Hoofdstuk 15

6.1K 274 31
                                    

Ik tik met mijn vingers op mijn bureau en wacht tot ik de deurbel hoor wat ongeveer nog 5 seconde maar ook 10 minuten kan duren, ik besluit maar eventjes op mijn telefoon te gaan en na instagram 30x te hebben doorgescrold heb ik het wel gezien en sta ik op. Met mijn handen strijk ik m'n jurkje glad en haal me hand door mijn haar. Waarom ben ik zo zenuwachtig vraag ik mezelf af en plof neer op me bed. Mijn slaapkamer deur gaat open en daar staat hij, de mooiste liefste jongen die ik ken "rein" zeg ik blij en geef hem een knuffel zijn sterke armen slaat hij op me heen. zijn heerlijke luchtje die hij altijd op heeft laat me glimlachen en zijn warme stem vult de kamer "klaar voor" vraagt hij en ik knik.

We staan voor het huis van owen en ik friemel wat aan mijn ketting die om me hals hangt in de hoop dat het de zenuwen een beetje afneemt, helaas zonder succes. "Niet zenuwachtig zijn" zegt rein en slaat een arm om me heen verstevigd even zijn grip en haalt zijn arm weer weg. Rein drukt op de bel en de deur gaat open de muziek die van buiten af al te horen was klinkt nu nog luider en het liedje wat speelt heb ik wel eens eerder gehoord maar de naam ben ik vergeten. Ik richt me ogen weer op de jongen die de deur open deed en die rein momenteel begroet met een hand en soort knuffel achting iets, je weet wel zo'n types jongens ding wat meiden waarschijnlijk nooit zullen begrijpen. Ze praten wat naja schreeuwen meer doordat de muziek zo luid is en je elkaar daardoor slecht kan verstaan. dan wijst de jongen naar links, rein volgt zijn blik en blijft hangen bij 'owen' tenminste zo ver ik denk, hij lijkt wel verdacht veel op de jongen van de foto's. Hoe dichterbij we komen hoe zekerder ik word van dat het 'Owen' is en als we recht voor hem staan begroet rein hem en wijst naar mij, hij zegt wat tegen 'owen' die nu naar mij kijkt en zijn hand uitsteekt. "Owen" zegt hij en nu weet ik het dus zeker, owen. ik knik "Robin" we praten nog wat en dan stelt rein voor om binnen wat drinken te gaan halen ik stem toe maar Owen heeft geen dorst en loopt naar iemand anders toe. Ik en rein lopen naar 'de keuken' die zo groot en mooi is en meer op een bar van een café lijkt dat ik hem de titel keuken niet zou geven maar oké. "Wat wil je" vraagt rein die voor zich zelf redbull uit de koelkast pakt en me vragend aan kijkt. "Zelfde als jij" hij knikt en geeft mij ook een blikje redbull waarna hij de koelkast dichtdoet. We blijven even in de keuken staan, en er komt een meisje onze kant opgelopen met blond lang haar een schitterend figuur en super hoge hakken waardoor ze langer is dan mij en rein, niet veel hoor net 3 centimeter denk ik. "Rein, wat leuk jou hier te zien!" Zegt ze en knuffelt hem uitbundig hij glimlacht naar haar en vraagt naar hoe het met haar gaat. Ergens word ik jaloers, waarom? Geen idee. Ik heb het recht er niet toe ik heb geen relatie met rein en hij vind mij niet eens leuk maar toch voel ik een jaloers gevoel opborrelen. Na enkele minuten kijkt het meisje naar mij en glimlacht. "Hey, ik ben Isabel de vriendin van owen" zegt ze en steekt haar hand uit, gelijk voel ik een enorm schuld gevoel vanwegen mijn jaloezie en schud glimlachen haar hand. "Heb je het een beetje naar je zin" vraagt ze "we zijn er pas net maar tot nu toe wel leuk" "Mooizo ik zie je vast nog wel een keer" zegt ze en loopt weer weg. 'Aardige meid' denk ik bij mezelf.

Rein knijpt met zijn hand zijn blikje samen die blijkbaar leeg was en zet hem op het aanrecht neer, mijne zet ik nog half vol er naast en begin te lachen. "Even je arm kracht laten zien duivenboden" hij knikt "je kent me" zegt hij glimlachend en we kijken elkaar aan rein haalt zijn blik niet van mijne af wat het nogal ongemakkelijk maakt dus ik kijk weg. "Zullen we naar de dansvloer" stel ik voor en rein haalt ze schouders op. "Is goed" we lopen er naar toe en het liedje albatroaz draait. rein en ik beginnen te dansen tussen de rest van de dansende mensen in. Na enkele nummer krijg ik weer dorst, "zullen we weer wat te drinken halen vraag ik en rein kijkt me aan met zo'n blik van 'ik versta je niet'. Ik breng mijn lippen naar zijn oor "drinken halen" zeg ik nu wat luider en hij knikt we lopen terug naar de keuken waar rein weer redbull pakt en ik een glas cola vraag.

"Zullen we eventjes een luchtje scheppen, achter buiten daar is bijna niemand" stelt rein voor en ik knik, ik zet me cola die ik in me hand had op een random tafeltje neer waar veder ook nog hapjes op staan en we lopen naar buiten. Ik begin te bibberen, rein ziet dat ik het koud heb en slaat zijn Jack om me heen. ik glimlach even en moet denken aan de eersten avond dat ik rein had ontmoet gelijk was er een klik en nu staan we hier bijna een half jaar veder als beste vrienden. Ik kijk naar rein en kan een glimlach niet onderdrukken. "Wat is er" vraagt hij als hij zijn hoofd draait en mij daardoor ook aan kijkt. "Ik moest gewoon denken aan de eerste keer dat we elkaar ontmoeten, op een feest en dat we samen al zoveel mee hebben gemaakt in zo'n korte tijd samen waarvan we zelfs maar een tijdje contact hebben" rein glimlacht en ik zie gewoon in ze blik en houding dat hij er ook aan terugdenkt.

"Weetje nog dat ik met kerst je die ring heb gegeven met die brief" ik knik en kijk even naar de ring die om me rechter hand aan me ringvinger zit. "Ik zei toen toch dat ik je wat moest vertellen." Weer knik ik en rein slikt even en haalt diep adem, is het zo erg?

"Ik denk dat ik verliefd ben" boem. Dit had ik niet verwacht, gelijk voel ik me vreselijk alsof je van het een op het anderen moment ziek word zo voelt het als de jongen die jij leuk vind verliefd is op iemand anders, "wat leuk" probeer ik zo enthousiast en normaal mogelijk uitbrengen wat volgens mij heel erg mislukt, rein kijkt me met een grijns aan alsof hij ziet dat ik er door van slag ben en het nog leuk vind ook. "Op wie denk je" vraagt hij en ik zucht geluidloos, of ik dat ubberhoud ook maar wil weten?!? "Nou geen idee vertel" zeg ik heel ongeïnteresseerd en rein moet daardoor lachen, al vind ik het allemaal momenteel niet echt grappig meer om te huilen eigenlijk. "Ze is heel mooi heel lief ze woont in Eindhoven en er is nog 1 ding dat als ik het zeg dat je het gelijk weet" "vertel" zeg ik nog steeds geen intressen tonend "ze staat momenteel recht tegen over me"

Hij pakt met zijn handen mijn handen en gaat tegen over me staan. "robin" zegt hij " ja" zeg ik zachtjes terug en kijk hem recht in zijn mooie bruine ogen aan zijn gezicht komt dichterbij "jij bent het" fluistert hij nog zachtjes in me oor wat me kippenvel bezorgd en dan voel ik zijn warmen adem tegen mijn lippen aan voor zijn lippen de mijne raken.

Hij vraagt toestemming en die geef ik hem. Een vlinderbom ontploft in me buik wauw. Zo voelt het dus, zoenen... Verliefd zijn... Zo gek op iemand zijn dat zelfs de mooie witte wolken je aan hem doen denken. Zo staan we dan buiten in de kou. Het gevoel is onbeschrijfelijk.

Ik hoor Mensen om ons heen aftellen "5 4 3 2 1" "gelukkig nieuw jaar!" Horen we iedereen naar elkaar roepen van alle kanten. Ergens was ik helemaal vergeten dat het oud en nieuw was door rein, momenteel was ik alles even vergeten door rein, alsof ik alleen nog maar aan hem kan denken.

Rein laat me langzaam los en kijkt me aan met een twinkeling in zijn ogen en die ow zo bekende grijns op zijn gezicht "gelukkig nieuw jaar" zegt hij en haalt een plukje haar uit me gezicht en laat ze hand op mijn wang liggen, Waardoor hij heel me gezicht verwarmd "Jij ook" antwoord ik terug en hij zoent me opnieuw terwijl hij nog dichter tegen mij aan gaat staan waardoor alle ruimte die er nog tussen ons was verdwijnt "Slik elkaar niet in he" zegt Owen die naast ons komt staan met een biertje in zijn hand. Rein trekt langzaam terug, en drukt nog een kort kusje op mijn lippen en glimlacht dan naar me. "jij ook gelukkig nieuw jaar owen" zegt rein en hij geeft owen weer zo'n jongens knuffel ding.

Ik wens owen ook een gelukkig nieuw jaar en dan kijkt hij omhoog "mooi vuur werk he" zegt hij en ik knik "ja zeker" Al stelt het niks voor bij al het vuurwerk wat ik van binnen voel, maar dat, dat hou ik lekker voor mezelf.

I think i love usWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu