein zucht opgelucht. "Nog een paar weken" ik knik. "Je hebt gelijk"

Ik en rein zitten op de bank en kijken een film, ik zit tegen hem aangeleund en hij heeft zijn arm om me heen geslagen. Roy zit aan de keukentafel, hij is bezig op zijn laptop. Ik vroeg wat hij aan het doen was en het enige wat hij zei was 'problemen oplossen' ik ben er maar niet op doorgegaan.

"De film is eigelijk best saai."
"Nee hij is leuk" spreekt rein me tegen. Ik merk dat ik eigelijk best zin heb in wat lekkers, Ik sta op en loop naar de keuken, ik doorzoek de keukenkastjes en vindt een zakje m&m's ik pak hem en loop terug naar de bank. Ik ga weer in dezelfde positie zitten als eerst, en rein drukt een korte kus op mijn haar om zich daarna weer op de film te concentreren. Ik eet wat m&m's en ga even op Instagram en whatsapp. "Ik wil ook" zegt rein en hij pakt de zak m&m's van me af, pakt er een paar uit en geeft hem weer terug.

"Zullen we gaan slapen, ik ben moe" zeg ik zachtjes tegen Rein. Ik zie hem even twijfelachtig naar de film kijken maar stemt dan toch toe. "Wij gaan slapen" zegt Rein en Roy begint te lachen. "Jaja slapen, doe het wel veilig he"

"ha-ha" zegt rein sarcastisch.
We kleden ons om en poetsen onze tanden. Rein gaat in zijn bed liggen en ik loop ook zijn slaapkamer in. "Gaaf dat je twee deuren hebt" zeg ik en rein grinnikt "ja toch, weer eens wat nieuws." ik laat me op het bed vallen en rein draait zich zo dat hij op me ligt en kijkt me met een grijns. Ik begin te lachen. "Ga van me af malloot" hij begint ook te lachen. "Nee" zegt hij eigenwijs. Ik duw hem van me af. "Sinds wanneer ben jij zo slap" zeg ik en hij kijkt opzij zodat we elkaar aan kunnen kijken. "Sinds ik meewerk als je mij van je af wilt duwen" "jaja dat zal het zijn." Rein begint te lachen staat op en doet het licht uit. Doordat hij geen raam in zijn kamer heeft is het zo donker dat je letterlijk niks meer ziet. Laat ik nou net bang zijn in het donker... Daarom doe ik thuis mijn gordijnen eigelijk ook nooit dicht.

Ik voel twee armen om me heen en dat rein een kus op me rug plaats, daarna een op me schouder en als laats een op me lippen. "Slaaplekker prinses" ik krijg automatisch een glimlach op me gezicht. "Slaaplekker reinos" zeg ik en sluit me ogen.

I think i love usWhere stories live. Discover now