Hoofdstuk 3

8.4K 296 7
                                    

Na gym loop ik naar de kleedkamers en kleed zo snel mogelijk om, de meiden komen allemaal te gelijk lachend binnen net als ik klaar ben. Melissa kijkt me vals aan "waarom ga je niet douche, soms te lui? dacht ik al dat zie je namelijk gelijk." Zegt ze ik slik even het liefst was ik gaan schreeuwen dat ze haar kop moet houden maar ik hou me in pak mijn tas en loop naar buiten hun hoeven allemaal niet te weten waarom ik niet douche dat ik eigenlijk hartstikke onzeker ben en me gewoon heel erg schaam voor alles ik ben hartstikke dik me borsten zijn dan weer te klein en zo kan ik nog 100 anderen lelijke dingen aan mezelf opnoemen alleen me haar en ogen vind ik mooi aan mezelf. Ik heb lang blond haar en blauwe ogen en dat is het enige wat ik mooi vind voor de rest niks. Ik ben zo onzeker over mezelf, tim en me ouders vinden me 'mooi' maar ik geloof ze niet echt. Volgens mij zeggen ze het gewoon omdat het me familie is en dan hoor je dat soort dingen te zeggen. Eigelijk is er niks goed aan mij is of perfect ja ik heb kleine plus puntjes maar de min punten zijn veel grote en het zijn er zo veel meer.

Ik steek mijn fietssleutels in mijn fiets en dan zie ik dave aan komen rennen "niet zo snel, we hadden toch afgesproken" zegt hij half hijgend terwijl hij bijkomt door met ze handen op ze kniee te leunen en rustiger te gaan ademen. "Ja sorry vergeten" "maakt niet uit maar zullen we gaan" zegt hij als hij bijgekomen is en zijn fiets heeft gepakt we rijden naar het ijssalon 'de clevere' het is een hele bekende Bij ons in Eindhoven. We lopen de salon binnen en dave kijkt de vertrine in "mag ik een horentje met hazelnoot en aardbei" zegt hij de vrouw achter de kassa knikt en begint ijverig naar de bolletjes van dave te scheppen "en wat wil jij" vraagt hij lief. Het liefst had ik 'niks' gezegd ik ben best misselijk maar dat vind ik ook zo raar "een bakje met 1 bolletje aardbei" hij knikt en besteld het.

We lopen buiten naar een bankje aan het meertje aan de rand van de stad en ik staar er naar, naar de mensen die de eendjes voeren langs het meertje lopen en er in zwemmen ik bekijk alles goed alsof ik het in opdracht van iemand in de gaten moet houden. iemand verderop glijd heel lelijk uit en ik kijk er vol medelijden naar "dat is schatig, dat je geijk medelijden voelt" zegt dave en ik voel dat ik bloos geen idee wat ik terug moet zeggen eet ik mijn ijsje maar gewoon veder op. dave en ik eten allebei ons ijsje zonder een woord te zeggen het kan komen doordat we allebei ons mond vol hebben maar het kan ook net zo goed zijn dat hij me saai vind. Ik kijk naar me bakje en zie dan dat hij bijna leeg is, ik sta op en gooi hem in de prullenbak.

Als ik weer terug ga zitten kijkt dave me aan. "Winkels kijken" vraagt hij en ik knik "leuk" we lopen een paar winkels in en hebben de grootse lol ik had nooit geweten dat dave zo aardig is! We lopen de Bruna in en openen alle kaarten die een geluidje maken tot irritatie van de mederwerkers en de klanten. We lopen de winkel uit en willen net de Hema in gaan als ik gebeld word. "Met Robin" "hey met Tim waar ben je?" Kut! Ik had belooft mee te gaan naar de voetbalwedstrijd "ik kom er gelijk aan geef me 5 minuten" ik hang op en kijk weer naar dave. "Ik moet naar huis" zeg ik hij knikt en we lopen naar de fietsen. "Welke kant op" vraagt dave

Ik glimlach super lief dat hij met me mee wil fietsen "rechts" we fiets richting mijn huis en hebben een leuk gesprek waardoor ik telkens vergeet de weg te wijze en dave tot drie keer toe bijna verkeerd afslaat.

Als we bij mijn huis zijn stap ik af en loop naar dave toe ik geef hem een knuffel "bedankt voor vandaag" zeg ik en laat hem dan weer los hij knuffelt mij opnieuw vast drukt me iets dichter tegen hem aan en plaats ze lippen bijna op de mijne, ik doe snel een stap naar achter "Uwee tot morgen" zeg ik snel en loop naar de deur en doe hem dan open ik stap naar binnen en sluit de deur weer. ik laat me tegen de deur zakken en zucht. Ik draai me om en kan nog net door het raam zien hoe dave wegfiets.

Tim komt de gang in en begint te lachen. "Waarom zit je op de grond" ik begin te stotteren " Uwee ik nou tja Uwee" moet ik hem gewoon vertellen hoe het zit? Hij verteld me ook altijd alles we weten ongeveer bijna alles van elkaar. Ik zucht en Tim trekt een wenkbrauw op "als je zucht is er tijd wat of je bent tevreden dus vertel maar wat er aan de hand is" zegt hij terwijl hij naast me gaat zitten. "Hoe weet je dan dat het geen tevredenheid zucht is" zeg ik met een glimlachtje op mijn gezicht "omdat je er niet tevreden uitziet" ik knik daar heeft hij gelijk in ik ben ook niet tevreden totaal niet. "Nou het is nogal sullig en stom" zeg ik terwijl ik een beetje met mijn vingers speel. "Vertel" vooruit dan maar "nou ik had met mezelf afgesproken dat ik wou dat mijn eerste zoen speciaal was met iemand waar ik echt verliefd op ben" Tim knikt "ja dat had je vertel ooit ja" "nou kijk vandaag probeerden een jongen uit mijn klas mij te zoenen en ik wees hem af omdat ik denk dat ik niet verlief op hem ben en nu voel ik me een watje en heb ik het gewoon verpest" Tim schud zijn hoofd "je bent geen watje het is juist dapper van je, niet over in zitten goeie beslissing" zegt hij en steekt ze hand naar me uit en helpt me met opstaan. "Kom we gaan" zegt hij en slaat een arm om me heen. Ik zucht even zachtjes en dit keer van tevredenheid wat ben ik toch blij met een broer als hem.

we lopen naar binnen en tim had ze spullen al gepakt dus gelukkig kunnen we na al dezen vertraging gelijk weg. "tim" zeg ik op een zeur toontje en tim begint te lachen "oke wat wil je"zegt hij. "mag ik please achterop ik heb zo geen zin om te fietsen" zeg ik bijna smekend en gelukkig mag het tim fiets aan en ik spring achterop ik val bijna maar erg vind ik het niet, ik ben allang blij dat ik zelf niet hoef te fietsen want daar had ik totaal geen zin in.

bij het voetbal veld aangekomen spring ik af en geef tim zijn voetbal tas ik ga buiten op een bankje met perfect uitzicht op het veld zitten en pak me telefoon ik kijk me social media even door en zie allemaal haat berichten van de klas, ik verwijder ze en blokeer ze op whapp. zo daar ben ik ook weer van af het begint al helemaal normaal voelen en dat is juist abnormaal. tim zijn team komt lachend het veld op en ze gaan in een kring staan, tim vertelde ooit dat ze dat doen zodat "joep" hun teamleider ze een peptolk kan geven voor het spel ze wensen elkaar nog even succes en dan begint de wedstrijd.

I think i love usWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu