Hoofdstuk 4

8.2K 287 64
                                    

"I got one lest problem with out you i got one lest problem with out you i got one lest one lest problem "

Ik sla op me wekker en stap me bed uit en gelijk komt de koude frisse lucht me te gemoed. Ik rek me uit en gaap ik hoor in de kamer naast me niks doodse stilte normaal is Tim al een halfuur voor mij wakker en klinkt er muziek of gerommel dus ik vraag me af wat er is ik loop zijn kamer binnen en spring op zijn bed "WAKKER WORDEN" schreeuw ik terwijl ik me op hem laat vallen ik begin te lachen als ik zijn 'sleept head' me vragend aan zie kijken. "Het is 7 uur opstaan" zeg ik glimlachend. Tim haalt zijn hand door zijn haar en knikt. "Jaja ik ga me klaar maken" zegt hij en hij staat suffig op ik loop weer naar me eigen kamer en ga me omkleden gelukkig is het vrijdag de laatst dag van de week en dan lekker weekend al word het weekend waarschijnlijk lekker niks doen en aan me huiswerk, toch verlang ik er elke week naar zodat ik even niet op school ben. Gisteren was dat gedoe met Dave ik hoop niet dat hij er op school over begint ergens denk ik van niet wand ik wijsde hem af dat is voor hem erger dan voor mij, toch? Me gedachten gaan maar door en ik word zelf een beetje gek van.

Ik loop naar beneden eet een boterhammetje met ham drink een glas chocolade melk loop weer terug naar boven me gewonen ochtend ritueel. Een gaap verlaat me mond, waarom is het dan ook zo vroeg? Ik loop naar de badkamer en poets me tanden.

"Tim kom" zeg ik terwijl ik op ze deur klop. Hij stap de deur uit en kijkt me suffig aan. "Lekkergeslapen" vraag ik en hij schud ze hoofd. "Ik ben moeeeeee" jammerd hij "arme jij nou kom we gaan" zeg ik en we lopen naar beneden.

Alles gaat ongeveer zoals elke ochtend we loop naar de fiets gaan richting school onderweg kletsen we wat onze wegen scheiden op het schoolplein ik ga naar me kluisje en wacht in de aula op de bel.

"TRINGGGGG"

Oké nu dus het eerste uur, Nederlands ik pak me tas en loop het lokaal binnen net optijd wand de 2e bel die betekend dat je in je klas moet zijn of anders een te laat briefje mag gaan halen luid al. iedereen kijkt me aan, wat zou er zijn? Ik ga rustig op me vasten plek bij Nederlands zitten, helaas is dat naast Dave maar misschien kunnen we het uitpraten? Of zo iets. "Pas op zometeen probeert ze je te zoenen" zegt job tegen Dave en Dave begint luid te lachen ik kijk ze niet begrijpen aan. "Meid dacht je echt dat hij jou leuk vond, hij had een weddenschap verloren en moest daarom met je op een date" zegt Melissa in een snauw. Au dat steekt hij gebruikte me gewoon doordat hij een weddenschap had verloren hij vond me dus helemaal niet leuk. Hoe kon ik dat ook denken? Job komt naast Dave staan. "Echt medelijden met je gast dat ze je probeerden te zoenen" Dave begint opnieuw te lachen. "Ja ik heb ook zelfmedelijden" zegt hij, maar ik zie dat hij mij medeleven aan kijkt, wat gebeurd hier?

"dat heb ik niet gedaan!" Schreeuw ik door de klas. Nu kijkt iedereen me aan slimmen actie Robin. Het ging van zal ik wou het normaal zeggen maar het ging gewoon niet de woorden kwamen er gewoon uit voor ik het wist. "Nee nee" "loser" "slet" "lelijk wijf" allemaal dingen worden van alle kanten geroepen ik pak me tas en ren met tranen in me ogen het lokaal uit. Wat een klootzak is die Dave zeg! eerst met me op date en me dan proberen te zoenen en vervolgens verzinnen dat ik hem zoende wat een Eikel!!! Ik schaam me dood mooi niet dat ik terug ga naar de les. Maar een ding vind ik wel vaag als het alleen een weddenschap was, en hij me helemaal niet leuk vind waarom probeerden hij me dan te zoenen? Ik laat het er maar bij en loop naar beneden.

Ik meld me ziek bij de conciërge en fiets dan naar huis. Mijn ouders zijn toch werken dus gelukkig is er niemand ik loop naar me kamer en laat me huilend op bed vallen hoe had ik zo dom kunnen zijn? Natuurlijk zou hij me nooit leuk vinden niemand vind me leuk of geeft ubberhoud ook maar om me. Denken ze allemaal dan echt dat in geen gevoel heb? Ik verdien dit, dit heb ik aan mezelf te danken moet ik maar niet zo'n dom lelijke kut wijf zijn als ik knapper en liever was geweest was me leven wel leuk het is allemaal me eigen schuld. De tranen blijven stromen waarom ik?!?

Ik besluit na een tijdje een film te gaan kijken en pak me laptop "the legend" oké die spreekt me wel aan ik kijk hem namelijk altijd als ik me 'slecht' voel al is dat op dit moment nog klein uitgedrukt. Ik boel me bar en bar slecht. Verot. Belachelijk. Onuitlegbaar.

Ik klik er op en kijk hem. Halverwege wegen de film zit ik er helemaal in wat een geweldigen film is dit toch. Ik kijk de film met plezier af en voel dan dat ik best moe ben. Ik heb ook hoofdpijn van het huilen meestal als ik dan slaap gaat het wel over, ik besluit even te gaan slapen. Ik leg me laptop weg en kruip onder de dekens.

"Robin" hoor ik iemand bij me oor fluisteren ik mompel en draai me om. Ik strek me open me ogen Tim hangt boven me. "Gaat het wel heb je gehuild" vraagt hij bezorgd. Ik haal me schouders op en draai me weer van hem weg. "Ach wat is er gebeurd" vraagt hij de tranen stromen alweer over me wangen "ik kan het niet uitleggen ik voel me gewoon zo kut door alles" zeg ik half snikkend. "Weetje wat jij nodig hebt" zegt Tim "nou" vraag ik benieuwd. "Een feestje en niet zomaar een feestje echt een groot feestje met veel leuke jongens" ik kijk hem twijfelend aan. "Dat is niet echt iets voor mij" Tim kijkt me aan maar volgend mij staat ze besluit al vast. "we gaan zie we gaan nu eten daarna ga jij je klaarmaken wand jij gaat met me mee of je nou wilt of niet" zegt Tim grijzend en verlaat dan de kamer.

Ik loop naar beneden en de heerlijke geur van vissticks spinazie en aardappelen komt me te gemoed mmmm heerlijk. Ik was me handen en ga aan tafel zitten, heb ik sireus zo lang geslapen? Tot aan het avond eten. Me ouders en Tim gaan ook aan tafel zitten.

Na het avond eten zegt Tim dat hij niet lekker is en een film gaat kijken op ze kamer en dan gaat slapen. "Ahww wat vervelend beterschap lieverdje" zegt mam terwijl ze een kus op Tim zijn voorhoofd drukt. "Nu je het zegt ik ga ook weer slapen ik ben heel de dag al niet lekker" lieg ik mee. "Ja je sleep net ookal naja beterschap lieverds" zegt mama en ik en Tim lopen naar boven boven aan de trap geven we elkaar een high-five "over 2 uur gaan we zegt Tim en ik knik. Omgosh! 2 uur naja opschieten dan maar wand als ik me klaar maak doe ik het ook goed ook besluit ik.

Ik ga douche trek een witte skini-jeans aan met zwart blousje er op aan. zwart hakken krul me haar, doe mascara en lipgloss. Foundation heb ik gelukkig niet nodig geen pukkels niks. Thanks god. Onzeker kijk ik in de spiegel tot er 3x geklopt word. Dat moet Tim zijn We hadden toen we klein waren ooit gesproken 3x te kloppen als wij het waren en dat heben we nooit verleerd.

"Binnen" zeg ik en Tim stapt naar binnen met verbazing kijkt hij me aan. "Mooi" zegt hij en ik glimlach "jij ook hoor!" Zeg ik gemeend stijlvol maar niet 'te'. We klimmen via mijn raam op het dak van de schuur pakken onze fietsen en gaan richting het station. Het is maar 10 minuutjes met de bus omdat we zelf ook in Eindhoven wonen en we zijn er dus zo. We moeten als we er zijn nog 5 minuutjes lopen en dan zie je al gelijk waar het feest is het is een groot vrijstaand huis waar allemaal mensen buiten staan. We lopen er naar toe. Oke party here we Come!

I think i love usWhere stories live. Discover now